Dinner @ Western Bollywood,AU3 Keramat

7:03 PM Sue Izza 7 Comments

Assalamualaikum.....

Fuhhhh....puas betul hati bila dapat update blog menggunakan pc ni...heeheee...at last dapat gak buka blog kat pc setelah berbulan blogwalking and update simple-simple je dari tab..huuuhuu...
Tak puas wehhhh...nak kat pc gak baru terasa feelnya...haahaaa...banyak la ko punya feel Cik Ngah oiiiii....

K lah,meh sambung cite yang tak terupdate,ni cite Sabtu lepas,balik keje dah lewat,dah lepas maghrib pun,di sebabkan tension dan geram dengan something,i need to eat...haahaahaa....
So,apa lagi,merengek la kat Mr D,ajak ronda-ronda jjcm la kenkonon...heehee...
Terdetik la nak try western murah yang pernah keluar dalam JJCM TV3 tu,terliur plak tengok si Iqram tu makan kan...lagipun Cik Ngah biasa gak la area tu,ada member pernah tinggal kat situ.

Sampai la hajat nak try Western kat Bollywood Cafe ni,sampai je tengok meja dah full,cakap ngan Mr D,kalau lama sangat kita blah la,sebab memang dah lapar sangat,Cik Ngah pun tak lunch...,
Alih2 nampak 1 brother dengan wife nya dah habis makan and takde orang yang cop mejanya,apa lagi,cepat2 cop meja dia...heeheee.....

Order pun tak lah lama sangat,better kalau dah cop meja order je terus,takut lambat....opssss....harap maklum ye,ini bukan restoran,ini hanya gerai tepi jalan kat bawah Apartment Jentayu AU3 Keramat,jangan nak budget ko makan kat restoran mewah or hotel lak....


kedainya dari depan



plak JJCM TV3




lamb chop Cik Ngah
Cik Ngah macam biasa la,tak habis2 ngan Lamb Chop,serius la kuahnya memang maveles,dengan selamba badak nya Cik Ngah sapu kuah ngan jari n jilat ~pedulikhapahaku~.....haahahaaa......


Mix Grill-kongsi ngan Mr D
Ini plak Mix Grill ,kongsi dengan Mr D,Fish n Chipnya memang maveles,ranggup di luar lembut di dalam,macam nak mintak satu lagiiiii je...haahaaa....tapi i ni kan pemalu....kononnnnnnnn.....


chicken chop Mr D

Ni Mr D punya portion,Chicken Chop,Cik Ngah selalu nya tak gemar ngan Chicken Chop,sebab selalu makan rasa muak,tapiiiiiiii....yang ni sampai kena marah ngan Mr D sebab kacau dia makan,....heeheeee....kepaingan ayamnya sedap,ranggup dan lembut....

Lepas makan,kedai dah nak tutup,kami jadi orang yang paling last dok lepak kat situ,sempat la borak dengan owner kedai Abg Sahlan,menurut cite dia,dah dekat 6 tahun dia berniaga,resepi western ni memang original di reka oleh dia sendiri,dari pengalamannya bekerja di sakah sebuah hotel di Kuala Lumpur.
Berkali-kali di cuba untuk mendapatkan rasa yang di terima,yang menjadi tukang try adalah kawan-kawan dan ahli keluarganya.Apa yang bagus Abg Sahlan sentiasa mengutamakan pelanggan,kepada pembantu dan anak-anaknya pun di ajar "Cuatomer always right" dan cara berkomunikasi yang berkesan.



Abg Sahlan
Untuk sesiapa yang ingin mencuba bolehlah berkunjung ke gerainya di :

Western,Bollywood Cafe
Jalan 3/56 AU3 Keramat,
Bawah Menara Jentayu

atau hubungi :
012-6663970 -Encik Sahlan
017-3750967-En Jeffri
0173481585 -En Epit

di buka dari 7 PTG hingga 12 MAL;AM

Kepada yang nak datang baik tengok peta dulu ye,atau call owner kedai tuk dapatkan instruction atau pun call untuk order dulu,sampai je semua dah siap heeeheee
Terima kasih Abg Sahlan,semoga terus sukses....

bisik-bisik:
nak bawa my lovely cousin ngan geng plak
tak rugi
semua di bawah harga RM7 satu hidangan.








