Minuman detox kegemaran saya

11:32 AM Sue Izza 9 Comments



Bangun pagi ni rasa lesu badan,tetiba teringat nak buat air detox tuk buang toksin dalam badan.Pergi dapur tengok apa yang ada.Lemon ada 2 biji,dengan mentimun,daun pudina lak tak de,ermmm so Cik Sue buh madu je ngan hirisan lemon,sementara siap-siap gi kerja,letak jap dalam peti ais,nak gi keje amik je,buat minum kat opis.

Cik Sue suka minum kalau badan rasa lesu and tak selesa perut.Kekadang kalau rasa pening-pening,ok gak minum ni.

Selalu gak nampak fb orang share macam-macam resepi,ada yang buh strawberry,limau nipis,aprikot...ikut suka la kan and selera masing-masing.

bisik-bisik:
korang buat tak? suka yang buh apa?



9 comments:

  1. belum nak buat lagi u .. tapi teringin jugak nak buat kalau rajin hehehe :D

    ReplyDelete
  2. selalu buat lemon + madu jer...yang lain belum lagi...

    ReplyDelete
  3. salam kenal dari kak kep jauh dari doha qatar..

    kalau biasa biasa madu saja.. tapi kalau satu family batuk selsema.. semestinya madu lemon ginger.. cepat baik batuk.. dah x amik ubat lagi.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. sedap tak...? Nak buat asyik tak terbuat je..

    ReplyDelete
  5. fiza tak penah lg buat sendiri minuman detox ni kt rumah, nanti nak try lah

    ReplyDelete
  6. babe dulu i minum green tea untuk detox.. but now dah jumpa solution lain. i minum mineral coffee je untuk detox... mmg terberry berry lepas minum haha... and tak cepat penat jugak..

    ReplyDelete
  7. umie pun minum cenggini letak lemon.. hehe. tp takleh buat tahap berry lagi.. so umie prefer green tea la kot, perut bersih haha.

    ReplyDelete