Ww : Sick

2:43 PM Sue Izza 3 Comments


Bisik-bisik:
Just smile....
Published with Blogger-droid v2.0.10

3 singgah dan taip sket..:

Ketam Masak Kam Heong

8:47 PM Sue Izza 5 Comments


Assalamualaikum.....
Sekian lama tak masuk dapur,hari tetiba pulak terasa nak masak dan makan ketam,so petang tadi sibuk ngikut housemate gi beli barang dapur,so for dinner Cik Ngah masak ketam.
Ketam Masak Kam Heong
Bahan:
3 ekor ketam,belah dua and goreng dalam minyak dan toskan
5 ulas bawang putih
1 inci halia
3 tangkai cilipadi
2 sudu bancuhan serbuk kari ikan
1 tangkai daun kari
2 sudu sos lada hitam
1 biji tomato potong baji
Potongan carrot
Garam dan gula
Cara:
-tumbuk bawang,ciliapi dan halia
-tumiskan bahan tumbuk sampai wangi,masukkan bancuhan serbuk kari dan sos lada hitam
-tumis sebentar,masukkan daun kari,carrot dan tomato.
-kalau nak lebih kuah,masukkan setengah cawan air.
-masukkan garam dan gula
-masukkan ketam dan kaup balik
-sedia tuk di hidangkan
Memang bertambah bila makan ngan nasi panas2...fuhhhhhh..,,
Bisik-bisik:
Dah lama tak masakkan tuk  Mr D
Ermmmmm.....
Published with Blogger-droid v2.0.10

5 singgah dan taip sket..:

Dinner @ Satay Hut,Tanjung Karang.

7:30 PM Sue Izza 3 Comments

Malam semalam punya cerita,buang tebiat tetiba ngajak Cik Yan n Mr D makan sate kat Tanjung Karang.Cik Ngah penah la singgah sekali masa balik dari Pangkor dulu ngan Mr D juga..ermmm 3 tahun lepas kot.

Kebetulan lak sabtu minggu ni Cik Ngah tak keje,tunggu Mr D balik keje and terus gerak,amik geng kat Shah Alam dulu,kitaorang ikut jalan Sungai Buloh and masuk Latar,dekat 2 jam jugak dari Shah Alam,sib baik tak jem sangat,risau gak,orang suma tengah sibuk balik kampung kan....

Alhamdulillah,lepas maghrib sampai,kedainya sebelah kanan jalan,berhadapan dengan RHB Tanjung Karang,sampai je terus cari meja,memang full,sib baik ada meja,tu pun dekat laluan,ok je la,masing2 dah lapar,order sate 50 cucuk,and tambahan menu lain cam tomyam dan mee sup,ingatkan lambat sampai satenya,maklumlah ramai kot,tapi kejap je,makan plak panas2,perghhhh.....memang terangkat la,sib baik rasanya masih sama and kuahnya sedap.

Bagi yang menghala ke utara dan menggunakan jalan ni,try la singgah ye,tak rugi,ada sate yang besar and saiz biasa,boleh pilih.

Bisik-bisik:
Lain kali ada peluang,
Nak gi pagi plak,
Beli hasil laut yang fresh.....

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 singgah dan taip sket..:

Kenduri akikah Nurfaqihah Qaisara

12:22 AM Sue Izza 2 Comments



Cerita 27 Januari lepas,walau lama biar tersimpan sebagai catatan dan kenangan.
Menghadiri kenduri akikah Nurfaqihah Qaisara ,anak kepada geng2 BFFSA Cik Ngah,Din dan Ikin..
Masa baby ni lahir dulu tak sempat datang tengok,sebab ,masa tu dia ke hospital,tu yamg datang jugak kenduri ni.Dah macam 4 5 bulan umurnya,suka betul cium dia,bau babykan memanggggg best.faqihah pun baikkkk sangat ngan auntie n uncle yang datang.Cik Ngah dok peluk2,alih2 tengok dah lena atas riba,haiyoooo ingat buai agaknya Cik Ngah dok tepuk2 dia...heheeeee....
Balik dari kendurinya sempat lagi singgah Seksyen 2 Shah Alam,pekena ABC Bubbles.....memang mavelessss....
Dok borak2 santai tepi tasik,agak awan dah mendung baru gerak balik...
Bisik-bisik:
Orang kata bau baby tu bau dari syurga
Wallahualam...
Tapi memang best cium n peluk baby
Tenanggggg je...
Published with Blogger-droid v2.0.10

