Bila rumahku di terjah raya #raya2016

1:58 AM Sue Izza 9 Comments

Cerita raya lagi walau raya dah nak habis,hehehhe sekadar coretan buat kenangan katanyaaa.Alhamdulillah walau tak "mampu" nak buat open house besar-besaran cukup sekadar dapat meraikan tetamu yang hadir beraya.Alhamdulillah juga tahun kedua kami berumahtangga dan rumah sudah sedia untuk terima tetamu,masa tahun pertama dulu memang kelam-kabut sangat sebab Cik Sue langsungkan majlis kahwin pun sebulan sebelum puasa,jadi raya tu kami masih duduk di rumah yang agak tidak bersedia menerima tetamu,paham-paham je la kan,rumah baru masuk,dengan kotak-kotak yang belum berkemasnya,kang orang datang dok celah-celah barang lak hehehe.Tahun ni dah banyak perubahan,nak kata cantik tak la,tapi agak selesa la untuk tetamu.

Bukan buat open house pun sekadar masak lebih sikit sebab kawan-kawan nak datang beraya serentak lak pada Ahad 17 Julai 2016.Kawan-kawan di Shah Alam,dari opis lama,sepupu,exhousemates di Putrajaya,kawan-kawan blogger,exopismate Service Master.Jadi Cik Sue masak la lebih.Menu pun simple,ralat pulak tak sempat snap gambar menu huhuuuu,Nasi Dagang ala Kelantan,dengan Gulai Darat Ayam,Sambal Kelapa dan Acar Jelatah.Alhamdulillahhhh,boleh di terima ramai,first time buat,Kemudian ada Cucur Udang cicah Kuah Kacang,Cik Sue buat kuah kacang je,pagi tu nak buat cucur udang tak sempat ,nasib baik la adik-adik busuk masham datang menolong buatkan cucur udang ,terima kasih banyak Yanty,Najeeb dan Yaya Cendana,sian korang kena buli dah pakai lawa-lawa hahahhaa.Alhamdulillahhhhhh resepi terbaik dari diorang ,memang laku cucur udang tu.Cik Sue sediakan bahan je.Terbaik la.

Antara yang awal hadir,kawan-kawan dari Shah Alam geng backpackers

Menu simple2 je

pembantu yang terbaik ,pakai lawa-lawa masuk dapur hahahhaha

antara tetamu
Alhamdulillah juga kali ni sempat jemput jiran-jran keliling rumah datang beraya,maklumlah masing-masing sibuk hampir 2 tahun kat sini baru nak kenal jiran-jiran.Tak senonoh kan hahahha,ok la kesempatan yang ada ni,boleh berkenalan dan eratkan silaturrahim,selain keluarga dan kawan rapat ,jiran la yang paling dekat kalau apa-apa emergency nanti kan?.






Amacam,bagus kan pebantu-pembantu ai ni,terbaiklah,sanggup masuk dpaur walau baju liplap2 pakainya hahhaha.Cucur Udang laris terhangat di pasaran gittewwww.Tq so much korang,kalau tak tolong ,tak terhidang la cucur udang tu,mak tak daya nakkkkkk hehehhee.




Kawan-kawan rapat ,sesekali berkumpul,rindu ,masing-masing sibuk masa macam ni la dapat berkumpul.








Rakan-rakan Blogger Kelabbloggerbenashaari yang hadir ,terima kasih sudi beraya rumah Cik Sue ye.Insya Allah tahun-tahun depan kalau larat Cik Sue buat lagi ye,jangan serik datang tau.

bisik-bisik :
Bak kata Mr D ,tak perlu buat open house kalau rasa nak beraya datang je,apa rezeki yang ada kita hadap yang penting terjalin ukhwah dan mengeratkan silaturrahim,lagipun tetamu yang datang tu pembawa rahmat pada sesebuah rumah,terima seadanya,Insya Allah murah rezeki.

9 comments:

  1. alhamdulillah sederhana pun meriah ... =)

    ReplyDelete
  2. Heheee...nanti dtg umah yaya plak kat johor..hahaahaha
    .

    ReplyDelete
  3. tudiaaaa menu! simple² pn bg sy meriah dh tu kak! haha~

    ReplyDelete
  4. meriahnyeeee rumah sue ..tapi naper kite takd dalam gambar tu huhu

    ReplyDelete
  5. Meriahnya sambutan open house kat umah sue

    ReplyDelete
  6. Rindu nya suasana mengila di dapur etc. walaupun simple je gi beraya tapi ramai datang juga kan..

    ReplyDelete
  7. Setuju..xde open house pun x pe janji dtg ziarah kan .

    ReplyDelete