05 March 2015

Ni la Cik Sue kalau dah kena sampuk hantu raya..hahaha ehhh bukan2 kena sampuk semangat makan hehehhe...datang semangatnya diet tak diet kita bedal dulu.

Ni cerita weekend lepas,tetiba mood rajin nak memasak sampai dan ada lagi barang-barang basah dalam peti,so terus plan ngan si Yanty nak lepak rumah dia,daannnn akhirnya jadi la girls day eat sebab pompuan-pompuan je yang ada,si uzu dan fiza sekali,masak sama-sama dan makan kenyang2,pastu terbongkang depan tv,Ya Allahhhh nikmatnya,musim-musim panas ni kan nak keluar pun tak de mood,so kita lepak kat rumah je..heheheh...

kacang buncis goreng suun

masak lemak cili api sardin

hidangan lunch kami sabtu tu

Elok kekenyangan lepas lunch ,masing-masing lena dengan filem hindi dok joget sensorang kat tv,bangun dah petang,malamnya pula dinner western.

lamb chop homemade
Cik Sue buatkan lamb chop simple-simple,bahan pun pakai mana yang ada je,ye la konsepnya nak abiskan lauk pauk kan.Terlupa lak sos blackpepper si yanty dah abis,terpaksa la modifoed sendiri buat sos gravynya,pakai je bahan apa yang ada,asal ada rasa kan,hehehhe....

Ahadnya pulak,balik dari amik barang kat kepong,terus singgah beli barang,ada projek menternak lemak lagi.Kali ni si Fiza pun join sama.


nasi goreng campak-campak oleh fiza
Nasi ada lagi baki semalam,terus suh dia gorengkan,dapat la sepiring sorang,hancur semua diet konon2 tak nak makan nasi kannnn

haaaa ni Cik Sue buat coconut shake,yummyyy siap ada eskrem kat
atas dengan coklat rice bagai
Ni kesnya jumpa orang jual air kelapa kat tepi jalan sebenarnya,terus rasa nak buat hehehehe....

ni pulak air tangan cik yanty ,banana split
Kononnya nak bagi Cik Sue rasa banana split,alih-alih licin kena bedal dik uzu n fiza,sobs sobs nak majuk masuk dalam batu belah batu bertangkup la..huwaaaaa.
So berjaya la misi kitaorg weekend tu,jarang-jarang sebenarnya kami nak spend time just for a girls tambah-tambah dak qaseh n mieza dan jadi puan ni,sobs sobs,miss u sista...

bisik-bisik:
Kami memang ada Girls Day : lepak-lepak kat umah je pun,kalau bermalam selalu ada pillow talk.heheh

5 singgah dan taip sket..

Yeah , maceh dtg umah panaskan dapur saya. Wheee..we should do more often girls day ok.

REPLY

BESHNYE MAKANAN TU .. CAM MENGIDAM NAK MKN LAK . HAHAHA ..

SONOKNYE BILE RAKAN2 BLOGGER DUK DEKAT

REPLY

Amboi sakannya.. meleleh air liuq

REPLY

pergh! bole bikin lapar ni, hahaha~~

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates