08 July 2016

Sebenarnya dah hampir 2 bulan lebih Cik Sue tak pakai apa-apa produk kecantikan kulit di muka ni.Sejak tak sihat,jadi tak de mood dan malas nak pedulikan keadaan kulit muka,banyak masa di habiskan di rumah dan jarang bersosial lagi la buatkan Cik Sue malas nak bersiap dan melawa huhuuuu.Tapiiiiii awal Ramadhan baru ni Mr D dah menegur,napa muka nampak kusam,lesuuu je ni,walau tak de jerawat pun.Masalah kulit muka Cik Sue ni memang nampak parut-parut lama dan mudah nampak lesu kalau tak di pedulikan.En suami tegur oiiii ,sentap sekejap,sebelum apa-apa berlaku (hahahhaha) lebih baik ambil tindakan segera.

Cik Sue ni jenis malas sikit nak mencari produk-produk yang mana sesuai,ikut hati ku sental bedak sejuk je,tapi kang kulit tak cukup vitamin la pulak,kang kering la pulak.Syukur la Cik Sue ni ada kawan yang rajin dan banyak tahu pasal produk-produk kosmetik ni,sapa lagi kalau bukan Cik Sepet  tu hehehehe,dia la rajin menjawab soalan Cik Sue pasal kulit-kulit ni,tengok orang la kan,cantik tuuuuu…

Akhirnya dia cadangkan Cik Sue pakai produk Nano White ni,katanya elok dan sesuai untuk kulit Cik Sue.Cik Sue ambil set Nano White yang mengandungi pencuci,pelembap dan krim pencerah.Cik Sue suka produk ni sebab dia tak menggelupaskan kulit,dan tak hilangkan pelembap semulajadi kulit muka kita,penting tu tau.Eh jom tengok produknya.



Dalam 1 set ni ada 3 ,jom Cik Sue tunjukkan macam mana Cik Sue guna :

Nano White Awakening Snow Wash-RM16.80

Nama pun Snow wash,memang sejuk je rasa pakai masa mencuci muka,sambil membersih pencuci ni melembap dan tak menanggalkan lapisan perlindungan kulit muka kita tau.Rasa segar sangat lepas pakai,Cik Sue baca kat bekas tiub tu katanya ada Omega White-C pastu siap ada HALAL MALAYSIA lagi ,haaaa memang tak was-was nak pakai.



Nano White Moisturising Lotion-RM29.90

Krim pelembap yang Cik Sue rasa nak pakai banyak-banyak je sekaligus,sebabbbb wangiiiii,segar sangat kulit lepas mandi cuci muka dan pakai pelembap ni.Dah la cepat menyerap dan tak berminyak,sapu-sapu sampai leher wahhhhh segar je.Suka sangat bukan setakat menyegarkan malah dia akan pudarkan parut-parut jerawat Cik Sue,I likeeeeeee.Sapu dan tap-tap je kat kulit wajah dan leher mudah,tak minyak ,cepat kering dan menyerap,mudah je.




Double Action Whitening Gel Cream –RM 39.90

Mengandungi ,concentrated essence,vitamin C dan E memang sesuai sangat la nak bagi kulit wajah Cik Sue bersinar cerah ke tahap maksimum gitu hehehhe,malah mengelakkan pengoksidaan dan menganjalkan kulit wajah berpanjangan.Cik Sue juga suka krim ni mudah serap dan tak melekit,lembuttt je kat muka.




Apa yang Cik Sue suka pasal set produk ni :

-tak berminyak

-tak mengikis kuit muka

-bahan yang menjaga pelembap dan pelindung semulajadi muka.

-wangi hehehhee

-murah dan semestinya HALAL.


Semoga produk ni mampu buatkan Cik Sue berwajah ceria,segar dan lebih cerah di hari raya ni kan,nak jalan-jalan raya takkan dengan muka berjerawatkan?,cewahhh dan menghentikan teguran Mr D tu huhuuu.Terima kasih banyak la Cik Sepet sarankan Cik Sue pakai produk ni,setakat Cik Sue pakai memang best dan rasa segar je kulit wajah,dan Cik Sue masih gunakan lagi ,nanti Cik Sue update bila dah habis satu set ni ye,kita tengok perubahan sebelum dan selepas.Cik Sue update tambahan kat entry ni nanti ye.Tungguuuuu.

Nak try? Eh lupa nak bagitahu korang boleh beli produk ni kat mana-mana farmasi macam guardian,kedai kosmetik atau kat hypermarket pun ada,korang usha je.

Oh ya sempena hari raya ni ada peraduan yang di anjurkan Guardian untuk pembeli Nanowhite tau.Senang je nak sertai,jom Cik Sue terangkan caranya ye :

1. Beli produk Nanowhite bernilai RM20 dan ke atas

2. Selfie dengan produk tu

3. Post gambar tu kat post pertandingan dengan caption “My Nanowhite Brightening Secret” dan share di profile sendiri

Mudahkan,hadiah pun lumayan tau.Hadiah utamanya sepasang jam Daniel Wellington ,oh ya pemenang di piih berdasarkan gambar paling kreatif serta bukti pembelian,jadi sila simpan resit ye,jangan buang kang tak boleh tuntut hadiah lak.

Atau pun korang klik je link di SINI ye

bisik-bisik: Sapa yang tak nak cantikkan terutama musim-musim raya ni,semua nak pasang badan,nak jumpa sedara-mara,yang bujang-bujang tu nak jumpa buah hati hehehhe,Cik Sue ni tak mau la nampak pucat lesi cam mayat lak nanti walau masih tak berapa sihat,kang segan pulak En Suami nak bawa jalan-jalan raya hehehhe.

14 singgah dan taip sket..

Patut lah kak sue nampak makin berseri di hari raya. Pakai nanowhite ni rupanya..

REPLY

Wow wow wow berseri2 laa wajah sue guna nanowhite ..

REPLY

Wow wow wow berseri2 laa wajah sue guna nanowhite ..

REPLY

penah guna nano white.tp krim tu xsesuai dgn kulit. skrg stay dgn toner dia jer

REPLY

hehe lepas ni abg eddy dah tk tgurr

REPLY

putih doh lah kak sue pasni......

REPLY

Lepas ni suami puji dah erk..

REPLY

Bagus lah dah jumpa produk yg sesuai ngan cik sue

REPLY

Mesti raya kak sue tahun makin berseri..

REPLY

Mesti raya kak sue tahun makin berseri..

REPLY

patut berseri2..hehe..guna NanoWhite rupanya..

REPLY

hi selamat hari raya.. done follow u, follow me back ;)

REPLY

phewit sue....
kalau sesuai, terus kan la.

REPLY

Wahhh kalau sampai suami tegur tu, memang betul2 berkesan la tu. Pernah nampak produk ni dekat Guardian ke Watson

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates