Mari Belayar Dengan Cruise Tasik @ Tasik Putrajaya

10:22 AM Sue Izza 4 Comments

Belayar la sangat ye Cik Ngah...heheheh
Akhirnya dapat juga peluang naik cruise ni walau dah hampir 5 tahun dok Putrajaya,tak pernah berkesempatan nak naik,tambah-tambah pulak tak de geng kan....Terima kasih pada pihak Cruise Tasik dan Tourism Malaysia sudi bawa Cik Ngah menikmati cruise kali ni.

launching pakej baru
Kami di jemput sempena pelancaran pakej FootLoose @ Cruise yang baru di perkenalkan,diadakan setiap malam sabtu lengkap dengan pakej makan minum,live band siap ada foot spa lagi dan pelayaran selama 1 jam setengah,memang best,menikmati permandangan sekeliling tasik dan bangunan-bangunan cantik sekitar putrajaya.Tambahan waktu malam pula dengan angin sepoi-sepoi bahasa dan lampu berwarna-warni,memang sesuai sangat nak menenangkan fikiran.

permandangan dari pesisir tasik di area masjid Putra

di jeti cruise tasik,masjid putra

di jeti juga da galeri gambar sejarah cruise tasik
First time melangkah masuk dalam cruise ini Cik Ngah memang teruja sangat,cantik,kemas dan bersih.Susun atur pun cantik,siap boleh berdiri di luar sambil menikmati permandangan.Feeling-feeling belayar atas kapal layar kat laut la kan,bawa air sambil minum-minum kat luar,perghhhh....hehehhe...berangan jap.

suasana dalam cruise

penerangan dari pegawai yang bertugas

penerangan dan taklimat dari kapten cruise
Makanan yang di sediakan memang memikat selera,kami di hidangkan roti jala dengan kari ayam yang Cik Ngah rasa memang sedap,kena ngan tekak,desert,koktel,cupcake,tart dan banyak lagi lah,semuanya memikat selera.

cupcake yang menggoda

i like this,cream puff

kari ayam sedap

pegawai tourism

my feveret roti jalan

minuman yang di sediakan

seronok belayar dan menikmati permandangan petang di sekitar putrajaya

siap lalu bawah jambatan lagi,memang port yang best juga untuk photographer
Kami di bawa mengelilingi seluruh tasik di Putrajaya,kira lengkap la perjalanan keliling,memang best dengan permandangan bangunan sehinggalah pepohon hijau di area wetland dan melihat burung-burung berterbangan.


sempat berposing jap

agak kelabu sikit,masih ada sisa jerebu

Selain itu,spa kaki juga di sediakan di atas cruise di pelantar atas,memang best la,sambil menenangkan fikiran ada pulak orang dok urut kaki kan,wahhhhh rasa nak tidur pun ada hehhehee....

pelanggan di beri layanan tip top


dok berangan jap kat depan sambil menikmatai permandangan heheheh

antara hidangan yang di sediakan



3 dara pingitan heheheheh
Okeylah,itu pengalaman Cik Ngah dan kawan-kawan,kalau korang nak rasa,cubalah,selain pakej ini,banyak lagi pakej-pakej lain yang menarik dengan harga berpatutan,untuk keterangan lanjut korang bolehlah ke laman web Cruise Tasik 

bisik-bisik:
ada juga pakej untuk couple tuk perahu dondang sayang yang boleh naik 2 orang tu,mana-mana pasangan 
suami isteri yang nak sambut besday ke anniversary ke ,haaaaa ni la peluangnya...heheheh

4 comments:

  1. Wah cantiknya pemandangan dari atas kapal.. Mahal tak nak naik cruise ni..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba klik link cruise tasik tu,kat situ ada harganya mengikut pakej

      Delete
  2. Wah Cik Ngah, makanan2 dia nampak sedap...nak kena cuba naik cruise nie...

    ReplyDelete
  3. yang tudung cokelat tu cantik...dok putrajaya area mana...nak kenal leh?

    ReplyDelete