Mewahkan Ilmu Dan Akhlak Bukan Harta Semata : Komik Abu Nuwas

6:22 PM Sue Izza 1 Comments

Ilmu bagi si miskin adalah harta.

Harta paling berharga bagi seorang insan adalah ilmu dan akhlak yang baik.

Dengan adab dan akhlak yang baik menentukan siapa kita di mata manusia dan Allah.

Alhamdulillah,dah habis baca komik ni,serius berbaloi sangat,insya allah Cik Sue akan jadikan koleksi dalam mini library Cik Sue.Ilmu dan pengajaran yang di sampaikan sangat santai dan berkesan.Anda ada anak kecil yang boleh membaca di rumah? Bagus,beli komik ni,bagi mereka baca,kisahkan pada mereka akhlak yang terpuji.

komik ilmu pertama cik sue,insya allah akan simpan baik2

santai,mudah paham

kita tak tahu ajal bila....huhuuu

Berbentuk sindiran tajam tapi lebih santai dan melekat dalam kepala,sangat sesuai untuk semua.
Kita ni kadangkala tahu sesuatu benda tu salah cuma terhanyut sesekali,jadi cara santai begini lah kadang kala menyentakkan kita dari mimpi hasutan syaitan.

Terdapat cerita-cerita di dalamnya yang benar-benar menyentakkan hati,terdiam seketika membaca.Insya allah semoga penerbitannya di teruskan.Sungguh cik sue jamin,tak rugi,kualiti komik yang bagis kertas dan lukisan yang cantik,harga pun hanya rm13 sahaja.

Korang nak beli,boleh ke SINI
Selain membeli dan beroleh manfaat dari komik ini,secara tak langsung juga hasil jualan anda di gunakan oleh kumpulan Projek Iqra untuk membiayai anak yatim,bertambahhhhhhh untungnya anda.

Boleh juga berkunjung ke FB ABU NUWAS 


bisik-bisik:
Tak sabar tunggu keluaran ke 2....

1 singgah dan taip sket..:

Photo kanvas dari Samudera Kanvas terbaik...

6:47 PM Sue Izza 2 Comments

Yeayyyyy Alhamdulillahhh dah siap frame gambar kanvas ni,teruja betul,dah la berkualiti pembuatannya ,cantik lak dia print atas kanvas ni.Ni yang rasa nak buat lagi ni heheheh,boleh buh kat dinding rumah nanti,ermmm nanti buat pas majlis la...heheheh...

Tuk gambar kali ni Cik Sue pilih dari gambar Photoshoot KBBA ari tu,tu je la gambar yang nampak semenggah sikit kan heheheh...
cik sue pilih gambar ni~bajet cun hahahah

tak sabar nak gantung...
Cik Sue buat kat mana? haaaa meh nak cite,Samudera Kanvas ni memang berpengalaman dalam keje-keje print kanvas dan framekan ni.Hasil diorang memang terbaik.Ada dalam pelbagai size dan design gambar,boleh request korang nak macam mana.nak yang besar tv pun ada haaa.Nak tau harga dan maklumat lanjut korang pi klik link kat bawah ni ye,semua detail ada.

FB SAMUDERA KANVAS


Ataupun korang call je No Tel: ni 014-8495922,tanya je ye apa nak tanya.


Kepakaran kami adalah menghasilkan gambar kanvas yang BERKUALITI dan TERBAIK untuk anda. SMS @ Whasapp kami di 014-8495922.

bisik-bisik:
Nak buat yang besar tunggu gambar sanding lah erkkkk...heheheheh


2 singgah dan taip sket..:

Enjoy Bloggers Day Out di Klang Parade.

1:10 AM Sue Izza 10 Comments

Lamanya tak berkunjung ke sebelah Shah Alam -Klang dan lepak-lepak berseronok di area sana,tapi Sabtu lepas Cik Sue tak lepaskan peluang bila di jemput memeriahkan Bloggers Day Out,sepetang di Klang Parade,terima kasih banyak Ruby sebab pelawa Cik Sue ikut sama.

Punya lama tak ke Klang sampai sesat-seat di buatnya huuhuuu,sib baik pakai waze dan maps segalanya.Sampai je terus register di info centre dan tinggi taklimat dari urusetia.Sebenarnya Kalang Parade ni dah lama ada,cuma baru di renovate,di cantikkan,di besarkan dan banyak kedai-kedai baru yang branded dan popular sekarang.Dulu ingat lagi dari Port Klang turun bas depan ni dan jalan-jalan kat sini sekitar tahun 2000,lama dah tu hehehe,zaman-zaman keje kilang lagi.


apa2 pun grup photo duluuuuuuu....yeahhh sporting bloggers
Kemudian kami di bawa ke tingkat atas Klang Parade,ramai juga orang hari tu,kebetulan banyak pulak sale kedai-kedai situ,mata meliarrrr je nampak perkataan sale kan heheheh...


like this photo,cun
Sampai di tingkat 4 ,kami di kejutkan dengan persembahan kumpulan dance Rejuvenate dari Showdown 8TV,Memang best wooo tengok diorang menari,rasa nak menari sama je.Hebat!

haaaa tunggang terbalik dah heheheh...
Korang nak tengok persembahan diorang tak ,klik SINI , Memang menarik dan best.Kemudian kami di bawa ke FireZone Family Karaoke,besttt,ramai-ramai nyanyi dalam bilik besar,memang happening,karaoke ni di tingkat 5,ada hampir 40++ bilik yang boleh di sewa untuk aktiviti bersama kawan-kawan dan family,makanan dan snack yang di hidangkan pun sedap.Tapi kan Cik Sue tak la 'menyumbangkan' suara,kang tertido lak semua hehehe,dengar je la diorang nyanyi,semua suara best-best tau.


siti nurhaliza depan Fire Zone heheheh...

meriah betul rasa....

bilik yang luas untuk aktiviti berkumpulan
Habis sesi menyumbangkan suara ,kami di bahagikan kepada beberapa kumpulan untuk Mall Hunt,grup Cik Sue di bawa untuk aktiviti pertama iaitu fruit satay,Sebesen dia bagi buah yang dah di potong dn lidi tuk cucuk-cucuk,dengan syarat susunannya tak leh sama ngan kawan-kawan,fuhhh kemain cucuk sambil tengok kawan hahhaaa..takut sama.

khusyuk dok mencucuk....

tu dia siap nga kuah rojak lagi...

yeayyyyy dah siap amik gabar n boleh makan hehehehe....dapnyaaa...
Pastu kitaorang teruskan tour mall ke tune talk pulak,kat sini kena snap gambar dengan gaya martial art,so posing la kami hahhahaha,kelakor je rasa.

cececeecec ganas la kononnn...hahahah


then grup photo n kami dapat simkad tune talk satu sorang,bleh try ni...tqqqq...
Okeyyy,seterusnyaaaaa part yang Cik Sue sukaaaaaa,nail spa,fuhhhh sukanya tempat macam ni,tak sangka ada kat Klang Parade ni.Nanti nak datang la sendiri,manjakan diri kan apa salahnya,penat-penat keje ai olss pun nak cantik juga.Memandangkan masa yang singkat kami di beri peluang buat manicure 1 jari sahaja.

okeh gambar grup dulu....yg lelaki pun sibukkkk juga hhhahaa



cik sue sedang di dandan hias kukunya hahaha

yeayyyy dah siap ngan farah n qaseh jugaaaa...cantik kan....


tempat manjakan kaki lak

ruang dalaman yang cantik dan kemas


nail spa




manjakan kaki anda di sini

Layanan memang terbaik dan hasil kerjanya pun bagus,puas hati,lain kali boleh datang lagi,harga pun berpatutan.Then Tour Mall kami di teruskan,kali ni kami di beri token untuk kembali menjadi kanak-kanak riang di Arked Game indoor Circus Circus.Seronok tau,dah macam back to childhood memory je,tapi Cik Sue tak pandai main,so tak banyak yang Cik Sue try huuhu.


depan arked game


ni je la yang pandai pun,tu pun tak masuk sangat pun hahahh...

seronok tengok dak aten ni,semangat.

bapak budak pun sibuk nak mian daytona hahhaha...

tu dia aihhhh pak cik lee ngan penukulnya hahhaha...
Selesai ronda-ronda mall dengan aktiviti tu,kami ke food court tuk makan malam dengan menggunakan cash voucher yang di beri,food court ni di tngkat 4 tak silap,siap ada bahagian halal dan non halal,so tak perlu risau ye,makanan pun agak sedap juga,tapi kena pandai pilih la.Cuma banyak kedai yang tutup awal senangkan baru pukul 8 \,dan ramai lagi pengunjung yang nak makan.


bergambar ketika perut dah kenyang,seronok masing-masing.
Bloggers Day Outs yang sangat meriah,seronokkkk,tq Klang Parade,tg penganjur,tq ruby ajak Cik Sue.Sebelum balik kami layan upin ipin di pentas utama,macam-macam pesen masing-masing hehehe.



serronokkkk.....

bisik-bisik:
Nanti ajak la lagi tau,best tul lepak-lepak cam ni.
Ermm tetiba rindu nak ronda-ronda port klang pulak
tempat jatuh lagikan di kenang,inikan pulak tempat
mengadu nasib dulu2 hahhahaa......



10 singgah dan taip sket..:

Besday Party Kelabbloggerbenashaari di Flora Kafe

7:10 PM Sue Izza 3 Comments

Assalamualaikum semua

Baru sempat ha nak update cerita-cerita yang dah lepas,walau dah lepas,tetap nak tulis,kenangan ni,nak baca balik nanti,nak tunjuk kat anak cucu kannnn...
Cerita first time sambut besday oarang tua..opssss hahahha...siapakah itu,akhir November lepas 30 November kami ramai-ramai berkumpul di Flora Kafe,Ampwalk tu besday party Abam Sado,sapa lagi kalau bukan abang kesayangan kitaorang,Ben Ashaari.apa la kan dah tua-tua pun nak party besday gak hahahha...
Tak de lah,ini kami la yang plan nak sambut sekali dengan geng Kelab Blogger Ben Ashaari yang lain,untuk semua yang lahir bulan November antara nya Ujang,Cik ma,Ash hensem (son of Farahwaheeda) errr sapa lagi ek lupa dah heheheh....

tak lepaskan peluang bergambar kalau datang
sini...of coz la hiasannya cantik tauuu...

ngan adik2 kbba dan kak nina yang buatkan cake yang cantik dan sedap
tuk party kami ,maveles kak.

ngan dak aten,adik manja kbba hahahha

satu kedai booking tuk party kami hahah..meriahhh dan cantik sangat decorationnyaaa....

haaaa ni la dia kek yang kak nina buat sapa nak tempah pi kat
FB dia ye
Kak Nina ni memang terer la buat kek,hari tu dia buat wajah qhaliff sebijik muka asal,kagum sangat ngan dia.kalau nak tempah korang pi kat FB dia ni klik SINI.


gadis-gadis kelab blogger ben ashaari

sobs sobs my bff tinggal bertiga je,2 orang lagi tak dapat hadir,last time datang sini ada gambar kami ber 5.

haaaaaa ni la besday boy Ash hensem dan mummynya...
Jom kita tengok makanan nya pulak,memang sesuai tuk besday party,kebetulan pulak sampai2 memang lapar,yummmehhhh apa lagi,ngap2 la.

rojak buah yang sedapppp....

mihun n nasi goreng

spageti dan kuih muih

minuman panas dan sejuk

fuyyooooo besday boy ehhh man la potong kek lengan sadonya heheheh...

Cik Ma pulak potong kek.

errrrrr besday sapa ni...yang lain pulak excited hahahhah


akhirnya ada jugak gambar ngan besday booyyyy eh mannnn

ehh ehhh cik ayu comel pun ada haaa...
Memang meriah besday partynya,seronok makan-makan dan berkumpul ramai-ramai,keluar perangai sengal masing-masing hahahah...

cun tak? masih single ni,nak berkenalan sila pm Cik Sue ye hahahha
Tq banyak-banyak kat Cik Ty yang sudi uruskan party besday ni,terima kasih ye,awak cun sangat masa majlis tu tau hehehe.


haahahahah anak dara comel Ben Shaari ni,asyik main belon.

eh ehhhe ehhhhh kita pun nak posing gak hahahhah...

Memang berbaloi lah buat besday party kat sini,harga berpatutan dengan makanan dan hiasan majlis yang memang umphhhh....Korang nak buat jugak tak? ada promosi tau.





Flora Kafe menyediakan pakej minum petang dalam berkumpulan yang amat sesuai untuk jamuan seperti menyambut hari jadi ANAK, HARI KELUARGA atau REUNION SEKOLAH.Dijamin puas hati kerana harga sangat berpatutan dan juga menu yang disediakan mampu memberi kepuasan kepada anda.HIGHLY RECOMMENDED!!
Hubungi kami (call/sms/whatsapp) ditalian012.2070166 / 012.6202505 (MEL) 017-3190203 (AZIZI) untuk maklumat lanjut
Lokasi :

Flora Kafe Restoran
Lot G.02-G.05,\
Ground Floor,
The Ampwalk,
218 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur

bisik-bisik:
Berbaloi sangattttttt2,
eh nak candle light dinner pun boleh tau heheheh



3 singgah dan taip sket..: