Lunch Buffet @ Picc : Tempat Makan Yang Best

8:02 PM Sue Izza 20 Comments

Putrajaya International Convention Centre
Bila sebut PICC Putrajaya,mesti ingat tempat konvokesyen dan seminar yang mewah kan,atau tempat dato'2 dan tan sri2 buat majlis kawin kan?...hehehe...tapi sebenarnya boleh je naik lepak kat atas tu,permandangannya cantik tau.Cik Ngah pernah berbuka puasa buffet ramadhan kat situ dulu,best tempatnya,selesa,surau,toilet,kedai dan kemudahan lain sangat selesa.Harga makanan pun sebenarnya tak de la melampau sangat,sesuai dengan tempat.Cafe kat situ juga macam restoran biasa,boleh order makanan ala carte.

Buffet Lunch yang menggoda hati heheheh....
Pada 17 Mac lepas Cik Ngah di jemput untuk pelancaran Buffet Lunch yang di mula di buka pada hari tersebut.Makanannya,Subhanallahhh...memang sedap la,Cik Ngah ni memang teruja la dengan lauk-pauk makan ngan nasi pulak di tengahari tu kan,mak aihhh...memang kena dengan selera la...
Dengan harga yang memang murah sangat la untuk buffet kan,RM15 je pun,jom kita try ramai-ramai,mungkin ada yang tak percaya boleh hubungi PICC sendiri di laman web mereka atau telefon di 03-88876000,ia di buka dari jam 11.30 pagi hingga 3 petang.Insya Allah Cik Ngah nanti nak bawa kawan-kawan dan family makan kat sini.Jom kita tengok apa yang Cik Ngah makan,fuhhh...tu pun rasa tak nak balik lagi..heheheh....

aneka bubur yang di hidangkan sebagai pencuci mulut
Aneka bubur yang di hidangkan,Cik Ngah bukan la penggemar bubur,tapi bila Cik Mija amik bubur jagung,wahhhhh...cuba sesudu terus nak lagi,sampai 3 kali kitaorg ulang amik hehehe...selain itu ada bubur kacang,bubur gandum (tak sempat nak rasa),bubur pulut hitan dan lain-lain lagi.
Jom tengok lauk yang nak di makan dengan nasi pula :

Daging Masak Hitam Ala Mamak (sedap,dagingnya lembut)

Gulai nangka dengan perut (my feveret,betul-betul masakan kampung)

Gulai siput sedut (yummyyyyy,tak sempat nak sedut tapi kuahnya sedap)

ada juga di sediakan ikan bakar,berbagai jenis ikan

ikan kering bulu ayam,sedap ni

ikan sepat masin,telur masin tuk makan dengan bubur nasi
sambal belacan dan tempoyak,perghhhh berselera wehhh erkkk terliur plak.

acar mentah dengan bijan,sedap...


kerabu jantung pisang,nyesal tak amik banyak2 heheheh

kerabu kaki ayam,dah lama tak makan,siap mintak resepi lagi dari chef..

kerabu mangga,ishhh mangga nya rangup lagi...

kerabu telur,errr tak penah makan,tapi sedap gak

lala goreng bercili,my feveret ni,yummyyy ratah saja

selain nasi putih,nasi tomato pun ada juga

pajeri nenas bombay,i likeeeee

labu masak lemak

sotong goreng kunyit

mihun sup pun ada kalau nak mahu makan nasi

Selain lauk pauk di atas,ada juga beraneka sup,tak sempat lak nak amik gambar,ada sup ayam berempah,sup tulang dan sup daging.Supnya memang sedap,Cik Ngah haniskan semangkuk hirup saja tau.
Dah habis menjamu selera ada juga di sediakan desert yang beraneka,seperti puding,kek dan macam-macam lagi.


Aneka buah

puding honeydew tak silap
puding oren
cheese kek rasa,alahhh tak ingat plak nama,tapi sedap,lembut.


ini pun tak ingat nama ,ala2 tart la gitu.

yang ini Cik Ngah nyampah,mula2 masuk dah nampak,nak amik je dah habis huwaaa...
Pendek kata,makanannya semua memang sedap-sedap la,memang berbaloi sangat harga RM15 tu.Cuba lah,mana tahu memang menepati selera,menikmati hidangan di tempat ekslusif dan permandangan yang menarik kan.


sempat pulak bergambar dengan Chef Hamdan sebelum balik.
p/s-
Info terbaru Cik Ngah dapat,lunch ni di buka setiap hari ye,apapun untuk konpem boleh call PICC.

bisik-bisik:
Insya allah,kalau sempat teringin nak bawa ma ngan abah,kalau diorang jadi datang minggu ni.
Rindu weh dan terliur plak makanan2 ni..heheheh.
hancus diet ku..huhuu

20 comments:

  1. kyaaaaaaaaaa~~
    sedap gilaaaaaa TT_TT mmg best!!!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Sue, K.Ma baru plan nak pegi tapi weekday je kan...lagi satu time dia tu tersilap ke ape...lunch start 11pm-3pm ..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ,silap cetak,setiap hari sekarang kak ma

      Delete
  4. Dah g situ... berbaloi sgt utk nak melantak... hehehe...

    ReplyDelete
  5. Siput sedut tu feveret..tapi..apsal la tak open sabtu ahad jugak..tengah hari kerja tu..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. open setiap hari,jom kita sedut siput ehhh heheheheh

      Delete
  6. Salam.
    Wow, RM15 je? Lala goreng bercili tu pun feveret saya gak.
    Ish.. Kena terjah ni! Diet tolak tepi satu hari.. Haha..

    ReplyDelete
  7. Thank for sharing.. memang kena pergi nie. Ingatkan bulan puasa jer ada buffet? Rupanya hari biasa pun ada :)

    ReplyDelete