2 singgah dan taip sket..:

Move On....

10:01 PM Sue Izza 1 Comments

Proses pemindahan masih berjalan,2 site di Putrajaya,barangnya ya ampunnnn....patut2 boleh sewa kontena dah ni....huuhuuu
Kontrak dah habis,dan kontrak baru satu pun tak memihak kepada kami,so moh ler kita balik hq...heehee...

2 minggu dah sibuk dengan kerja pindah,angkut barang and mengemas.
Lepas ni sibuk ngan keje setup ofis baru pulak...
Ada jugak yang demam ni kang...,

Bisik-bisik:
New episode begin
Suasana baru,tempat baru
Semoga akan lebih baik

Published with Blogger-droid v2.0.10

1 singgah dan taip sket..:

Farewell Dinner @ Steamboat D'kayangan

10:03 AM Sue Izza 2 Comments





Assalamualaikum semua....
Rindunya dengan blog ni,hari ni baru la dapat bukak blog yang terabai ni....huuhuuuu...dua tiga menjak ni kelam kabut sikit,dengan urusan pindah ofisnya,kenduri la...macam-macam hal,nak buka fb,blog or online pun terhad...semuanya nak di setup baru...permulaan baru di awal tahun,semoga perjalanan selepas ni akan lebih baik dan menggembirakan.
Sempena berakhirnya kontrak company Cik Ngah bekerja di Putrajaya,bos dengan bermurah hati belanja kitaorang staf site Putrajaya makan steamboat kat Shah Alam,bos kitaorang memang suka makan dan try makanan,dan selalu murah hati bawa staf,kekadang datang site ofis semata nak ajak makan.Mana la staf2 dia tak tembun...heheeheee...
Ramai gak la yang join farewell dinner malam ni,kebetulan habis kontrak di Putrajaya dan ada staf yang nak berhenti sebab dapat tawaran lain,so celebrate sekali la.
Mula2,semua terpikir,apasal la jauh sangat bos ajak makan ni,kalau tak sedap,kang tak berbaloi je datang jauh-jauh.Masing2 buka google maps takut sesat huuhuuuu...sib baik Cik Ngah dah biasa sikit area Shah Alam ni.Restoran ni dekat bawah apartment,senang cite tengok je peta tu,yang Cik Ngah pinjam dari blog Abg Ben Ashaari.
Bagi Cik Ngah berbaloi la makan kat sini,pilihan bahan steamboatnya banyak,siap ada kek,aiskrim,abc,makanan goreng2....semua buffet,tapiiiii Cik Ngah dah terpikat sengan kambing goleknya,memang mavelessssss.....dengan sos pencicahnya yang memang umphhhh....tak rugi datang (yee...saya peminat daging kambing hokkeyyyyy)......
Punya khusyuk makan,Cik Ngah la orang terakhir habis makan,then dok borak2 ngan bos dulu sebelum balik,thank you bos,semoga murah rezki dan bleh bagi bonus kat kami and belanja makan lagi...ngeeeeeeee......
Oh...lupalak nak tanya harga tuk satu kepala berapa.alahhhh senang call je tanya,nak buat reservation dulu pun lagi bagus,senang,nanti datang dah ada tempat...
Bisik-bisik:
Teringin nak datang lagi
Sapa nak ikuttttt?
Heeheeheee.....

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 singgah dan taip sket..: