Resepi Cucur Kentang Sagat

9:03 PM Sue Izza 9 Comments

Malam-malam macam ni,Cik Sue memang kurang la nak makan nasi,tambahan hari kerja,malas nak berkungfu beria sangat kat dapur,so dinner ringkas je la kalau tak keluar.Malam ni jom try buat cekodok kentang sagat.

Bahan:
4 biji kentang di sagat halus
2 biji telur
Daun bawang
1 biji bawang besar di hiris halus
2 senduk tepung gandum
Garam dan air

Cara:
-gaulkan semua bahan hingga sebati
-panaskan kuali,gorengkan adunan tadi dengan api perlahan.
-bila agak garing boleh di angkat,toskan minyak dan hidangkan dengan sos.


Bisik-bisik:
Kalau tak mau goreng habiskan pun,simpan je dalam peti ais,esok bleh goreng lagi...







9 comments:

  1. wahhh sedap ni..ni skrg tgh glemer kan, panggil ape tu kentang fritter eh lupa pulak..esok pagi nak buat lah.heheee terliurrr..

    Sue, jemput join segmen akak eh, heee baru 1st time buat ni :)

    http://www.ibuhana.com/2014/10/nak-url-please-bersama-ibuhanacom.html

    ReplyDelete
  2. Tutup mata je siap.. sonang! Sukaaa hehehee

    ReplyDelete
  3. Sedap nampak... Suka benda yg senang ni

    ReplyDelete
  4. Layan. Boleh praktis dari sekarang. Mana larat kalau asyik hendak makan selalu. :)

    ReplyDelete
  5. anak2 suka kentang.. boleh try ni...

    ReplyDelete
  6. lini dah penah masak...mmg best giler...nak lg best potong halus2 cili padi dan tabah carrot yg disagat...lagi bertambah2 best

    ReplyDelete
  7. semudah ABC..ramai yg komen cakap sedap..boleh cuba ni

    ReplyDelete
  8. perghhh malam malam..naseb baik tak buka malam tadi. konfem terliuq

    ReplyDelete