Maharaja Steamboat,Selayang -Buffet steamboat pilihan.

3:45 PM Sue Izza 9 Comments

Sapa suka makan steamboat? Haaa meh Cik Sue kenalkan port steamboat best ni.Lokasi sebelah je stadium selayang,waze je stadium selayang then pusing area rumah kedai tu,mesti jumpa.

Rasanya memang berbaloi layan steamboat buffet kat sini,ada berkuah dan ada grill,haaa cik sue memang suka yang grill tu.main bakar-bakar gituuuu....





Selain steamboat restoran ni jugak sediakan hidangan buffet breakfast,lunch dan dinner,cik sue paling suka lempeng cicah kari ikannya,tuk breakfast juga ada roti bakar kaya melelehhh,perghhh serius sedap,yang roti ni korang wajib try.
amaran : gambar tidak mengikut turutan hahhahaha....

roti yg mavelessss....
Selain itu ada juga mee,kuey tiaw n mihun sup,dengan kuah sup yang maveles,sedap betul kuah supnya.Tuk hidangan nasi ada juga nasi kuning dengan kuah kari ikan and lauk2 lain.Mee goreng,kuey tiaw goreng panas2 pun ada,memang maveles.








Okey ,jom cite pasal steamboat pulak,first thing,kuah tomyam maveles giler...sumpah sedap...masuk pulak segala binatang laut kan hahahaha terbaikkkk wokkkk....pastu ada dua kuah,tom yam n sup,pastu ada pulak sos ala yong tau fu tu,manis pedas then campur kan,walawehhhhh...speechless,sos tu dah la feveret cik sue makan yong tau fu.





Ha ni dia owner Maharaja Steamboat pak din,mesra orangnya.


Geng #Kelabbloggerbenashaari kalau part makan memangggg laju hahahha.... 









Steamboatnya memang banyak pilihan dari bahan frozen ,seafood,ayam,daging dan banyak lagi lah.
Oh ya! lupa lak,kat sini gak ada nasi lemak bungkus ye,bleh try,not bad la.











So,bagi korang yang nak try,detail adalah seperti di bawah:

Info harga:
KANAK-KANAK (7-12 Tahun ): RM 12
DEWASA :RM 23.90
COUPLE SET : RM22

WAKTU OPERASI : 8 Pagi - 2 Pagi



Maharaja Steamboat
Lot 6 Jalan 2/10,Dataran Templer,Bandar Baru Selayang,
68100 Batu Caves,Selangor.
03-61386664
Komen Cik Sue :
-menu memang tip top,harap kekalkan kesegaran bahan terutama seafood.
-harap pihak restoran bleh sediakan lebih kipas angin terutama di musim cuaca panas ni,dan lebih meja.kalau boleh wujudkan tempat yg beraircond pun ok kot.

9 comments:

  1. Great review sue...pro and cons there....jom pi belah malam plak leh mkn sup gear box hehehhe TQ Sue :)

    ReplyDelete
  2. terbaiklah sue...rasa cam nk pergi lagi je...hehehe

    ReplyDelete
  3. Sedap yer. Satu hari nak cuba mkn situ

    ReplyDelete
  4. Waaaaa...kenapa semuanya sedap ni...

    ReplyDelete
  5. Meleleh air liuq cheq.. Makan steamboat kalu memang tak 4-5-6 round ulang makan tak sah.. macam berhari punya kuota.

    ReplyDelete
  6. baca time ptg2 gini eh lapaa terus hmmmmm HAHHAHA

    ReplyDelete
  7. Komen sy
    1.sos byk tapi rasa sama je
    2.ada hidangan sampingan,nasi goreng tapi masin
    3.kuah steambot tomyam,tp rasa mcm kari
    4.roti nya terbaek
    5.api bakaran nya kecik,membuatkan mknan lmbt masak,jd kita akn cpt kenyang,sbb makan terlalu cpt bila dh masak dlm sesuatu masa.
    6.tempatnya panas dn aliran udara xbgs.duk dlm rimas.if duk luar,meja plastik kecik,xsesuai tuk family besar
    7.mknan xsdp,jd xhabis,kene cas lbh drpd byran per head

    Sy penggemar bbq dn steamboat,jd komen diatas bedasarkn pembandingan sy dgn kdi2 yg lain.

    Overall 3/10 rating

    ReplyDelete