Cabaran 30 Entry : Hari 6 : Apa Yang Anda Makan Hari Ini

11:52 PM Sue Izza 19 Comments


Ye,inilah hidangan dinner awal Cik Sue,makan selepas solat maghrib,apa ni? Ye inilah menu di Restoran Asam Pedas,Bangi ,Cik Sue pernah cerita di SINI ,sila klik untuk baca ye.

Apa menunya?

Nasi putih
Asam pedas pari
Ikan pekasam lenggong goreng dengan bawang dan cili
Tauge goreng ikan masin
Teh 3 layer
Soda cincau
2 air suam

Pagi tadi dah keluar ngan Cik Qaseh pi Halfest kat MIECC,Mines konon-konon nak lunch ngan dia.Dia pulak kata kenyang lagi dan bergegas balik sebab nak masuk keje pulak.Lepas hantar dia balik rumah,memang tak lunch,tertido sekejap,terbangun mandi dan solat Asar,dapat call dari Mr D ajak dinner,apa lagi,bagai kelaparan di beri pinggan ayam golek la ngeeeee.

itula kisahnyaaaaaa....

Oh ya,sekarang kalau makan kat kedai Cik Sue dan Mr D memang akan order air suam segelas sorang,kena minum air putih/air jarang/air masak banyak-banyak,wajib!

bisik-bisik:
Cik Yanty la ni ngajor makan kat kedai ni
dah tersuka asam pedasnya.
tq la mucukkkkk....

19 comments:

  1. Jahatnye menu dia..
    Bab perkasam tu terus terliur..
    Tringat makan di kg beng dulu

    ReplyDelete
  2. Yummy sedapnyer... jemput komen blog mamamyja

    ReplyDelete
  3. Aduhh..nampak makanan ni bertambah lapar di tengah malam..btw Lyna singgah sini kak...

    ReplyDelete
  4. nasi dia dlam daun pisang la... mesti sedap asam pedas tu...

    ReplyDelete
  5. ooo... makan berdua.. ingat makan sorang.. hihihi...

    ReplyDelete
  6. Sedap kan kat situ. Sebabnya ada ikan pekasam kan.. Lama dah xpi... Cuba kalau xminum air gula2 , air suam je.. ni nak ajar lagi satu tips.. hahaha

    ReplyDelete
  7. ohoooiii..sedapnya kak su.. sama la nik pun.. kena ada air masak jugak..

    ReplyDelete
  8. Boleh try makan kat situ laa nampak gayanya! :)

    ReplyDelete
  9. dah lama x buat asam pedas ikan pari...

    ReplyDelete
  10. Sedapnya... bila entah dapat ke situ :)

    ReplyDelete