10 July 2015

Pada 7 Julai 2015,bertempat di Shangrila Hotel,Cik Sue dan rakan-rakan Kelabbloggerbenashaari di beri peluang menyaksikan pelancaran gilang gemilang produk terbaru Oppo iaitu Oppo R7 Series.Sememangnya pelancaran yang memukau semua yang hadir.Malah produk terbaru ini memang memukau,rasa bertuah pulak menjadi antara yang pertama memegang dan menyaksikan produk ini.

kelabbloggerbenashaari

antara yang awal
Cik Sue tak reti la kan nak cerita pasal spesifikasi bagai tu,tapi memang tertarik la juga dengan telefon pintar terbaru ni,tambah-tambah fungsi caj baterinya yang laju.Katanya caj 5 minit pun dah boleh berbual buat panggilan 2 jam,dengan teknologi VOOC Flash Charging Systemnya.Terujakan.

perbandingan saiz dengan sony experia z3

OPPO R7 LITE (RM1,298)


OPPO R7 PLUS (RM1,998)


Satu lagi yang Cik Sue berkenan dan memang usha dari awal mestilah kameranya,memang menarik.Kamera depan pun dah 8MP,bestkan.Dengan penggunaan dual drive hybrid focus system iaitu Contrast Detection AutoFocus ( AF ) dan Phase Detection Auto Focus ( PDAF )  imej dan kepantasan fokus lebih stabil.Jadi tengah bergerak pun gambar tetap cantik.
Dan kemasan Oppo ni juga dari bahan metal jadi nampak lebih ekslusif dan ada kelas tersendiri.skrin 16M Amoled memang menarik la sesapa tengok.Kalau korang nak tengok fungsi dan perinciannya bolehlah ke  www.oppo.com/my atau di Facebook ,OPPO Malaysia .

7 singgah dan taip sket..

kriteria saya, simple dan best megapixel ni.. seronok ngambil gambar.

REPLY

teringin nak pakai *sambil jeling pulse* :)

REPLY

mmg best oppo hihih kamera cantik...

REPLY

yg gold tu nampak menarik..

REPLY

ramai yang kata kamera oppo lawa

REPLY

cantik, blh lawan dgn iphone ni..")

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates