27 April 2016

Puasa dah nak dekat,raya pun dah tak lama.Mesti ramai yang nak buat persiapan awalkan,pastu boleh tumpu puasa dan ibadat lain lak.Macam Cik Sue la kalau masuk bulan puasa memang tak la dah nak cari baju raya kecuali betul-betul larat la.Letih oiii shopping bulan puasa,tak sanggup mak.

Ha tuk abang-abang hensem tu meh Cik Sue perkenalkan Jubah Ipman,design terbaru tuk tahun 2016 ni.Keluaran Rizq Design yang di miliki oleh pelakon Fazreeb Rafi.Beliau dah lama keluarkan jubah dah hampir 3 tahun pun,jadi ini adalah design terkini dari beliau.


Kelainan Jubah Ipman kali ini menampilkan ciri seolah-olah baju kungfu Cina dan ramai yang mengatakan tidak mencerminkan lelaki muslim,pendapat Cik Sue Islam kan universal,Chinese pun ada Islam kan? Asalkan pakaiannya menutup aurat selesa dan bersih untuk solat apa salahnya kan?.



Jubah ini dari material softconnton,bila pakai cantik je kainnya,lembut dan tak panas,design pun memang selesa bukan jenis fit.Masa tengok contoh jubah ni ada gak rakan perempuan try,yes selesa dan ok je tuk perempuan pun,Cik Sue boleh katakan jubah ni unisex leaki perempuan pun boleh pakai tau.Kekemasan jahitan dan keselesaan memang di titik beratkan,kalau ibu-ibu menyusu pun sesuai pakai,ada zip kat bahagian dada.dan potongan ke bawah lebar tak mengikut bentuk badan.




Oh ya,diorang ada buat open day ,jadi kalau nak dapatkan jubah ni bolehlah serbu ke sana ye,bukan jubah ni je ada,ada macam-macam lagi design yang lain,kurta pun ada.


Open Day Riz Q Design

Tarikh: 30 April & 1 Mei 2016

Masa: 10 pagi – 8 malam
Lokasi: Alam Avenue 2, Seksyen 16 Shah Alam


Ni antara design-design yang ada,yang lain korang kena pergi sana la eh:






Amacam? smartkan? Kalau nak jadi agen ke,dropship ke pun boleh,korang kontek je RIZQ DESIGN.
Harga pun berbaloi antara RM109 hingga RM229 sesuai dengan kualiti.Jangan lepaskan peluang ye.Kalau jadi agen kadar keuntungan pun dari 20% hingga 50% lumayankan? Agen boleh mula membuat PRE-ORDER bermula 30 April 2016 dan stok dijangka tiba pada 1 Jun 2016.

Sempena Aidilfitri 2016 ni juga mereka akan berkolaborasi dengan Hafidz Roshdi (Pelakon) untuk koleksi terbaru mereka.





Untuk maklumat lanjut boleh rujuk sini ye :

Info :

Facebook :
https://www.facebook.com/jubahlelakirizq

Instagram :
https://www.instagram.com/jubahlelakimoden


Jom-jom cari baju raya awal-awal.


11 singgah dan taip sket..

Smart juga jubah ala-ala kung fu tu

REPLY

Smart juga jubah ala-ala kung fu tu

REPLY

kalau Ty pkai mesti smart... pergggghhh

REPLY

bakal fenomena raya 2016 ni...

REPLY

fesyen baru untuk hari raya ... :)

REPLY

smart..janagan masa beraya pergi berkungfu

REPLY

wahhh hafidz rosli !!!!!!!!
smart je jubah ni ..... tpi kalau ayah lisa yang pakai nanti jd mcm mne eh

REPLY

rekaan dia mmg smart dan elegen..

REPLY

Smart giler tuh.. nak dua2 jubah n kurta.. tapi warna nak turquoise..haaa ada x? ... tggu kita serbu kilang terus!

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates