Mamee Gold Recipe

10:00 AM Sue Izza 2 Comments


Thank You Mamee Malaysia,sampai2 rumah balik keje last week tengok-tengok housemate dah letakkan atas meja,tak sabar nak try resipi baru teknologi mee tarik dari Mamee dengan perasa baru lak kan,Mamee Gold Recipe.Dapat 2 pek ,satu mee and satu lagi mihun.


Canti bungkusannya
Memandangkan sabtu lepas tak selera nak makan,teringat lak pe Mamee ni,so apa lagi,mari berkungfu jap kat dapur,Cik Sue masak ala tumis,tak suka ala rendam sebab suka buh sayur.

2 pek,mihun dan mee
Cik Sue tumis bawang putih yang di ketuk dan tambah cili api serta sayur,then masukkan mee dan semua rempahnya.Selera Cik Sue tak suka kembang sangat tapi kuah nak banyak ,haaaa ngengada sangat kannnnn

taraaaaa Mamee Gold Recipe sempoi Cik Sue

Komen Cik Sue:
sedap tapi kena buat kuah cair sikit,pekat sangat tersedak pulak,bagi Cik Sue perencah ni tak best buh telur pecah dalam mee dan kuah,kalau buh telur rebus ok.Rasa kuah yang berkrim skit memang ada kelainan.Cuba la terpulang tekak masing-masing,bagi Cik Sue rasa dia ok tapi kena masak ikut selera masing-masing.

korang nak maklumat lanjut dan info promosi boleh lah ke FB MAMEE


2 comments:

  1. thankz for sharing,,,,,tengok gambar tu,,pekat betu kuah tu,,tak tersedak kee,,,huhuhu

    ReplyDelete
  2. YUMMY .. DEQ PLING SUKE MAMEE CHEF YG PERISA TOMYAM TU ..

    ReplyDelete