Laksa Sarawak di Cuti Hari Pekerja

4:26 PM Sue Izza 12 Comments

Salam Jumaat semua,
Lemaunya masuk keje hari ni,dah la ramai yang cuti,jeles ai,sib baik la minggu depan i nak cuti panjang hehehehe...
Cuti semalam hari pekerja korang gi mana? Cik Ngah? heeheh..apa lagi masak,makan dan terbungkang.ahahah....
Memandangkan Cik Yanty ada belikan pes laksa Sarawak masa gi sana minggu lepas,so Cik Ngah terasa rajin lak nak sepahkan dapur rumah dia,n makan-makan ngan kawan2 blogger lain heeehe...
pes ni la Cik Yanty beli,tapi ni gambar google heheh...
Dalam kul 3 dah pun sampai umah Cik Yanty,lewat sikit sebab gi beli bahan-bahan dulu,selepas bersilat dan meyepahkan dapur Cik Yanty tu,terhasillah: 

Laksa Sarawak Cik Ngah :P

sepinggan laksa Sarawak
Sedap rupanya laksa Sarawak ni kalau makan panas-panas,memang menghirup gak kuah dia,serius Cik Ngah tak penah masak tau laksa ni,just tengok2 resepi je,ini first time try,sebab tengok resepi cam senang je hehehe....
Nak resepi nya? Cik Ngah ikut yang di SINI je....
Masing-masing menghadap pinggan laksa terus diam,siap menambah lagi hahahha....


kami : Cik Qaseh,Cik Yanty,Caer.Mr D dan Madi
Bila dah kekenyangan,masing-masing melengkarrrrr je depan tv,siap berebut bantal tu nak landing...hahahaa,kena pulak cuaca alaa-alaaaa je kan buat mata mengantuk dengan perut yang macam nak pecah tu.

see? mau tak tembam badan masing-masing hahahah

yang 2 ni plak melenggang perut katanya...ishhh ishhhh

Cik Puan Fiza lak sampai kitaorang dah kekenyangan,sib baik banyak lagi,heheheh...



orang last sampai heheheh

Ingat kan masing-masing dah kenyang,tak mau bergerak dah,alih-alih Cik Yanty goreng cekodok bawang,fuhhhh licin jugakkkkkkkkkk....ya ampunnn...hahhahaha

cekodok bawang Cik Yanty
Memang seronok bila cuba sesuatu dan menjadi,tapi kalau tak jadi jangan la putus asa k,practice make perfect,yang lagi bermakna bila menjadi orang tersayang suka lak kan...ecewahhhh hahaha...

Bisik-bisik:
gathering macam ni pun dah seronok...
ehhhh dah nya bila nak kurus niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....erghhhhhhhh


12 comments:

  1. hey mak hayam sangat kan mengintai kita melenggang perut hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nya dok lenggang perut depan tv,terganggu konsentrasi tau..hahahha

      Delete
  2. Tak pernah rasa....mesti sedap sangat sampai semua "tumbang" haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau tak tumbang,2 kali tambah..heheheh

      Delete
  3. Omgeeee... Huduh! Coq bawang kurang masak pun licin.. kompius i.

    ReplyDelete
  4. sedapnya..suka sangat laksa sarawak..tp dah lama tak makan sebab tak jmpa dah kat tmpt mana yg sedap..rajin cik ngah kite ni masak..

    ReplyDelete
  5. Salam. Kakpb suka laksa sarawak, sedap sgt. Lama dah tak makan sebab tak jumpa. Nak masak sendiri kemalasan melanda :(

    ReplyDelete
  6. Wow tempting... makan tak ajak (nangis ni) hehehe...

    ReplyDelete
  7. Salam.. Makanan semua tu hebat2 belaka huhuh.. abis terliuq tengok kihkihh.. :D

    ReplyDelete
  8. ala cam sedap la laksa sarawak. mana nak beli perencah tu ???

    cokodoq tu mesti sedap. sy penggemar cokodok


    salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

    follow sini, kalau sudi follow sy k
    tq

    ReplyDelete