Promosi Steamboat Grill Murah di Shah Alam : D'kayangan Steamboat

6:57 PM Sue Izza 6 Comments

Sapa suka makan steamboat? sekali yang ada bakar-bakar ,grill-grill tu? angkat tangan cepatttt..hehee yeayyy kita geng.Baru-baru ni Cik Sue sempat menikmati steamboat and grill kat D'kayangan Steamboat Shah Alam,dulu-dulu pernah datang sini masa bos buat majlis perpisahan tapiiiii dah lama la 2 tahun lepas heheehe berzaman dah.Kali ni datang dengan kawan-kawan pulak,kebetulan ada promosi murah dan berbaloi kan.Promosi apa tu,haaa rujuk gambar di bawah ye,murahkan Sunday Lunch tu.Hari minggu nak datang makan dengan family memang berbaloi la.Masa berkualiti dengan keluarga,perut pun kenyang,gituuuu....


Promosi Sunday Lunch
Jam 11 pagi hingga 3 petang
Dewasa RM22.90++
Kanak-kanak RM9.90++

Dua kali datang masih sama services yang di beri,pelayan pun baik-baik,mintak  je kalau nak apa-apa senang.Ada tak cukup bagitau je.

Kenapa Cik Sue suka makan kat sini,ada pilihan nak makan di ruang tertutup kat dalam atau ruang terbuka kat luar.Cik Sue lagi suka makan kat luar,berangin ala-ala tepi pantai lak kalau petang-petang atau malam.Lagi best kuah tomyam dia walawehhhhh sedap oiii,bagi orang lain mungkin pedas skit la tapi bagi Cik Sue pedas lite-lite je,sedap sangat dah hirup dengan segala seafood yang ada,fuhhhh memang sedap.tambah pulak dengan cendawan dan sayur yang ada,yummyyy.Pastu ada plak bakar-bakar grill tu,dengan bahan daging perap bbq,sate ayam,ikan daging,otak-otak,udang,sotong yang perap,wehhhh korang tak terliur ke? sedapppp.



Pilihan sayur pun banyak,ada macam-macam kalau korang nak masuk dalam tomyam korang tu,nak buat salad sendiri pun boleh ada sos dan mayonis di sediakan.Cik Sue kalau part sayur ni ratah saja pun jadi.Pilihan makanan laut pun segar-segar,pilih je nak apa,sotong,udag,kerang,pepahat,lala,tiram,ketam,ikan pun ada dah siap perap,boleh bakar cicah kicap cili,amacam? heppp lap air liur yang meitik tu hehehhe.






Macam-macam ada,korang boleh makan la sampai membuntal apa je yang korang nak,jadi kreatif buat je hidangan sendiri,nak buat mee tomyam seafood ke,nak tomyam sayur ke,nak bakar grill ke,nak bbq ke,semua boleh,ikut selera korang ye.Memang puas hati makan kat sini.Tambah-tabah lak ada feveret menu Cik Sue,apa lagi kalau bukan kambing golek,asal sampai itu yang Cik Sue terjah dulu heehee takut habis lak nanti.Kambing golek sini sedap kat tekak Cik Sue sebab di panggang cukup masak dapat lak yang garing kan fuhhh ranggup je.Sosnya pun sedap kena ngan kambing golek tu,cukup rasa.


Selain tu kalau nak nasi ke lauk pauk pun ada tau,ada sup tulang,ayam masak merah,mee goreng,mihun goreng,nasi putih,nasi goreng,sayur campur.Jadi kalau korang nak makan nasi dengan seafood tomyam pun ok,nak makan ngan seafood grill pun ok,ikut suka.Dan masakan diorang pun sedap-sedap.Mr D siap puji mee gorengnya sedap.





Dah habis makan? nak balik dah? eh nanti dulu,tak rasa lagi pencuci mulut dan desert yang ada kat sini tau.Ada pelbagai perisa aiskrim,Cik Sue suka mint,coffee dan coklat ,yummyyy.Ada juga rojak buah,boleh pilih nak buah apa.Ada juga hidangan kek,agar-agar dan puding,memang melegakan perut lepas makan banyak-banyak hehehhe.oh ya ABC pun ada dengan macam-macam bahan korang boleh letak.Jagung cup pun ada,boleh ambil sendiri.Fuhhhh memang puas hati betul makan sini.Insya Allah nanti nak bawa family dari kampung datang sini.




Memang sesuai kalau nak buat gathering atau lepak santai dengan family atau kawan-kawan,kawasan kedai yang luas dan banyak pilihan meja.



Bahagian dalam kedai




Ruang terbuka di bahagian luar kedai.





Aduhhhh tengok gambar dah lapar semula hehhehe,ada repeat lagi ni kang,nanti la bawa family kalau berkesempatan lagi sebelum bersalin ni.Seronok bila makan ramai-ramai dan berkumpul sambil borak-borak kan.







Facebook Steamboatbbqbuffetdkayangan
Instagram dkayangansteamboat

Waze Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan

Alamat :
No 1, Apartment Servis Sri Acapella
Jalan Lompat Tinggi 13/33,Seksyen 13
Shah Alam SelangorBerhampiran Giant dan Stadium

Untuk tempahan boleh hubungi :
012-2971091
017-5076274
03-55234979

6 comments:

  1. kalau makan steamboat memang sedp je..makn..makn tanpa bunyi..ahhaa

    ReplyDelete
  2. Murahnya harga.. boleh jadi viral cam nasi lemak anak dara nie

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    Wawww, tengok gambar pun dah cukup buat meleleh air liur...
    Nak kena pergi juga ni satu hari nanti, merasa. Hehe

    ReplyDelete
  4. memang murah sngt dh ni, klu turun sana blhla singgah
    t'ingt thn lepas g steamboat&grill kt t'loh siap pesan kat mummy&abah smpi sana ti amik bnyk ketam&udang je....;-)

    ReplyDelete
  5. wah..best nie..thank you sharing info heheh..

    ReplyDelete