Diet bukan berlapar

6:33 PM Sue Izza 7 Comments


Haaaa...baca tu,nak diet tak semestinya tahan makan ye kawan-kawan,yang penting kena keperluan badan kita,apa yang badan kita perlukan dan tak perlukan,bar la kita boleh ejas ikut yang kita nak kan.Kemudian kena la exercise,tu kan cara membakar kalori dan kena konsisten tau (jangan tiru Cik Sue ni,ikut mood hahhahaa).

Satu lagi kalau nak buat apa-apa diet tu kena study betul-betul ye apa kebaikan dan keburukan,dan adakah badan korang sesuai dengan diet tu,baru la berkesan kan?

bisik-bisik?
Cik Sue? Diet?
Diet tu apa?
Bhahahahahahaha......

7 comments:

  1. setuju dgn cik sue, nk berdiet biarlah secara sihat ;) btw salam kenal..

    ReplyDelete
  2. diet tu apa?
    hahaha
    bila ntah baru dapat start diet.
    asyik ke laut je.
    moh le kak sue kita diet sama2.

    ReplyDelete
  3. Ramai yang risau berat badan. Ia berpunca dari sendiri apabila alpa dan lambat ambil tindakan. Jangan berlapar semata-mata menurunkan badan lagi menyebabkan usaha kita lagi hancur.

    ReplyDelete
  4. jom kak sue healthy lifestyle! ;))

    ReplyDelete
  5. diet pun kena dgn ilmu.. nanti jadi yoyo diet.. aiyoyoyoyo.. hihihihi

    ReplyDelete
  6. saya memang makan dengan kerap, tp dengan kerap banyaknya.. heeeee

    ReplyDelete
  7. Tak nampak gambar buka guna phone ni.. Dpt agak2 ja tulisan.. Huhu..
    Diet ni cara kita makan la. Diet sihat or diet ke laut 😁

    ReplyDelete