19 September 2014

gambar dari google,dah lama tak masak

Masakan popular orang pahang,tempoyak,patin wahhhh...memang menyelerakan,kebanyakan adik beradik Cik Sue semua suka masakan ni,dari kecik dah suka makan.Errrrr terliur plak time menaip ni,tapi kalau dapat patin sungai tu lagiiiii la sedap,mahal skit la.Pating sangkar biasa ada bau sikit.tapi boleh je di bersihkan.

Biasa kalau belah perak lain sikit masakan tempoyak patin ni.Cik Sue pun tak sure sangat ,tapi kalau resepi original Pahang memang cukup mudah,cili api,kunyit hidup,daun kesum dan tempoyak atau timun dah cukup.Simple tapi sedap,

Ada juga pernah dengar gulai tempoyak masuk santan,errr Cik Sue tak pernah try lagi.Macam-macam versi kan,ikut tempat masing-masing.

Yang pasti memang lauk kegemaran la ni,selalu juga balik rumah request ma masakkan,walau pandai masak sendiri.Air tangan ma lain macam woooo....

Eh nak resepi kan,pi klik link SINI, dah pernah up entry dah sebelum ni.

bisik-bisik:
Adeh tetiba teringinn plakkkk huuhuuuu

1 singgah dan taip sket..:

alamak cik sue nie....buat saya terliur la...dah kecur air liur nie

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates