08 November 2014

Assalamualaikum semua ,hai kawan-kawan apa aktiviti hari ni? Ramai jugak yang luangkan masa bersama keluarga kan?
Makan-makan,bercuti...pasti tempoh masa yang ada tak di sia-siakan.Untuk korang yang nak bawa keluarga keluar makan boleh lah mencuba western food di Farrel Steak House di Seksyen 7 Bandar Baru Abngi,berdekatan Jpj Bangi.Maklumat lanjut boleh lihat di laman FB Farrel Steak House.

Malam semalam sempat la Cik Sue mencuba makanan di situ waktu dinner.Restoran yang agak selesa,ruang dalaman pun kemas.




Cik Sue order menu wajib kalau makan western,yeee mushroom sup.


Mushroom Soupnya sedap,pekat dan memang rasa yang perfect,isi pun ok,cuma mulut Cik Sue rasa masin skit,tapi Mr D kata dah cukup sedap,ngam2 je.ok kat bawah ni ada menunya.




Cik Sue punya menu tuk dinner lamb leg with special gravy,lamb dia sedang2 elok je rasa,gravy dia bagi Cik Sue sedap sebab ada black pepper,kalau orang tak suka black pepper mungkin la tak kena tekak.


Mr D lak order Morocco Chicken Rice,okeh yang ni Cik Sue bagi 5 bintang,nasi goreng sedappppp....rasa macam nak order plak nasi goreng saja,sib baik dah kenyang.


Alaaa lupa lak nak amik gambo air,Cik Sue minum milo panas sebab sejuk hujan,Mr D plak order bandung cincau,memang sedap.Harga pun berpatutan la,bleh tengok resit kat bawah ye.


Kalau nak try boleh waze je,atau cari JPJ Bangi,pusing kat belakang kedai-kedai tu mesti jumpa,tak pun pi tengok kat fb diorg ye.

bisik-bisik:
misi mencari kedai western food sedap yg berdekatan rumah sebab port lepak biasa dah tak sedap.

11 singgah dan taip sket..

eh. harga berpatutan sangat... bestnya makann , morocco yer.. hihi

REPLY

haishh chicken chop tu menyelerakan

REPLY

mengidam tengok mushroom soup tu..

REPLY

menarik gak nih.dah lama tak makan western food

REPLY

bagi sy..western food sedap & murah adalah dekat rumah universiti UM..memang sgt sedap..alahai..lama dah tak makan..teringin la plak..hehe

REPLY

Hmmm.. Bila-bila ke pi try kat situ...

REPLY

kak sue nanti ajak datang sini.. mcm best je,, heehhe

REPLY

harganya berpatutan jugak:)

REPLY

waaa.. sedapnye..
bila kak sue nak bawak kitorg ramai2 pulak ke sini..? hahahaha..

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates