Cabaran 30 Entry : Hari 9 : 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Cik Sue

11:18 PM Sue Izza 4 Comments

my always and forever hero,miss him so much
Baru sempat update entry cabaran ni,busy skit akhir-akhir ni,so backdated je la.
Errmmm,task yang agak pening juga sebenarnya nak tulis ni,heeehee...Lelaki yang menarik perhatian? Kalau nak di ikutkan kita mestilah senaraikan sifat-sifat yang kita inginkan,tapi kita kena ingat la,tak semua yang kita inginkan kita akan dapat,dan tak ada seseorang yang mempunyai semua sifat yang kita mahu.

Lelaki yang menarik perhatian Cik Sue :

1. Beragama
Semestinya la kan? Lelaki yang beragama adalah lelaki yang ada pegangan,paling penting jaga solat dan yang boleh dan berani menegur Cik Sue tentang agama tapiiiiiii dengan cara teguran yang betul la.Bukan main aci redah je,berhemah orang kata.

2. Pandai Bergurau
Tidaklah sampai jadi pak lawak,sekurangnya mampu buat Cik Sue tersenyum bila tak de mood.

3. Pandai memujuk
Errrr,yang pandai memujuk versi Cik Sue la ye,tak perlu,bunga,tak perlu coklat,hadiah segala,cukup dengan memberi perhatian kat i,ngeeeee.

4. Pandai bawa diri
Boleh di bawa ke majlis dan pandai menyesuaikan diri dengan semua orang terutama orang tua.
Ini penting sebab family Cik Sue sangat peramah dan ramai.

5. Ringan tulang
Mudah di mintak tolong,tak beralasan.

Itu je la kot,blank pulak kepala nak pikir.
Kalau tak semua sifat tu ada pun,tak pe,asalkannnn dia sayang Cik Sue.

bisik-bisik:
selalunya apa yang kita nak kita takkan dapat semua
tapi apa yang Allah bagi itulah yang terbaik sebab dia tahu apa yang kita perlu
bukan apa yang kita nak,kan?


Dia,walau tak punyai semua sifat yang saya mahu
tapi dia selalu hadir tepat pada waktunya.

4 comments:

  1. hehe... akak pun blur gak. hentam aje lah... heee...

    ReplyDelete
  2. Aaauuummmm... sweet... semoga bhgia kak.. amin

    ReplyDelete
  3. untungkan....dia sentiasa ada pada waktu yg tepat

    ReplyDelete
  4. senyum je bila baca nie...tgh khatam entry dorang yang join task nie..

    ReplyDelete