Buffet Ramadhan @ Bangi Golf Resort.

3:55 PM Sue Izza 7 Comments

Wahhh lagi 2 3 hari je nak puasa kan? ermmm dah jadi budaya sekarang berbuka secara buffet di hotel-hotel dan restoran,trend sekarang katakan.Cik Ngah ada dapat jemputan untuk food review Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort,Bandar Baru Bangi bersama geng-geng blogger lain,ini memang khas untuk media dan blogger.

KBBA-mawardi dah termenung kelaparan hehehhe...
Agak berbaloi bagi Cik Ngah buffet di sini,dengan kemudahan surau dan kawasan yang bersih dan cantik,sebelum masuk waktu berbuka boleh la datang awal berfoto-foto dulu kat sekitar kawasan ni,ala-ala photoshoot gitewww...heeeeeheeee...
Menunya pulak tak boleh di nafikan memang kena ngan tekak Cik Ngah ni,lauk pauk tradisi Melayu,kerabu aneka jenis,kuih-muih,buah-buahan dan macam-macam lagi lah.....
nasi minyak

gulai kawah

masak lemak cili api ikan keli

lemang pun ada...errrr dah raya ke? heheheh

kerabu perut

kerabu udang

kuih-muih

kerabu mangga

ayam panggang

sayuran

ulam dan sambal

rojak buah

buah-buahan tempatan
Tak mau makan nasi? tak mau makanan melayu? tekak omputeh? tak peeeee...Buffet ni juga sediakan western food jangan risau ye,heehe...macam-macam adooo...

spageti-bolognese/carbonara/mushroom semua ada

lasagna meat -ini sedapppp....

chicken sos mushroom,rasa macam percik putih klate pun ada,sedapppp...

roti and salad
Haaaaaa meh adik kakak mak cik pak cik ,Cik Ngajh nak cite menu istimewa di sini,first time Cik Ngah jumpa di Malaysia,di datangkan khas dari Singapura tau.Telur "Saus Vide Egg with Mushroom Espuma" haaaa tu dia nama,tergeliat lidah,telur separuh masak yang di hidangkan dengan kicap dan sos mushroom.Sikit pun tak bau hanyir ,semua blogger kata memang sedap,cuma silap la Cik Ngah hari tu pi makan apa ntah ,combination nya tak kena,lain macam plak rasanya,so di nasihatkan makan telur ni dulu.Tapi orang lain makan memang suma kata sedap majoriti terutama Abang Taff Pencuri Telur hahahaha

dengan kicap

dengan sos mushroom
Haaaaa yang ni plak memang wajib ada la kalau buffet2 ramadhan sekarang kan,dan memang my feveret la ni,ini yang di cari dulu heheeh...Kambing Golek ar...

cun tul kambing ni posing hahahha....
Selain itu ada juga desert-desert ala omputeh,char kuey teow,dan makanan ala-ala gerai ,pendek kata makanannya memang akan membuntalkan perut la,tapi jangan sampai tak solat pulak ye bila dah buka puasa nanti.Antara desert yang unik kitaorang try aiskrim berperisa bunga kantan,weeee siyes sedap,Cik Ngah sukaaaaa...freshhhh je rasanya....Jom layan desert-desertnya:










Banyak lagi gambar sebenarnya tak larat nak masukkan,ni pun dah meleleh di buatnya heheheh....
Bagi Cik Ngah memang dah berbaloi buffet ni dengan harga RM50 Dewasa dan RM25 kanak-kanak.


masing-masing kekenyangan,tengok perut laaaa opssss ehheeh

Untuk tempahan, anda bolehlah menghubungi terus:

Luliy Shalwani
( 016 267 8284 )


atau

Siti Zawiah
( 017 316 9316 )


atau

+[60] 03 – 8925 3728

Alamat :
No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi,
Selangor 43650
Malaysia.



GPS Coordinates :
2.95716N, 101.76518E

Website/Facebook/Email :

Laman Web
FB Bangi Golf Resort

bgb.bangigolf@gmail.com


Waktu operasi :
6.30 am - 9.30pm Daily
bisik-bisik:
dah cadangkan kat bos buat Iftar kat sini ,tunggu persetujuan bos je heheheh....
bos tak mau ai is pergi sendiri je la hehehehe

7 comments:

  1. SubhanaAllah, sedapnyaa nampak semua hidangan hotel ni. Nanti boleh bawa satu family ena makan kat sini

    ReplyDelete
  2. Last year buka pose kat sini. Memang terbaik sangat2. Highly recommended!! Semua sedap lagi2 lasagnia dia pehhhhhhhh. hahaha

    ReplyDelete
  3. Macam sedap jee..
    untung laa.. he he he..

    ReplyDelete
  4. babe..berapa ongkosnye???
    terliur dh ni.
    ak nk ajak pejal la.
    hahahah

    ReplyDelete
  5. berbuka puasa kat hotel memang best sangat!! macam-macam adaaa

    ReplyDelete