21 May 2014


See,hangus rentung di buatnya ishhhh ishhhh anak sapa la ni kannnn...adoiiii...
Sebenarnya Cik Ngah pun tak tahu macam mana bleh terlelap...nak kata penat sangat tak de buat apa pun..
Kisahnya,petang Isnin tu balik awal dalam pukul 5 petang dah sampai rumah,sebelum naik ,dapat mesej dr housemate suh keluarkan ikan siakap dalam peti ais,dia nak masak.

Sampai umah je,kuarkan la ikan tu,tetiba ternampak kuah sup ayam atas dapur,terpikir la kalau makan dengan mee sedap gak ni,pasang api dapur paling kecik then masuk bilik jap,dengan niat nak salin baju then kuar balik.Ntah macam mana dapat call,then jawab,sambil baring jap kat katil.
Pastu masuk lak mesej and wasap,dok layan punya layannnnn....sedar-sedar,housemate dah tolak pintu dengan kuat,asap dah penuh dalam rumah " sambil kuat suara dia tanya masak apa atas dapur"
Punya terkejut,mamai-mamai bangun terus meluru ke dapur tengok dah rentung,Allahuakbar
Nasib la housemate balik tepat pada masanya,kalau tak memang rentung Cik Ngah kat situ,kata housemate,api dah nyala kat periuk,dah la kabinet kayu...
Syukur Ya Allahhhh....menggigil rasa,terus bukak tingkap dan pintu,and pasang kipas kuat-kuat,ye la dah terbatuk-batuk kitaorang....

bisik-bisik:
lepas ni kena beli pemadam api kecik satu kat umah
berhati-hati pun kita takkan tahu kalau kemalangan nak berlaku.


4 singgah dan taip sket..

He..23x hati berbunga2 jawab call la tue...

www.broframestone.com

REPLY

betul tu, kekadang kita terlupa...
berdoalah moga kita selamat dr segala bencana...

REPLY

haha tak per pengalaman mengajar kite

REPLY

Ya Allah Sue..syukur x de apa2...more careful ye dik..

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates