Expo 100 Secret Gadget Doraemon

2:39 PM Sue Izza 4 Comments


Konna koto ii na
Dekitara ii na
Anna yume konna yume ippai aru kedo
Minna minna minna
Kanaete kureru
Fushigina POKKE de kanaete kureru
Sora wo jiyuu ni tobitai na
(Hai! takekoputaa! )
AN AN AN
Tottemo daisuki
DORAEMON

Sapa yang tak kenal Doraemon? Si Robot Kucing yang bijak itu...hehehe...kebanyakan yang lahir sebelum tahun 2000 memang kartun ni satu nostalgia la.kannnn? Cik Ngah zaman sekolah rendah,elok-elok main kat padang depan rumah terus berlari masuk kalau dengar lagu doraemon ni...hehehe...

Pada 11 Mac lepas Cik Ngah berpeluang dengan sahabat blogger lain ke pameran 100 Secret Gadjet Doraemon,bagi Cik Ngah yang memang peminat dan penggemar siri kartun ni memang mengimbau kenangan la,ia diadakan di Vivahome Shopping Complex dan tamat pada 23 Mac yang lepas.Jom layan pengembaraan Cik Ngah dengan mesin masa Doraemon...heheheh....


doraemon asal sebelum bertukar jadi biru....
Kalau nak tahu Doraemon ni sebenarnya warna kuning,masa tuan asal dia baiki,ada sedikit kerosakan,mintak tolong ngan robot tikus,then tikus tu tersilap pi gigit telinga dia sampai hilang dua-dua telinga,meraung la doraemon ni,datang pulak awek dia dok gelakkan  dia ,malu la dia and terus nangis sampai berubah kaler jadi biru...hahahha....

jom2...doraemon dah ajak tu,sapa lambat tinggal ye..hehehe


ni la dia doraemon lepas penat nangis dan jadi biru..heheheh
Jom kita tengok gajet dan alatan rahsia Doraemon plak,alatan2 yang selalu nobita mintak ni,nobita tu memang kan?...pemalas,semua nak mudah...hehehhe....

peti surat jawab segera-masukkan surat yang nak di hantar,dan akan
 dapat balasan terus..hehehe

doraemon versi kecik yang merah tu,dia akan keluarkan
alatan versi kecik

Passport Satan-tunjuk ni bila buat jahat ,
orang takkan marah...ishhh nakal tul la...

ini lupa apa nama alat dia,tapi bila org kecik tu main
alat musik,kita boleh pengaruhi minda org..

ni plak alat pengukur kebahagian-love merah dan love putih,pakai dengan pasangan
dan akan di ukur samada bahagia atau tidak selepas berkahwin..haha macam2 la doaraemon ni...

banyak lagi lah alatan si Doraemon ni....gerammm je rasa nak bawa balik sekor..heheh..
Sambil-sambil dok jalan dalam pameran tu kami di hiburkan dengan lagu dari siri dan filem Doraemon,pastu Cik Ngah perasan kat tv situ ada versi real watak dalam kartun ni tau...hehehe comelll je..

haaaaa ini la nobita....

Ni plak Sizuka,cantik kannnnn....heheheh
Kitaorang teruskan perjalan,dalam mesin masa tu ,then ada majlis perkahwinan Nobita ngan Sizuka rupanya,apa lagi kami pun join la sekali,tak kisah la kan tak jemput pun..heheheh....

kan mainnnn tengok pengantin ye..hehehe

Giant ngan Suniyo jadi penyambut tetamu lak..hehehe


haaaaaa...ni la pengantinya...comellll je..heheheh...suka la Nobita tu..hehe

sempat lak jumpa mak Suniyo ni,merata cari anak dia tak balik2 lepas sekolah
hahahhaha...

lalu kat padang Giant plak dok buat konsert dia,
adehhhh macam nak pengsan dengar suara dia yg tak sedap tu..
kang kalau tak dengar kena belasah pulak...huwaaaaaa

sempat la lepak kat padang tempat diorg selalu main petang2..

teman sizuka main kat padang jap..hehehe

Qaseh pun sempat pakai Tele Copter and terbang-terbang ngan diorg
huuhuu kang Cik Ngah pakai tak terbang kang,overweight bhahahahaha...

Dah penat jalan-jalan,kami berehat di Cafe yang di sediakan ,dapat la merasa makanan kegemaran Doraemon iaitu dorayaki,ok laaa boleh la tekan..heheh...

creampuff berbentuk doraemon,sayang plak nak makan...comel wehhh hehehe
coffee muka doraemon...hehehe

roti memory-sapa tak hafal sifir sila makan ye..hehehe

terdapat juga jualan barang cenderamata Doraemon

antara cenderahati yang kami dapat,gambar dalam bilik study Nobita...

Memang mengimbau kenangan zaman kanak-kanak betul la,jadi bebudak jap Cik Ngah hehehehe...kalah budak plak..apapun Doraemon memang kartun kegemaran Cik Ngah la dari kecik sampai dah tua bangka ni.

bisik-bisik:
Rindu zaman kanak-kanak
tak de masalah berat tuk di pikir sampai
sakit kepala...huuhuu seronokkkk je kan.

4 comments:

  1. salam. suka tengok kartun ni hihi..btw mesti best kan pameran tu..:)

    ReplyDelete
  2. Wah... seronoknya.. pergi tak ajak pun kita eh... sedih...

    ReplyDelete