12 February 2016

Jalan-jalan isnin lepas,kebetulan ada urusan di Avani Gold Coast Bagan Lalang,urusan habis awal,ingat nak balik terus tapi bosan pulak kan kat rumah cuti sampai Selasa.Cuba la google tempat yang menarik yang berdekatan tuk menghabiskan masa.Terasa nak ke Port Dickson tapi malas pulak rasa panas,tapi drive juga kereta menghala ke sana,akhirnya singgah la di sini 3D Art Live Gallery.

Kalau dari rumah Cik Sue di Jenderam dekat je tak sampai sejam perjalanan pun,tapi ikut jalan Sepang- Bagan Lalang-PD la,akan lalu Balai Polis Lukut,pastu terus ke PD tapi art gallery ni sebelum sampai PD lagi.

Mula-mula Mr D tak de mood nak masuk,katanya tengok lukisan je pun sebab Cik Sue tak bagitau pun 3D heeeheee,alih-alih masuk dalam dia pulak yang over bergambar tau...huh!...Gallery ni dalam rumah kedai dan 3 tingkat,di mana terdapat 50 lukisan 3D yang korang boleh bergambar dengan berbagai aksi.Jom tengok antara aksi kami.


menyusur sungai venice gittewwww honeymoon sangat 

ececececec bajet2 hawaii five O la ni hahhah


i am maleficient

Jom2 tadah cepat

agak-agak panas tak

arrrrrrr basah la sayaaaa

moooooolatttttttt

tolongggggggg jangan makan saya

abgggg jangan tinggalkan ayangg...
ayangggg pegang tangan abg kuat-kuat
(dramaaaa sgt)

huhuuuuu tingginyaaa gayattt...

amboi cik abgggg,gatai nooo

keciknyaaa sayaaaa

Tips nak amik gambar yang awesome masuk kat galeri ni kena ikut "shooting point" yang di beri tuk setiap gambar,sebelum snap korang tengok dulu kat lantai tau,jangan snap ikut suka hati je kang tak jadi lak ilusi 3D gambar tu.Banyak lagi gambarnya malas la nak buh semua,korang pi la sendiri ek hehhehe.Kalau nak pergi korang ikut detail Cik Sue bagi kat bawah then jumpa pintu masuk macam gambar bawah ni ye la tu,kat rumah kedai tu.


pintu masuk

harga tiket
kanak-kanak bawah 90cm ketinggian percuma

Waktu operasi :
Mon-Fri : 11 pagi -11 malam
Sat-Sun/Public Holiday/School Holiday: 10 pagi-11 malam

Tel : 06-6515400
Fax : 06-6510141

FB : www.facebook.com/alive3dartgallery

Alamat:
No. 38-40,Jalan DS 2/1,
Bandar Dataran Segar,
71010 Lukut,Port Dickson,
Negeri Sembilan Darul Khusus.

GPS : 2.559828 , 101.817482

bisik-bisik:
nanti nak cari lagi la tempat-tempat menarik yang berdekatan dengan rumah,yang boleh pergi balik hari,jimat masa hehhehe..bercuti dekat-dekat pun ok kalau menarik kan.

7 singgah dan taip sket..

best pulak tengok tempat ni.. dekat je..

REPLY

Bestnya Sue tempat nie..nanti nak pergilah bawak anak-anak Kak Sue..

REPLY

aah ... eddy plak yang over bergambar ni hahahaha. Ok la tu, macam best je nak jugak datang sini bawa family satu hari nanti :)

REPLY

Laa.. kat PD ke. Ingat kat area selangor ni je. Hehehe

REPLY

menarik semua gambar 3D tu kan.. tapi kena kreatif juga la bila nak bergambar baru nampak real.. hehehehe..

yang penting kena sporting.. :)

nice review..!

REPLY

zizie paling suka gambar duduk atas kerusi besar... hehehe

REPLY

Assallammuallaikum..salm ukhuwah.

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates