07 August 2015

Hampir 2 bulan ,barulah rumah kita nak berlangsir awak.hehehee..Time raya hari tu togel je tingkap,dah lepas raya baru lasibuk nak cari,bulan puasa busy la (alasan).Nak jadi cerita lepas raya ,ada baki cuti 2 hari,dan Mr D dah masuk kerja,so puan isteri beraktiviti sendiri la,drive sensorang ikut hati je mana nak singgah,alih-alih terus ke Nilai 3,ahaaaaa dah sampai sini paham-paham je la ye,ngeh ngeh ngeh.....

Puaing punya pusing,terus berfikir dengan pantas di tengah hari panas,beli je lah terus kain langsir.Dah siap pilih lain dan potong ikut saiz,sebenarnya kita pilih je nak kain mana,pastu bagitau je bangla tu.Tingkap umah kita 3 panel cermin Naco,pastu ada 3 tingkap,terus dia tahu berapa banyak,wahhhhh mudah ni.Pastu kita tanya kat mana nak jahit langsir,terus kata kedai dia amik upah siap 1 jam.Haaaaa,memang pandai ko nak habiskan duit aku tau,senang cite bagi tersu kat dia 1 jam kemudian datang amik,tu pun tunggu dia call.Sempat la Cik Sue merayau jamu mata hehehe.


Yeayyy dapat langsir tuk 3 tingkap,ok la tu.Yang lain kemudian,ini tuk ruang tamu dulu.Kain agak ok tapi design langsir simple je.Asal ada huuhuu.



Total kos :

Upah Jahit 1 helai RM6 x 6 helai  : RM36.00
harga kain : RM 129.00
GST : 9.90

TOTAL : RM 174.90

Ni alamat kedainya :

Star City Textiles
No. 143,Jalan Nilai 3/5
Tel : 06-7998181


bisik-bisik:
Dah balik baru teringat,nak kena beli kain nak buat tirai tuk top sink nak tutup bawahnya,urmmm,nanti lah cari lagi,maybe jahit sendiri la pulak.


9 singgah dan taip sket..

perghh murah banyak dah ni! Tak tahu pulak ada servis jahit langsir kat situ sekali hehe. Cantik pulak tu ... orang nak ngintai pun tak nampak kan sue ekekekeke.

REPLY

Murah...
Cantik dan cepat pula servisnya...

REPLY

Lama tak tukar langsir hehehe..mummy kedekut!.kalau bilik ada 3 tingkap x 23 blik, sliding door 2 panel, langsir tengan dan langsir dapur. Bpe agaknya tu ye?

REPLY

Murahnya upah jahit tu sue...sekarang juju tgh mencari kain langsir ready made...tp kalau upah yer murah mcm kt atas rasa nak pi nilai la hehheheh lawa langsir rumah sue...leh pi beraya ni hehhe

REPLY

cepatnya siapp!!! tak penah dengar lagi jahit langsir secepat ni

REPLY

nak tempah ngan cikngah boleh ..

REPLY

infonya mantap dan sangat menarik gan..
makasih banyak atas infonya gan...,,
salan kenla dan salam sukses gan...

REPLY

Wah bagusnye..cepat siap..Tq info kaksue..

REPLY

Murahh n pantas service nya

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates