Cabaran 30 Entry : Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Saya

6:18 PM Sue Izza 29 Comments

suka mandi hujan hhehehehe...bestnyaaa

Okeh,teruskan cabaran 30 entry ni,hari ke 2 dah....
Ermmm,payah jugak ni nak fikir,cara nak memenangi hati Cik Sue...okey generalnya bukan sekadar memenangi hati dalam cinta tapi dalam pergaulan seharian la ye.
Anntaranya la ek :

1. Mudah mengaku salah sendiri dan minta maaf 
Bahasa lainnya adalah tidak ego la,bila tahu diri sendiri yang salah tidak malu untuk mohon maaf dan mengaku kesalahan tersebut,insya allah Cik Sue mudah lembut hati dengan orang begini.

2. Pandai berkomunikasi dan membawa diri dalam apa keadaan
Haaaa yang ni memang Cik Sue suka,contohnya bila pi rumah orang pandai bawa diri,bila masa nak melepak,bila masa nak menolong apa yang patut,bila masa nak berborak bila masa nak diam.tahu beradap dengan orang,tahu apa yang perlu di cakap mengikut waktu dan situasi yang sesuai.Ye Cik Sue senang dengan orang begini.Mudah senyum dan menegur orang di dalam majlis juga termasuk ye.Tak sombong la pendek kata.

3. Lelaki yang boleh menjadi imam solat
Errrr,krik2 heheheh...salah satu yang dapat memikat hari Cik Sue dan salah sorangnya DIA la hhehehe..suka lelaki begini sebab bila dia menjadi imam  itu beerti dia yakin boleh memimpin seorang wanita dan zuriatnya,ada keyakinan diri sebab berani ke depan dan memimpin jemaah.gittewww heheheh...

4. Hormat keluarga saya dan orang yang lebih tua.
Jangan kurang ajar dengan orang tua,apa sekali pun hormat,kita tak hormat orang macam mana orang nak hormat kita kan,tapi bukan ngan orang tua je dengan semua orang pun walau pun kanak-kanak,setiap orang ada haknya masing2...

5. Tak suka orang yang susah kawal kemarahan
Boleh marah tapi jangan melampau,kawal marah anda,syaitan suka sangat orang yang tak leh kawal marah ni,tak yah dok bentak-bentak dan jerit-jerit depan orang,tak suka.

Haaaaaa ....hambek ko,panjang lebar Cik Sue mengarang gituuu...
hehehehe itu je la yang ingat
Tq ye pada semua yang sudi join cabaran ni,sayang korang hehehehe

bisik-bisik:
semoga kita dapat kenal-kenal ye
terjalin ukhwah sesama kita
happy2

29 comments:

  1. tahniah kak sue... alhamdulillah... haha

    ReplyDelete
  2. haha.. 5 je.. bagi la lebih sikit.. untuk backup kalau fail pujuk.. :P

    ReplyDelete
  3. thank you Cik Sue introduce cabaran ni... baru nak mula walaupun dah hari ke-2...

    ReplyDelete
  4. iena bru start task yg ptama :)
    jemput singgah
    http://www.ienaeliena.com/2014/09/cabaran-30-hari-day-1-gambar-terbaru.html

    ReplyDelete
  5. Klu perangai ke5 tu boleh jadi viral cam kiki. Hihihi..

    ReplyDelete
  6. bestnya kan yg nmbr 2 tu Sue? Alhamdulillah akak dapat dah... Seronok rasa bila dpt solat berjemaah. hehe

    ReplyDelete
  7. jangan marah2.. memang malas nak layan kan kak sue..

    ReplyDelete
  8. no.6 , kene kuat bebel dari saya .haha ..larikkk

    ReplyDelete
  9. dayah sokong yang pandai bawak diri :)

    ReplyDelete
  10. minta maaf yer kak sue kalau ada salah silap :p hehehe

    ReplyDelete
  11. suke yang bab jadik imam tu.. soooo suwittt..

    ReplyDelete
  12. Salam Sue Izza... menarik juga cabaran ini. Semoga berjaya..

    ReplyDelete
  13. no 3.. sweet gituh..
    thanks cik sue sbb buat segmen cenggini.. :) menarik..

    ReplyDelete
  14. Ehh sori organiser, last sekwli pulak blog sue pcl terjah..

    Ciri² pilihan yg baik, cool utk orang yg cool tp ramai je skang ni pasangan kontra minat dan sebagainya...ketahuilah, perbezaan itu sebenanya adalah perjalanan manis dlm menempuhi kehidupan, saling melengkapi gitu.

    ReplyDelete
  15. tahniah untuk cabaran ni. boleh jugak tahu serba serbi pasal cik sue ^_^

    ReplyDelete
  16. cari lelaki yg boleh jadi imam.. ye setuju.. yg boleh pimpin kite.. :)

    salam singgah dan follow penganjur :)

    ReplyDelete
  17. Huhu.. Kite salah seorang yang mudah marah.. Susah nak kawal marah.. Tapi marah kejap je dengan syarat jangan sape2 cakap dgn kite time kite tgh marah even nasihat pun.. Sebab kita akan cool down sendiri lepas tu.. Huhu.. Buruk perangai kan? Stress dengan perangai sendiri kadang tu.. Huhu.. T_T
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  18. first time kenal kak sue masa gi trip perak
    seronok sebab kak sue jenis suka bercakap dan bersembang
    walaupun tu first time jumpa, dah macam kenal lama

    ReplyDelete
  19. ooo baru tahu. pecah rahsia lah gini. hehe

    ReplyDelete
  20. baguih la cik sue wat cabaran ni.... leh kenal2 ramai orng gitu... hehe

    ReplyDelete
  21. tu dia...sapa jejaka disana yang berjaya memenagi hati gadis ni

    ReplyDelete