02 September 2015


Petua yang baru Cik Sue tahu,terjumpa kat google,saja share sini nanti senang nak buat,rambut pun ada gugur-gugur dah ni.Nanti nak try senang.

Caranya :
Ambil segenggam daun kari ,blendkan,kemudian campurkan susu atau yogurt,sapukan ke kulit kepala,bungkuskan kepala dalam 20 - 30 minit.Bilas dan syampu rambut seperti biasa dengan syampu anda.Amalkan 2 kali atau sekali seminggu,dalam sebulan lihat hasilnya.

Macam senangkan,nanti nak buatlah,Mr D pun dah berbunyi banyak rambut jatuh atas lantai time sikat rambut.huuhuu...

bisik-bisik:
Gitu la kalau dah tua kikikiki...

11 singgah dan taip sket..

rambut saya skrang asik gugur je tak sikat rambut pun dh gugur... T_T tq share

REPLY

Sesuai sangat untuk ena ni, mudah pun mudah.. rambut ena lately kuat gugur... Rimas tengok... terima kasih kak sue

REPLY

ala.. daun kari ke.. tak bau ke nanti yek... pitam kang. rambut lin lg la sue... klu kumpul dah leh buat sental kuali... uhuhuh

REPLY

daun kari ekk.. tapi pokok kari kat rumah saya baru nak tumbuh,, hihi..

Hamil selepas 10 tahun menunggu

REPLY

Waa daun kari ppn boleh ke Sue..Ha aa boleh la cuba nanti ..Thanks sue sudi sharing petua ni

REPLY

Bau daun kari... terus nak masak kari!

Idea diy untuk anak Blog Ida Khairani

REPLY

wahhh baru tau..ok nnt cuba

REPLY

first time ni dengar petua untuk rambut gugur pakai daun kari. boleh cuba nanti ni.. tapi macam x best plak rambut bau kari. uhuhuhu..

Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI

REPLY

Ros baru tahu.. nak cubalah time cuti nanti.. terima kasih berkongsi petua ni..

REPLY

Info yang menarik. Sekadar berkongsi maklumat, baru-baru ini satu kajian yang telah dijalankan di sebuah pusat perubatan di Colombia, Amerika Syarikat telah mendapati akar rambut kita mempunyai sejenis enzim yang dinamakan Janus kinase (JAK) yang boleh merencat pertumbuhan rambut dan menyebabkan rambut gugur. Mereka sedang menguji sejenis ubat yang telah pun diluluskan oleh US Food and Drug Administration (FDA) untuk memastikan ubat ini selamat untuk merencat tindakan aktiviti enzim Janus kinase (JAK).

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates