1 Ramadhan 1436 Hijrah : Puasa sebagai isteri orang

5:03 PM Sue Izza 3 Comments



Assalamualaikum semua,Selamat menjalani ibadah puasa Ramadhan ye.Alhamdulillah kali ni dengan status baru sebagai isteri Mr D,tugas bertambah tapi masih boleh handle hehehe,dah biasa pun ,tak banyak beza ngan zaman bujang,cuma sekarang berdua,tak boleh nak pikir tekak sendiri,kalau ngan housemate lain ngeee.

Malam tadi dah start terawih tapi sayang,elok dah sampai surau,sampai abis 2 rakaat terawih Cik Sue masih belum boleh masuk surau dan solat.Sangatlah penuh orang hari pertamakan,abis doa rakaat kedua terawih masih tiada ruang,dengan 5 6 orang mak cik kami pun jalan la balik rumah masing-masing,jenguk2 belah lelaki nak bagitau Mr D,tapi dah ke dalam pulak dia.

Balik solat Isyak je kat rumah,then terus ke dapur,capai kuali periuk sambil masukkan kain dalam mesin basuh.Alhamdulillah juadah sahur hari pertama biasa-biasa je,konon-konon nak masakkan Mr D pajeri nenas ,sekali dah kupas ,masak sangat la pulak dah lembik,tak pe lah makan gitu je la jawabnya.So selongkar peti ais buat menu baru.Ayam masak kicap dengan sayur campur goreng berudang je.Syukur Mr D tak cerewet ,apa hidang semua sental,syukur sangat.

lauk sahur
Dannnn terima kasih jugak yang memberi hadiah kawin set periuk dan kuali ni,memang berguna.Dah rasmi di 1 Ramadhan tau semoga pahala Allah untuk anda jua,tuan dia mesti tau hehehhe.

Insya Allah ,berbuka nanti pun kalau boleh nak buat ala kadar je kalau sempat masak la,kalau tak beli lauk masak nasi je,senang.ataupun makan je apa yang ada.

p/s :
Semoga Ramadhan kali ini menggandakan pahala pada Cik Sue dan keberkatannya sedikit sebanyak melimpahkan nur dalam rumahtangga kami
~masih belajar menyesuaikan diri~


3 comments:

  1. Alhamdulillah dapat suami yang tak cerewet.. Apapun selamat menjalani ibadah puasa bersama suami tersayang

    ReplyDelete
  2. Simple tapi sedap pun boleh..heheh

    ReplyDelete
  3. Akak masak apa pun abang EdDy makan nya. Semua sedap2 belaka.

    ReplyDelete