Kelebihan Juzfit Mixed Fiber Juice : Bukan sekadar untuk kurus

10:15 AM Sue Izza 6 Comments

Haishhh,dah nak abis tahun 2015,meamng tahun Cik Sue sangat-sangat buat tak tau dan tak peduli berat badan.walaupun 2015 melangsungkan hari bahagia,tak heran oun nak turunkan berat badan,haaaa..nampak tak? orang lain nak kawin gigih diet ,jogging bagai,gue nak kawin melantak macam hapa je hahaha..sebab tu jadi pengantin comel kikiki.Tapi dah nak abis tahun ni,dah mula terasa.Badan dah tak selesa nak bergerak,kaki dah mula sakit nak menamoung,urmmmm dah over Cik Sue ni,lupa diri,lupa dunia huuhuu.

Insya Allah,nak cuba kontrol berat badan lepas ni,tapi bukan la diet "keras" ala atkins atau tahan lapar dah,cuma nak konsisten senaman dan jaga makan dulu,bukan nak kurus sangat,nak elakkan penyakit je.Dan baru-baru ni happy sangat bila di beri peluang mencuba satu jus yang baik dan sesuai untuk Cik Sue,bukan semata-mata untuk menguruskan badan tapi lebih kepada membaiki sistem pencernaan dan fit kan badan,

comey dok model hehheheh

1 sudu setiap pagi dan malam
Haaaa inilah dia Juzfit Mixed Fiber Juice, first time cuba Cik Sue terus suka,rasa masam-masam manis,kalau ambil pagi memang sedap tuk tekak.Cara pengambilannya pun senang,tak payah bancuh pun:

1 sudu pagi sebelum breakfast
1 sudu malam sebelum dinner

Tips untuk lebih berkesan : Minum air masak 3 liter sehari,jaga pemakanan,senaman yang konsisten walau senaman ringan.Insya Allah dalam masa seminggu dah boleh lihat kesannya.

Testimoni Cik Sue:
Cik Sue dah cuba dalam seminggu ,Alhamdulillah badan rasa lebih ringan dan sistem pencernaan memang lancar.Selera makan pula boleh di kawal,malam-malam pun dah tak makan nasi,balik kerja lalu kedai yang menu sedap-sedap pun masih boleh kawal nafsu makan terutama malam.Keseluruhannya selama seminggu ni rasa lebih bertenaga la.


Yang bagusnya bahan-bahan dalam Juzfit ni memang semulajadi dan berkhasiat dari ekstrak buah-buahan  :

Garcinia Cambogia yang boleh mengurangkan berat badan dan pembentukan lemak selain berfungsi mengurangkan kolestrol dan menambah tenaga 

Acaiberi pula membantu mencerahkan kulit dengan sekata serta membantu mencuci tubuh dan mengdetoksifikasi bagi melegakan haid bulanan wanita. 

Prun berperanan sebagai menghalang penyerapan karbohidrat yang berlebihan yang mengakibatkan pengumpulan lemak 

Kurma merupakan makanan sunnah dan kaya dengan karbohidrat dan nutrisi bagi menambahbaik tenaga. 



Kelebihan JUZFIT ialah membantu:

Membakar lemak 200% lebih effektif
Mengawal selera makan dan anda akan merasa tidak selalu lapar
Menambah tenaga anda
Membaiki sistem pencernaan (lawas)
Meningkatkan imunisasi badan
Sebagai anti oksidan dan mengoptimalkan proses detox



Untuk korang yang nak dapatkan produk ni boleh lihat detail di bawah ni ye :

Harga : RM75.00 sebotol (Semenanjung Malaysia
Harga : RM80.00 sebotol (Sabah & Sarawak)

Website : www.juzfit.com.my
Instagram : Juzfitofficial
No Tel HQ: 016-6606890
016-6656490


bisik-bisik:
Nanti dah abis sebotol Cik Sue updatekan ye apa kesannya,jadi ke tidokkkk heheheh

6 singgah dan taip sket..:

Pengalaman membuat Pretzel Nugget Bersama Auntie Anne's

10:00 AM Sue Izza 3 Comments

Cerita awal bulan hari tu ,sempat melibatkan diri di dapur Auntie Anne's,Alamanda.Mereka memperkenalkan pretzel baru iaitu Pretzel Nugget,nak tahu apa bahannya ,tungguuuuu....


Seawal jam 11 Cik Sue dah tercegat depan Auntie Anne's tuk bersama-sama aktiviti hari ni.Tak sabar rasanya nak tahu cara-cara membuat pretzel ni,errr sebenarnya kan cik sue tak penah rasa pun.Selama ni tak terfikir lak nak beli dan rasa heheh,tapi kali ni lalu sedap pulak baunya. 




Selepas ambil tempat,mesti la berfoto-foto dulu kan,nanti dah ramai orang susah lak ngeer.Kemudian kami di beri taklimat oleh chef Auntie Anne's yang akan membimbing kami nanti.Sebenarnya lagi ramai budak-budak yang turut serta tapi tak kiralah yang mak budak pun dah excited ni.


Kami di bekalkan berus pastri,pemotong doh,apron dan sarung tangan.Sebelum bermula kena la basuh tangan bersih-bersih dulu kan,nak menguli doh kan.


Apapun basuh tangandulu sebelum kita jalankan misi pretzel kita ek.basuh tangan demngan sabun dan cara yang betul ye.





yeayyy kami dah sedia siap ngan topi chef lagi kalah budak2 hehehe

langkah pertama doh di potong dengan sukatan yang di beri 

canaikan jadi memanding macam tu ye

buat panjang sampai boleh lipat dua bentuk u dan celup dalam butter cair


susun juga dalam bentuk u atas dulang

yeayyy dah siap,eh belummm
potong dengan pemotong doh sebesar 2 ruas jari ye
aturkan cantik2 dalam dulang dan masukkan dalam oven ye
ni yang dah siap di masak,belum siap lagi tau.

nugget pretzel yang dah masak celup dalam butter cair dan toskan,yummm

yeayyy dah siap

tuk versi kedua celup dalam butter cair

celup dalam serbuk gula

yeayyyy ni hasilnya yang kitaorang buat 

yang ni bergula

yang ni celup butter 

posing jap dengan hasilnya

siap dapat sijil lagi yeayyy dah pandai hehehe

Seronok juga join aktiviti macam ni,korang jangan lupa dapatkan pretzel nugget kat Auntie Anne's ye,sedappp,tak pun try yang celup coklat tu.Cik Sue dah mula suka yeayyyy....

3 singgah dan taip sket..:

Menu lazat di Cafe Cerita Kambing ,Anggerik Mall,Shah Alam.

1:24 AM Sue Izza 12 Comments

Sapa penggemar menu berasaskan kambing? Lamb Chop? Sup Kambing? Beriyani Kambing? Haaaa meh rapat-rapat Cik Sue ada satu kedai menghidangkan menu yang berasaskan kambing di mana anda akan makan sehingga menjilat jari.Kat mana? Di Anggerik Mall Shah Alam je,senang je nak cari waze Anggerik Mall Shah Alam ,masuk dalam mall naik eskelator satu tingkat dan ke sebelah kanan.
Ha korang tengok signboard macam kat atas ni,tu la kedainya,Cafe Cerita Kambing.Kenapa kambing? sebab korang boleh mintak macam-macam menu kambing di sini.Selain makan di sini mereka juga menguruskan perkhidmatan katering di bawah nama Endau Beriyani Catering untuk sebarang majlis.Jom tengok apa yang di hidangkan untuk team Kelab Blogger Ben Ashaari Ahad lepas :

ada mee jawa

ada laksa johor,menggunakan spageti

kuih koci labu,ubi kayu dengan sambal tumis dan kelapa parut


pastinya kambing panggang

ada buah limau juga
ada juga pengat pisang sebagai manisan

Dan pastinya yang Cik Sue nak rasa adalah set beriyani yang ada kambing dan ayamnya.Sangat-sangat Cik Sue rekemen,berbaloi dengan harga ,rasa memang sedap,tak rugi untuk wang anda.


acar timun


ayam masak merah yang Cik Sue dan Mr D sangatttttt gemar
tengah makan siap bisik ngan Mr D nak tapau hehhehee..3 4 kali ulang tambah
dok ratah lauk je.
dannnnnn Kambing Beriyani Masala
sumpahhhhh sedap,ni pun Cik Sue terbayang lagi kesedapannya,alahaiii...
Cafe ini di miliki oleh Chef Zakaria yang menyediakan sendiri menu yang di tempah dengan bantuan isterinya Puan Aziah,sangat peramah orangnya.Dengan keadaan cafe mereka di food court yang bersih dan luas memang selesa untuk menjamu selera.Food Court ni pun tak sesak dan ramai sangat orang,jadi amat selesa untuk datang makan dan berbual dengan kawan-kawan.Korang memang kena try tau.Lgipun di Anggerik Mall ni parking senang,hari minggu RM2 je parking.

laksa johor tuk Cik Sue,sedapppp...kuahnya pekattt.

ni Cik Sue punya pinggan tapi yang first je,
lepas tu bertambah2 hehehh

ruang makan yang luas.

ni la pemilik Cafe Cerita Kambing ni,mesra sangat.
Terima kasih banyak atas layanan kepada kami,puas hati makan dan pastinya Cik Sue akan singgah kalau ke Shah Alam,memang selalu datang sini pun hehehhe,tempat jatuh lagikan di kenang ni kan tempat merangkak hehhehe.


gambar ramai-ramai sebelum balik dengan perut kenyang mata layu.

Untuk sesiapa yang nak dapatkan khidmat katering mereka boleh hubungi mereka ye :



Chef Zakaria : 011 3176 0227
Puan Aziah :  019 2816 308  ( tel )  | 019 3531 320 ( whatsapp )

atau korang boleh ke page Endau Beriyani Caterers


Oh ya! hujung minggu ni ada pesta makanan di Anggerik Mall,bolehlah korang datang ramai-ramai,nanti macam-macam booth makanan ada tau,termasuk Cafe Cerita Kambing ni.tak rugi datang.








12 singgah dan taip sket..:

Pelukis Kacak dan Penulis Comel cari peminat

3:11 PM Sue Izza 1 Comments


Koranggggg,meh-meh Cik Sue nak war-warkan ni,jelajah PTS datang lagi,kali ni bagitau awal-awal supaya tak lupa ,catit terus dalam diari,kalendar,orgnizer,reminder henpon segala ye.Kali ni PTS bawakan yang hensem,yang kacak ,yang comel,yang kiut.Pi la jumpa mana tau dapat buku free kan hahahha.Dapat selfie kenal-kenal beramah mesra gitu.Pengumumannya seperti di bawah ye,pi baca cepatttt...



SIRI JELAJAH PENULIS TERBAIK PTS (NOVEMBER 2015)

Alamak! Ni lagi gempak! Menangis air mata darah kalau tak dapat pergi jumpa mereka! Negeri Johor akan menerima kedatangan penulis dan pelukis komik hebat pada 28 dan 29 November ini.  Siapa yang nak datang ni? Mesti kalian tak percaya dan akan tenyeh mata banyak-banyak kali tengok poster kat bawah ni. Minggu lepas barisan pelukis komik Ben Wong, Afiq dan Nazri Salam serta Froggypapa dah ke negeri-negeri utara, kali ni mereka turun ke negeri pasukan bola sepak tersohor, JDT bersama penulis-penulis cilik PTS! Dan ini bermaksud, selain berjumpa dapat belajar melukis komik, anda juga akan dapat berkongsi pengalaman dengan penulis muda PTS yang berumur 9 tahun. Kepada yang nak merisik cara bagaimana menghasilakn buku pada usia muda, apa kata cuba tanyakan pada penulis-penulis cilik ini.




INFO PENULIS #1:
NAZRY SALAM & AFIQ SALAM


Nama penuh:
Nazry Salam & Afiq Salam
Hubungan:
Adik-beradik
Antara buku yang telah dihasilkan:
·         Misi Kira: Pertandingan Matematik
·         Misi 4 Flat
·         Misi Menyelamat Komika
·         Misi Straight A
·         Misi 10A Finale
·         Misi Cikgu Baru
·         Lukisan Hati
·         Kelab Pelajar Super
·         Misi 8A The Novel
·         Misi 10 A Plus
·         Komika: Ada Apa Dengan Komik?
·         Ali dan Tuah: Sarang Empat Penjahat
·         Kelab Da Vinci
·         MISI 10 A
·         Aviasi Fantasi #2
·         Remaja@ptsone 2010
·         Misi 8A
·         Aviasi Fantasi# 1



INFO PENULIS #2:
WAN NURSHAFIQAH

Nama penuh:
Wan Nurshafiqah binti Wan Mohd Sharif
Umur:
12 tahun
Buku yang telah dihasilkan:
·         Tunas Super: Allysia Fantasia

P/S: Ternanti-nanti info diri penulis lain? Nantikan edisi roadtour akan datang! Terus ikuti perkembangan Siri Jelajah Penulis Terbaik PTS 2015/2016 kami di http://pts.com.my/roadtour

bisik-bisik:
Jangan lupa okeh,tulisssss....tanya lagi sekeh kepala hahahhaa....


1 singgah dan taip sket..: