The Sky,One City Mall : Tempat menarik untuk bersantai

7:23 PM Sue Izza 3 Comments

The Sky,One City Mall ; Pertama kali jejak kaki ke sini,ingatkan macam mall biasa,ada tempat makan,ada game dan panggung wayang seperti mall lain,tapi meleset betul tanggapan Cik Sue tu.

First masuk,wahhhhhh...siap ada elemen air dan tumbuhan,oh memang saya sukaaaa.Cik Sue di jemput ke sini untuk Grand Opening Sky Park,One City Mall,Jumaat lalu.Mulanya ingatkan majlis makan- makan biasa,tapiiii memang mengujakan rupanya tempat makan dan lepak di Roof Top di Level 10.Phewwww agak gayat la.


tenangkan? ni kat tengah2 mall tu,sejukkk je rasa.

pemandangan di dalam mall,segar!
Kami ,media dan bloggers di bawa melawat kesemua restoran di Roof Top Sky Park ini,memang sesuai sangat untuk bersantai bersama keluarga dengan pemandangan yang cantik,boleh nampak keseluruhan kawasan sekitar.

salah satu restoran yang ada.

di hidangkan mint lemon juice sementara menunggu yang lain sampai
sedapppp....

Antara rangkaian restoran di The Sky:

-Inaho Sushi – Restoran Jepun – Dibuka dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam.
-Khrua Thai – Masakan Thai – Dibuka dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam.
-Hong Dae Mun – Masakan Korea – Dibuka dari jam 3.00 petang sehingga 1.00 pagi.
-De House – Western style – Dibuka dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam.
-The Voice – Ruang istirehat yang disertakan dengan live band – Dibuka dari jam 3.00 petang    sehingga 3.00 pagi.

Ada lagi yang lain-lain ,korang boleh dapatkan maklumat kat laman web mereka ye klik SINI


antara media and  blogger yang hadir

syokkan dapat berkumpul ngan family di tempat begini

cantiknyaaa,photoshoot pun cantik ni heheheh
nampak semua bangunan sekitar
thai food

japanese food

western food

Kami kemudian di hidangkan early dinner,masakan dari semua restoran di Sky Park itu.Memang menyelerakan dan jangan risau memang harganya berpatutan.


Petite Nasi Lemak dari Masterroom Restaurant

Mediterranean Caeser Salad with Quail Egg dari De House

Prawn And Fish Cake Combo dari Khrua Thai

Momiji Sashimi dari Inaho Sushi

Yakitori Moriawase dari Inaho Sushi

Wild Mint Temptation  dari Voice

Charcoal Barbeque Lamb dari Hong-Dae Mun

Korean Fried Chicken dari Hong Dae Mun

Seafood Tomyam dari Khrua Thai

Spageti Oglio Olio Vongole (Clam) dari De House

Chocolate Cake with Vanilla Ice Cream dari Masterroom Restaurant
Fuhhhh terasa lagi kelazatan makanannya terutama my feveret lamb,tomyam,salad and korean fried chicken,yummehhhhh....

muka keriangan dan kekenyangan

Lepas makan,hujan turun renyai,namun tak menghalang kami menikmati pemandangan dan yang bestnya di roof top ni ada lantai dari cermin yang korang boleh nampak orang di ground floor buat apa,dari tingkat 10 tau,kalau yang gayat tu memang boleh goyang la lutut hehehheh...syok wooo...

nampak wooo orang kat bawah

berjimba-jimba

kecik je nampak kat bawah tu heheheh

kami yang hadir

Bermula pukul 8 malam pula ada konsert dan grand opening di Sky Park ini,memang meriah dengan kehadiran artis dan tetamu seperti Baki Zainal,Dina Nazir dan Kumpulan Rejuvenate.











Terima kasih banyak organizer jemput kami media and bloggers,puas hati makan dan jalan-jalan.Korang pun kalau nak rasa lepak santai kat atas ni datang la,kat level ground floor pun banyak kedai makan dan shop lots untuk shopping.

Korang boleh dapatkan maklumat lanjut kat sini ye :

bisik-bisik:
ajak Mr D dating best ni heheheh...

3 comments: