Gold Coast Morib : Girls Short Holiday

2:30 AM Sue Izza 11 Comments

 Percutian singkat tuk merehatkan diri dari keserabutan kerja dan masalah-masalah seharian.Kali betul punya girls holiday kami berempat si anak dara (Cik Yanty,Cik Qaseh dan Cik Mieza) bercuti di lokasi yang tak jauh mana pun dengan Putrajaya,tapi tak kurang cantiknya.Ni semua sebab terpengaruh dengan Si Lan Careno la ni,dok hasut suruh beli kupon di Groupon tuk bilik suite lengkap dengan jakuzi berharga RM500+- tapi dapat diskaun hanya bayar RM168 termasuk sarapan.Berbaloi-baloi la,satu bilik 2 orang,so kami ambil 2 bilik.Oh ya,termasuk lah tiket ke taman tema juga.

Hari pertama :
lepak di lobi hotel sambil tunggu Yanty check in
Dah siap urusan check in semua,bergegas cari bilik masing-masing sebab dah tak sabar nak terjun kolam,tambahan theme parknya boleh nampak dari lobi,menggeletis masing2...hahahahhaa...
Masuk je bila....wahhhh..meamang best la....


apapun posing dulu kihkihkih...

jakuzi dalam bathroomnya...fuhhhh..syokniii...

bilik yang menenangkan,seswai sgt tuk honeymoon..hahahha..
 Dah setel semua,salin baju siap-siap,apa lagi,terjunnnnnn la,habis semua lupa diri,yang diri tu anak dara sunti,rasanya kanak-kanak kat theme park tu mesti ingat kitaorang ni dari hulu mana la,macam tak pernah jumpa air...bhaahahaa...mula-mula kekonon Cik Ngah tak mahu turun,tapiiii...tak tahan wooo godaan diorang yang super excited ni...hehehehe..masing-masing jadi memerang....


kanak-kanak riang

muka excited terlebih...hahahah

tq kat brader lifeguard tolong amik gambar..heeee
Agak-gak dah nak senja,dengan kesejukan Cik Ngah kerah semua naik,besok lak sambung berendam,
Dengan baju basah kitaorang berjalan ke pantai dengan niat nak tengok sunset tapi sayang,tak cantik sangat sebab sunset tak turun sebelah pantai hotel ini,tapi di Pantai Kelanang.

kesejukan...kean pulak angin pantai memang layan lahhh....

sunset yang tak berapa nampak

menyusur tepian pantai...
Selepas solat maghrib,kami bersiap-siap dan keluar makan ikan bakar dan seafood di Dataran Morib,boleh tahan la makanan nya,agak ramai orang mungkin kerana cuti sekolah,banyak juga kedai yang menjual berbagai  makanan panas dan ikan bakar.



Antara yang kami order,kerang rebus,siakap bakar dan sotong bakar.....


Selesai makan,sebelum balik ke hotel,sempat kami berjalan-jalan di sekitar gerai-gerai jualan di Dataran Morib tu,ada orang jual-jual baju,asam,kasut,selipar.


sib baik bukan katak,hahahha...


Sampai hotel,tak tido lagi,kami teruskan dengan sesi berjakuzi,hehehee..memang syok la,kena plak air suam-suam panas,badan terasa segarrr sangat,tido pun lenaaa je...heehhee...tapi Cik Ngah je yang berendam sampai hampir pukul 2 pagi,yang lain awal-awal dah naik,appadaaaa...hahahah...

Hari kedua:

Seawal pukul 6 pagi lepas solat subuh,janjinya nak tengok sunrise,tapi Cik Ngah je yang terkulat-kulat sensorang dok ngintai sunrise,yang lain masih berselubung dalam selimut,dengan selsemanya dengan tido lambatnya...huuhuu....

pagi yang sangat tenang...sunyi tapi indah....
Sebelum turun sarapan,kami dah siap-siap packing,supaya senang untuk checkout nanti,Sarapan yang di sediakan memang kena dengan tekak kami,ada makanan melayu kita,ada juga menu western.Cukup memuaskan hati.
apa-apa hal pun isi perut dulu ye....
Sesudah sarapan,kami mengambil peluang berjalan di sisi pantai ,menghirup udara pagi dan simbahan cahaya matahari yang mula memunculkan diri.

yang kanan sekali tu single,nak berkenalan pm i ye..larikkkk....

bermain air laut...

mengabadikan kenangan dan keindahan
Aktiviti seterusnya,apa lagiiiii layan kanak-kanak riang ni la,kalah bebudak kat theme park tu,tersenyum2 makcik pakcik kat situ,...apa nak buat kecik-kecik dulu tak puas main...hahahahha....

itu diaaaa...bila dah lupa diri...ahahahah....

habis lari budak-budak yang nak main...hahahah....

Dekat pukul 12 tengahari Cik Ngah hambat bebudak ni naik,ye la ,dah nak checkout plak,lambat nanti,lepas checkout masing-masing dah berkeroncong,apa lagi cari kedai makan la,kebetulan jumpa gerai tepi jalan,yang agak sedap juga makanannya,singgah la apa lagi....

lunch dulu,sebelum berjalan lagi....
Selesai makan,kami meneruskan perjalanan,singgah sekali lagi di Dataran Morib yang kami dinner semalam,lepak-lepak sini tenangkan fikiran...ecehhhhh....
model....

sesi berfoto shoot bersama photographer Yanty...hehheeheee
melepak....
feelinf2 model gitewww...hahaha
Dok melepak sambil makan eskrem,sehingga di kejar monyet2 liar yang banyak di sekitar pantai,sehingga Cik Ngah mencampak kan eskrem di tangan bila monyet meluru nakkan eskrem itu....fuhhhh...memang ngeri wehhhh...huuhuu....penat di takutkan  monyet yang nak 'ngorat' kami,terus ke surau untuk solat zohor dan berehat sampai tertidur keletihan,bangun solat asar dan Cik Ngah bawa diorang ke Pantai Kelanang,lebih kurang 10 minit dari Dataran Morib.Dengan niat untuk melihat sunset,memang sangat berbaloi,tak terkata melihat keindahan dan keagungan cipataan Allah di depan mata,terbentang,sangat cantik penuh ketenangan.

laluan ke pantai kelanang,waze je senang...

matahari mulai terbenam....

sunset

bermain dengan sinaran mentari petang


melepaskan bebanan dan keserabutan hati...

meniti buih-buih kehidupan....

Subhanallah...cantik kannn...

menikmati....

love.friendship.happiness

Azan maghrib berkumandang,kami mula bergerak meninggalkan pantai,dan singgah solat di Surau,lalu bergerak pulang untuk menjalani hari-hari biasa semula.

Percutian yang sangat menyeronokkan ,sayang terlalu singkat masa yang ada.Insya Allah,ingin ulangi lagi.

bisik-bisik:
cuba layari laman Groupon,banyak tawaran percutian menarik.





11 comments:

  1. ada perasan promotion groupon ke gold coast... ramai tak orang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sekolah memang ramai la msred...pastu kena tambah 40 satu bilik,surcaj

      Delete
  2. Yeah , Photograhper yang SINGLE wekkk!

    ReplyDelete
  3. nurul dah beli awal thun aritu, tp xdan masa nak pi, terpaksa jual kat kawan.. next time boleh beli lain, nak gi jugak laaa nanti... best kan...

    ReplyDelete
  4. tang lain x kesah langsung, tp bab tang makanan tu haish kesah kot huwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom sekali kita pi makan ikan bakaq kat situ nak,tak jauh punnn...hehehee

      Delete
  5. bestnyeeeeeee...nmpk menarik je tpt 2...xpnh g lagi huhuhuhu

    ReplyDelete