Tukang Jahit Baju Nikah

8:00 PM Sue Izza 4 Comments

Fuhhh pejam celik pejam celik tinggal berapa bulan je lagi,Alhamdulillahhh berkat doa,Allah bukakan jalan dan permudahkan.Semuanya lancar dan mudah,Cik Sue syukur sangat-sangat,walau ada masalah kecik-kecik tu ,masih boleh di handle,Insya Allah pertengahan tahun ni majlisnya,tarikh pun belum di tetapkan lagi,nanti kad di edarkan baru tahu ye.

Persiapan pun berlaku tanpa plan,on the spot jumpa grab dannnn jadi...heee..kami berdua memang tak mahu buat besar-besaran sangat ,mana yang perlu je.Cik Sue sendiri pun dah banyak uruskan majlis adik-adik dan sepupu serta kakak,so dah ada dalam kepala la sikit-sikit apa yang perlu dan tidak,eh panjang lak mukadimahnya,nak cite pasal baju nikah je pun.

Kononnya tak nak beli lagi,tapi hari tu jalan-jalan kat Masjid India ternampak sale giler-giler kat Jakel,apa lagi harus lah masukkan,kekonon nak survey je.Kata stafnya sale sebab nak pindah kedai ke Cap Square.Belek punya belek,bincang-bincang ngan Mr D terrrrrbeli la satu set terus siap dengan sampin dan lace.See,tak plan kan hahahha...ikut naluri je.

sale awal januari hari tu

ye itulah tangkapan kita bermodal levbih kurang rm350 dapat
kain pasang laki pompuan,sampin dan lace
Tukang Jahit Baju Pengantin Di Raub

Okey setel membeli dan pilih warna,so sekarang cari tukang jahit lak,urmmm bab ni payah skit ,mana nak cari yang pandai dan reti jahit dress dan boleh di percayai ni? huuhuu so balik kampung ari tu bawa je balik kainnya,kot2 ma nak tengok kan.Borak-borak ngan mak cik dia suggest kawannya tokey kedai jahit kat Raub,otw balik kl singgah la jap,agak puas hati tengok contoh-contoh jahitannya,siap kementerian pun tempah uniform lagi ngan dia,Tempat menjahitnya di rumah je tapi macam-macam mesin yang ada,siap sulam,steam labuci bagai,dah la pandai design ,banyak juga la dia bagi nasihat dan pendapat,then terus ukur dan tinggal kain terus.

panggil kak norni je,mesra peramah


sumber google~ cth design yang cik sue berkenan tapi kaler lain dan oter sikit
la ikut kesesuaian.

Tukang Jahit Baju Melayu di Shah Alam

Dah setel yang Cik Sue nak setelkan plak yang Mr D,dok pikir punya pikir teringat pernah survey ngan qaseh hari tu kat PKNS Shah Alam,so terjah sana je la.Cik Sue pun dah biasa kat situ.Banyak kedainya pilih je dan tengok contoh kalau rasa puas hati dan berkenan jalan je hehehe,senang jangan susah-susahkan.

Mayor Manik Sdn Bhd
So kami terus la ke kedai ni,hujungggg sekali kedainya,peramah juga tukang jahitnya,siap kata Cik Sue n Mr D seiras pulak ,katanya murah rezeki,aminnnn.Mula masuk tanya dulu berapa dia amik upahnya baju melayu siap sulam,kalau kain bawa sendiri dalam rm160 ke 200 ,kalau kain diorg dalam rm250 siap sulam.

Jadi Cik Sue pikir baik amik sulam terus dah dia boleh buat kan,senang.Kitaorang bawa kain sendiri jadi dapat harga RM170 siap dengan sulam poket kolar dan lengan baju.Kya tungguuu hasilnya macam mana nanti ye,harap2 puaskan hati .
yang hujung tu kedainya.
Alhamdulillah setel satu part,Insya Allah Cik Sue nak penuhkan impian sendiri kalau boleh 80% wedding ni nak diy sendiri,moga Allah beri tenaga kelapangan dan idea serta murahkan rezeki,tolong doakan ye.

bisik-bisik:
Ya Allah,permudahkan urusanku dan murahkan rezekiku.....



4 comments:

  1. semoga semua berjalan lancar. hehe. senang keje takde masalah semua. :D

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya berjalan lancar yer

    ReplyDelete