03 September 2014

Fuhhhhh....baru sempat nak up entry,satu hari dok stress kat opis,huuhuu...
Okey,cabaran hari ke 3,Sesuatu yang menguatkan,errrr menguatkan apa? Kuat la pulokkkkk..hehehehe...
Banyak makna ni,ermmm macam mana nak describe ye....jom baca

jeliro molekkkk...hahahah
Ni dah kenapa terpampang gambo budu ni? hahhahaha bukan ubat kuat ye....ni la 'sesuatu' yang menguatkan selera makan Cik Sue hahaaaa...kawankan ngan ike singge,ulam petai,perghhhhhh nyakut weiiii.
Ye ye ,Cik Sue orang Pahang + Klate,alkisahnya my family totally kelantanese,ma and abah,dua-dua klate ori,family masih ramai di klate,Cik Sue je lahir di Pahang,membesar rata-rata sebab abah kerja KTMB,tapi masih kuat budaya klatenya,tu yang budu tak leh tinggal tu.

my family
Semestinya keluarga la penguat semangat kala tersungkur dalam hidup,walau Cik Sue jarang nak berkongsi payahnya hidup di rantau,jarang nak berkongsi esak tangis (suka tunjuk kuat depan family heheheh) jarang nak berkongsi peritnya hidup dengan family,tapi merekalah kekuatan.Suka bila balik kampung habiskan masa berbual ngan ma abah,kekadang tak cakap pun mereka tahu Cik Sue ada masalah dan diorang tak penah paksa bercerita,tapi nasihat dan pesanan sentiasa ada.Biasalah ibu ayah kan,di kenal anak dia macam mana.

kelabbloggerbenashaari
Pastinya mereka inilah penguat semangat untuk terus berblog,bukan sekadar rakan blogger,tapi lebih kepada sahabat susah senang dan tempat meluahkan keluh kesah hidup.Dah macam satu family,nasihat dari yang lebih tua,gelak jenaka adik-adik,sentap merajuk,bergurau,bersedih semua ada.Mereka juga la yang banyak memberi dorongan terus maju dalam blog dan hidup.

Itulah antara 'sesuatu' yang menguatkan Cik Sue,and ada satu lagi tapi biarlah Cik Sue je yang tahu sebab.........ermmmmm ok bye 'krik2 :)

bisik-bisik:
tq my 'best friend'
:)

19 singgah dan taip sket..

mek budu juga rupanya.. he he

REPLY

mmg parent akan paham perangai anak2 dia

REPLY

Instinct ibu tu kuat. Takleh sembunyi. Irra selalu kantoi dengan mak abah. Hahaha

REPLY

boleh gang la kito suko make budu

cabaran 30 hari ni adalah sesuatu yang menguatkan semangat utk trus blogging,hehe

REPLY

hahahah jelero molekk hok part budu tu... btw potia sahut cabaran ni...

REPLY

set budu blako ko nih? hahhahaha

REPLY

Budu oh budu, bakpo mu sedak sangak?! :-)

REPLY

xreti makan budu.. eheheh

salam perkenalan dari mamamyja. jemput singgah, komen and follow

CABARAN HARI KE-3

REPLY

wah sedapnyee budu..yummy...

REPLY

ngakut molek make nasik ngan budu gak..

REPLY

alaaaaa sedeyyyy, i is tak ada dalam gambar...ahakss..gediks tak???

REPLY

singgah.. budu sedapnyaaaa.. :)

REPLY

kawe oghey selangor pon makey budu deh.. whahahaha

REPLY

sedapnya budu. kite bukan ore kelate pun layan budu gak.

REPLY

Ikan bakar cicah dngan budu pastu dengan nasi panas. PErghhh. terangkat. Saya n9 tapi makan budu :)

REPLY

Haha comel je gambar budu yee.. hee.. love kbba :')

REPLY

budu??? mmg pantang arrr... pantang nampak, mau menambah 3-4 pinggan nasi... hehe

REPLY

budu dengan durian sedappp...alhamdulillah ade org yang menguatkan sue

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates