Treasure Hunt Ephyra Sempena Jom Heboh Putrajaya

7:54 PM Sue Izza 12 Comments




Sabtu lepas (24 Mei 2014) Cik Ngah sempat join Treasure Hunt Ephyra anjuran Ephyra dan Team Denaihati sempena Karnival Jom Heboh di Putrajaya,yang ,melibatkan 27 orang bloggers.Ini yang kedua Cik Ngah join treasure hunt,sebelum ni kat Matic,tapi ini first time join treasure hunt berkereta.

Seawal jam 9.30 pagi kami di minta berkumpul di Puspanita Putrajaya,Presint 10,dekat je ngan umah Cik Ngah.Yang bagusnya ramai dah sampai awal,yang jauh-jauh la,mungkin takut tersesat atau terlewat la kan.Nampak kan excitednya kami,heehehe...komitmen tinggi tu.

antara yang sampai awal
Selesai pendaftaran kami di beri tshirt,set sarapan dan pek ephyra untuk di cuba.Maklumlah untuk tambah tenaga tuk treasure hunt la katakan.Ini kali pertama Cik Ngah minum produk Ephyra ni,serius sedap,ingatkan macam supplement yang tak de rasa tapi sedap rupanya,rasa oren.Siap bagi botol untuk shake lagi.

ambil sarapan dan ephyra untuk di cuba


setiap orang dapat set ni
Seterusnya pembahagian kumpulan,kami di bahagikan kepada 7 kumpulan bermakna 7 kereta yang akan di gunakan.Cik Ngah dapat kumpulan 4 bersama Faris- Galaksi Media,Abg Fendy dan Kak Ain.Ini kali pertama Cik Ngah berkenalan dengan diorang,Alhamdulillah boleh masuk kepala gak la,dan boleh bekerjasama,yeayyyy kenal kawan baru lagi heehhe...Kumpulan ni di pilih secara rawak,tapi bagus la boleh berkenalan dengan kawan-kawan baru kan,dan grup kami di beri nama GAM AKASIA.Salah satu bahan dalam produk Ephyra.
taklimat dari owner Ephyra Kak Amiza
Pn Amiza Amiruddin dari Ephyra juga turut hadir dan memberi taklimat kepada semua peserta,mesra orangnya.Dia yang memberi nama grup berasaskan bahan dalam produk Ephyra.

kereta yang banyak berjasa,team 4
Sebelum di lepaskan,kami sempat berposing-posing dulu dan group photo semestinya la.
dengan kawan-kawan baru.

peserta-peserta yang mengambil bahagian
Untuk task pertama kami di kehendaki buat insta video minum Ephyra,serius Cik Ngah tak penah buat insta video sebenarnya huuuhuuu...tak tahu kenapa insta Cik Ngah tak leh upload video huuhuu...dari mula buat akaun lagi,huhuu nak nangis rasa..sib baik la Kak Ain sudi uploadkan kat insta dia,then Cik Ngah repost je huuhuu...sadissss...


ni dia videonya,jangannnnnn gelakkkk!!...sekeh kang...

Seterusnya kami di kehendaki ke Taman Botani,task yang di beri kami perlu dapatkan nama pokok-pokok mengikut nombor label yang di beri,fuhhh berpeluh gak la turun naik bukit tu.Sampai tak sempat nak amil gambar,khusyuk cari nama pokok kan.

pinjam gambar orang,tuan punya mintak halal hehehe..
Kemudian kami menuju ke Exit Bangi di tepi highway selepas tol kajang menghala selatan untuk mencari Bilboard Ephyra di tepi jalan,tasknya kami kena berselfie dan upload ke insta,fuhhhh tak penah weiii di buat berhenti tepi highway dok berselfie heheheh..siap kena hon ngan lori lagi.

gigih berselfie di tengah panas
Seterusnya kami bergerak ke KLIA2,akhirnya dapat juga sampai sini,nak tunggu naik kapal terbang,ntah bila kan,hehehe #villagepeople  sangat statement hehhee...
Sampai sana kami perlu mencari Starbuck untuk bertemu team Denaihati bagi task seterusnya.Terpusing-pusing jugak la,besar wooo tempatnya.Rupanya dah ramai yang sampai,kami tengah-tengah la,heheheh....


team Denaihati dah siap menunggu kami
Kat sini banyak jugak task kami kena buat antaranya bergambar dengan signboad KLIA2,bergambar dengan pelancong asing,buat insta video penerangan produk Ephyra kepada pengunjung dan insta video team cheer kumpulan kami.Memang kena tebalkan muka la masing-masing,hahahah..dah buat pastu kitaorang gelak sendiri tengok gelagat dalam video,heheheh...memang happening giler.



macam-macam gaya heheheh....
Selesai semua task,kami bergerak serentak ke check point seterusnya,sebelum tu kami di beri task untuk menjawab teka-teki dan soalan dalam Bahasa Inggeris.
penerangan dari team Denaihati

group photo itu wajib,sebelum meninggalkan KLIA2
Kami berhenti rehat di Petronas KLIA ,untuk makan tengahari dan solat,Menu Nasi Ayam yang di sediakan memang mengenyangkan kami tambahan lagi kepenatan bekejar ke sana-sini.

Cik Qaseh dan Cik Mija tengah menikmati Nasi Ayam
Di sini juga kami menyerahkan tugasan teka-teki tadi,dan bergerak ke Jom Heboh di Putrajaya,yang ni memang mencabar,dengan jemnya,fuhhh dengan kaki penatnya,parking memang tak de la yang dekat,kami kena cari booth Ephyra di karnival Jom Heboh yang terletak di belakang Mahkamah,group Cik Ngah hanya dapat parking di kawasan Presint 18,punya la jauh jalan kaki.Sampai sana kami di beri minum petang mihun goreng,Alhamdulillah,terubat kepenatan.
berposing-posing sementara tunggu task berikutnya.
Kami di beri task untuk bermain Blind Soccer,dan di acarakan oleh duta Ephyra iaitu Norman Hakim dan Memey Suhaiza,Pn Amiza juga ada di sini menunggu ketibaan kami.


Duta Ephyra Norman Hakim
Walau pun kumpulan kami tidak menang sebarang hadiah tapi kami tetap dapat goodies bag dengan produk Ephyra sebagai saguhati.Walau tak menang sesungguhnya kami sangat enjoy dan happy sangat ,treasure hunt kali ni memang happening sangat.Dengan gelak ketawa kami,silaturrahim yang terjalin,kenal kawan2 baru,serius sangat seronok.
pemenang tempat ketiga kumpulan tomato

pemenang tempat kedua kumpulan acai beri

Juara kumpulan Glutatione
Apapun tahniah kepada grup yang menang,terima kasih banyak kepada pihak Ephyra dan Team Denaihati atas penganjuran treasure hunt ni,Cik Ngah dah lama dengar pasal Ephyra ni sebab hari tu jumpa produk ni di SBB 2014,banyak sebenarnya khasiat produk ni tau.

Antara khasiatnya adalah :

Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
Mengurangkan kadar kolesterol
Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
Mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolism
Melegakan kesakitan sendi dan arthritis

Epyhra ni juga sesuai untuk:

Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahunkeatas)
Ibu menyusu dan hamil (6 bulankeatas)
Mereka yang pentingkan kecantikan, kesihatan luar dan dalam


Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :
Kulit berjerawat
Kulit Berjeragat dan Berparut
Eczema / Penyakit Kulit
Gastrik / Masalah Usus
Menurunkan Kolestrol
Stress / Kemurungan / Ceria
Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
Asthma / Lelah / Penat / Semput
Gout / Arthritis Sendi
Menopause
Ketidakseimbangan Hormon
Alergi Makanan Laut
Resdung
Penyakit Gusi / Demam
Masalah Tidur / Kelesuan
Jangkitan Pundi Kencing
Masalah Buah Pinggang
Kanser / PertumbuhanTumor
Sakit Sendi & Sengal Badan
Jantung / Saluran Darah
Migraine / Sakit Kepala
Strok / Parkinson
Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
Masalah Senggugut / PMS
Jangkitan Virus / Bakteria
Darah Tinggi
Masalah Saraf
Kencing Manis
Thyroid

Oh ya! Cik Ngah dengar sekarang ada sale produk ni,harga promosi RM180 untuk sekotak premium yang mengandungi 30sachets,cukup la sebulankan kalau minum 1 sachets sehari.
So kalau korang nak beli atau nak dapatkan maklumat lanjut boleh lah ke laman sosial serta laman web Ephyra seperti di bawah ni ye:


group photo itu wajib
Jom baca pengalaman peserta lain :


bisik-bisik:
Happy dan enjoy sangat
Insya allah kalau ada lagi,jangan lupa jemput Cik Ngah ye








12 comments:

  1. seronok sakan bertreasure hunt sampai ke KLIA2, hehe
    harap-harap next time ada lagi event yang best macam ni
    Salute team Denaihati dan Ephyra :)

    ReplyDelete
  2. Lepas ni jom pakat ramai-ramai selfie dengan billboard....ekekeke

    ReplyDelete
  3. Ramai yang sertai nampaknya. Pada hari sama saya menyertai bengkel KL Travel Photojournalism 2014 di MaTiC

    ReplyDelete
  4. memang best ler..hehhee..tak dapat kenal sangat..hehe..malu la kitew

    ReplyDelete
  5. Selamat berkenalan rakan ephyra treasure hunt :)

    ReplyDelete
  6. Seronok la kalau dekat .. :( lau tak leh join dan menangggg .. hehehe

    ReplyDelete
  7. seronokkan dapat tambah kenalan baru...salam kenalan dari event mamee tempoh hari.

    ReplyDelete
  8. assalam...thnks sue , drop by kat sini akhirnya jumpa jgk link url yg dicari ..cik segondeng tu!

    Salam singgah ~ PCL
    http://www.nazlee.com
    http://gelagatorang.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Hi all!
    Berminat nak mencuba Ephyra?

    Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) Beli 2 atau lebih lagi murah!! Contact saya untuk info lanjut, confirm terkejut sebab HARGA BEST sgt!

    Yours truly,
    Izza (Pengedar Sah Ephyra)
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    ReplyDelete