Cerita Raya 1 : Raya Ke Sedenak

4:01 AM Sue Izza 4 Comments

Syawal makin sampai ke penghujung,Cik Sue baru terkedek nak update cite open house kan,apa nak buat,terlebih makan,asal balik je terbungkang,dah macam panda kekenyangan dah hahhahaa...

Okeh,ni cerita open house minggu pertama raya,Kami #kelabbloggerbenashaari berkonvoi ke umah Pak Cik Mat kesayangan kami di Sedenak,alaaa pemilik Dapur Tanpa Sempadan tu,seingat Cik Sue first time pi sini 2012 time raya juga.

Sebahagian kami berkumpul di depan Masjid Putra dan berkonvoi ke Sedenak,yang lain kami jumpa di RNR nak ke sana,lebih kurang 7 kereta semua,haiyooo dah macam rombongan meminang pulak heeeheee...


gambar raya dulu depan masjid...
Kami sempat berhenti sarapan di RNR Ayer Keroh dan meneruskan perjalanan ,kami sampai umah Pak Cik Mat memang ngam-ngam time makan tengahari,sampai je apa lagi serbu makanan dulu la,masing-masing peryt dah berbunyi kannnn...hahahhaa...

signboard nak masuk umah Pak Cik Mat
haaaaa tu dia kooo,macam rombongan meminang,nak pinang Pak Cik Mat la hahha
Menu? Of coz la sedap sampai tak layan apa dah,makan bagi kenyang perut dulu,antara yang Pak Cik Mat sediakan untuk kami ,kuih raya homemade air tangan gebu Pak Cik Mat,fruit tart n cheese tart (ini yg Cik Sue dok ulang amik hehehe) Nasi Ayam,Laksa Johor (First time makan rasa nak tapau ngan tukang masak sekalu bawa balik heehhee) Megi Kambing (sekilas je dah licin huuhuu) dan kek tiramisu yang  erghhh rasa nak angkut sebiji bawa balik biar org lain tak makan haahhahaa....




























Haaaaa macam? meleleh dah tu air liur,lap cepat hehehehhe...Dah kenyang baru la masing-masing mula buat perangai,macam-macam peelnya bukan yang kecik je yg tua bangka pun berselfie,bergurau,borak-borak,segala peel keluar hahaha...
Dah lama kenal diorg ni,dah selesa macam keluarga dah,seronok bila berkumpul dengan celoteh Pak Cik Mat lagi,gegak gempita umah di buatnya


Ujang tunjuk bakat hahahha


tak habis2 selfie heeheee

kak luar pun jadiiiii



the ladies 
Yang kecik pun sama naik,siap bergomol segala,yang jadi otromen la,resaksa la,bila jumpa geng haaa tu dia puas hati....


zafirah dah surrender,qhaliff ngan akiff jadi resaksa n otromen

main keta lak heheheh


fiza ngan ea rifqee si montel 

sempat lagi promote jus pran 

the guys heheheh


posing2 keliling umah Pak Cik Mat

Lepas dah habis selongkar umah Pak Cik Mat,dah puas ggeak gempitakan rumah orang,baru la kami kemas-kemas nak bertolak balik,sempat pulak singgah ke JPO sekadar singgah window shopping,sangat la...tak de nta ,mesti adaaa juga beli something heheheh mana bleh balik tngan kosong kannnn....

singgah JPO

Alhamdulillah,kami sampai balik ke Putrajaya dalam pukul 11 malam,semua dah keletihan.
Alhamdulilah juga dengan persahabatan ini,sayang sangat korang semua.


bisik-bisik:
Friendship forever
Berkawan bila kita rasa selesa dan boleh jadi diri sendiri
Bukan berpura-pura.
#Kelabbloggerbenasahaari

4 comments:

  1. hapenningggggg! bila la dapat jejak rumah PCM ni hehe :D

    ReplyDelete
  2. Dah penghujung raya ni...tengok gambaq yang ada kuih raya buat terliur je balik...adehhh sedap sedap pulak kuih raya dalam gambar ni...huhuhu

    ReplyDelete
  3. havoc #kelabbloggerbenashaari yeayyy

    ReplyDelete