7 singgah dan taip sket..:

Ww: Karoot Komedia X2 with Geng Blogger

1:21 PM Sue Izza 2 Comments

















Aktiviti Blogger Ahad lepas,17 Mac 2013
Rakaman Karoot Komedia X2 di Astro
Bisik-bisik:
Tak pernah tak kecoh kalau berkumpul
Published with Blogger-droid v2.0.10

2 singgah dan taip sket..:

Masak Lemak Ikan Talang Dan Nenas

11:55 AM Sue Izza 4 Comments


Assalamualikum....
Ermmmm lama rasanya tak kongsi resepi,cehhhh macam la pandai sangat masak...huuhuuu....
Ni lauk masak dinner malam tadi,terliur tengok nenas kat pasaraya,beli la sebijik,teringat plak ada ikan kering talang dalam kabinet,so moh la kita menggulai...
Masak Lemak Ikan Talang Dan Nenas
Bahan:
2 keping-Kepingan ikan kering talang-potong ikut suka dan rendam
2 keping potongan nenas,potong ikut suka
1 cawan santan pekat
2 biji bawang merah
Cili api,nak pedas letak la sebakul....heheee...konpem ulang ke tandas
Daun kunyit
Serbuk kunyit
Cara:
Tumbuk lumat bawang dan cili api,tumiskan dengan sedikit minyak,sampai garing,masukkan nenas.
Masukkan 1/2 cawan air,biarkan mendidih,masukkan santan pekat,masukkan daun dan serbuk kunyit,masukkan ikan talang
Perasakan,test dulu,jgn banyak garam,ikan talang tu dah masin.
Bisik-bisik:
Ermmm....dah jarang la Mr D nak makan masakan Cik Ngah
Heheeeee....
Published with Blogger-droid v2.0.10

4 singgah dan taip sket..:

Sakit Kepala....

3:20 PM Sue Izza 0 Comments


Assalamualaikum semua.....salam Jumaat yang penuh keberkatan,lamanya tak update blog,asyik blogwalking ngan tab je,tak sempat nak update blog sendiri,maaf la banyak2 ye,still berkunjung ke blog kawan-kawan semua,cuma terbatas tuk komen dan update,hari2 baru di opis baru,banyak yang nak kena setup,dengan kerja ongoing yangbtak sudah2.... Alhamdulillahhhh itulah punca rezeki kami.
Untuk entry singkat ni just nak berkongsi amalan dari Alquran sebagai ubat atau usaha untuk hilangkan sakit kepala,terutama untuk diri sendiri juga.
Insya Allah,semoga mampu mengurangkan kesakitan.
Bisik-bisik:
Redha dalam hidup,susah tapi cubalah....
Insya Allah,pasti syukur dengan ketentuan Allah....

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 singgah dan taip sket..:

Arkib Negara

10:59 AM Sue Izza 2 Comments


Meneman adik buat assignment,dari Putrajaya,pakai map di tab,then main redahhhh je.heeeheee
Sib baik sampai jugak,bestnya memang senang nak masuk sini,dengan guard yang mesra alam gitu,staf semuanya baik2..
Cik Ngah ni meneman adik dan kawannya cari bahan tuk assignment,memang macam2 ada kat sini,masuk librarynya macam tak mau keluar dah..heeheee ..tuk yang raiin membaca la,nak maklumat apa? Semua ada,macam-macammmmm..
Bisik-bisik:
Staf kaunter sini ingat Cik Ngah form 6
Erkkkkk..haaaahaaaaa
Published with Blogger-droid v2.0.10

2 singgah dan taip sket..:

Jalan-jalan Melaka lagi....

10:46 AM Sue Izza 1 Comments






Assalamualaikum semua....
Lamanya tak update blog..huuhuuu...ye la,tak de port yang boleh duduk tenang tuk update cite-cite terbaru,dengan opis tunggang langgang,dengan rumah pun serabut,urusan itu ini...huuhuuu
Semalam sempat plak meneman Mr D ke Melaka ,kenduri housematenya....Tahniah tuk Bob dan isteri.
Lepas kenduri,dok pusing-pusing cari jalan nak ke Pedas,Negeri Sembilan jap,nak hantar barang kawan Mr D,alang2 sempat singgah Pantai Klebang makan goreng pisang,sambil menikmati angin laut sepoi-sepoi bahasa,heeheeehee....then pusing2 pulak cari Coconut Shake Klebang yang femes ames tu kan...heeheee...
Then baru la,gerak ke Pedas,pastu baru la gerak balik je Putrajaya,masuk je highway,dia punya jem memang tak bergerak wooooo.....tengok jam dah pukul 8 lebih,kalau cam tu punya jem,kul brapa nak sampai,dengab tawakalnya,Cik Ngah buka je map kat tab,ikut jalan dalam kampung,amik exit port dickson,then amik simpang je rantau dan mambau,then follow je map,dalam 40 minit kitaorang dah sampai ke dengkil....,
Fuhhhh,dah macam treasure hunter plak...heeheeee
Bisik-bisik:
Failed betul dengan jalan kat Melaka...huuhuuu
Published with Blogger-droid v2.0.10

1 singgah dan taip sket..: