Resepi Garlic Butter Homemade : Untuk sapuan roti

10:04 AM Sue Izza 13 Comments

Selamat pagi semua,segar pagi ni hujan lebat semalam,cuaca pun sejuk di pagi hari,perlahan-lahan matahari menyinar terang,waktu ni seronoknya kalau menikmati matahari terbit di puncak bukit atau kawasan kampung dengan secawan kopi,walawehhhh...syoknya.Amboiiiiii tu dia Cik Sue berangan hehehhe.Mimpi itu percuma hahahha.

Apapun tahniah pasukan Kedah memenangi Piala Malaysia malam tadi perlawanan sengit dengan Selangor,tahniah juga Selangor.Jadi Kedah cuti la kan hari ni? Syok arrrr sambung tido hehehe.

Eh korang dah sarapan? sarapan apa? Cik Sue makan roti je,sapu Garlic Butter Homemade.Haaaa buat sendiri Garlic Butter,kebetulan ternampak kat FB hari tu,kalau kat pasaraya agak mahal sebotol,so kita try buat sendiri,senang je rupanya,bahan pun mudah je.Buat sapu kat roti pastu bakar,nak masuk oven boleh nak masuk toaster pun boleh,sapu kat apa-apa roti je,roti perancis ke,roti gardenia biasa ke,ikut korang lah.

Cik Sue sapu kat roti gandum

kalau tak simpan dalam peti ais tahan la seminggu kalau
letak dalam peti ais tahan lebih lama la,nak makan keluarkan.

Jom tengok bahan dan cara buatnya,senang je.
Bahan :
250gm Butter (Cik Sue pakai Buttercup seketul terus,potong2 kan)
5 sudu Oregano cincang ( Cik Sue beli yang fresh kat Hero dan cincang,kalau pakai yang kering dalam botol pun boleh)
1/2 cawan Minyak Zaitun
2 labu Bawang Putih,cincang atau tumbuk.


Cara :
-Panaskan minyak zaitun ,tumiskan bawang putih dan oregano,pastikan api dapur kecik ye.
-masukkan butter dan cairkan.Dah cair semua tutup api dan sejukkan.Masukkan dalam botol atau bekas,mudahkan? 


ni tak masuk peti ais,goncangkan amik dengan sudu ,sapu kat roti,yum2

Mudahkan? buat sendiri je kat rumah.Boleh makan banyak dan lama sikit.Cik Sue sekarang rajin dok eksperimen macam-macam kat rumah tu,ye la surirumahkan,aktiviti dalam rumah je la.

13 singgah dan taip sket..:

Safi Shayla Flexi Pack Untuk Wanita Bertudung

9:00 AM Sue Izza 2 Comments

Penjagaan rambut bagi wanita bertudung selalunya orang kata lebih cerewetkan? Sebenarnya kalau betul produk dan teknik penjagaan mudah je.Tambahan rambut tu adalah mahkota wanita,mestilah nak di jaga dengan rapi.Takkan la balik rumah lepas seharian bekerja,buka je tudung rambut bau hapak pulak kan? pening en suami nanti.hehehe.

Bagi Cik Sue kekerapan mencuci rambut dengan syampu yang sesuai dan keringkan betul-betul rambut ,itu sudah cukup.jadi memahami keperluan produk yang tepat tuk wanita bertudung SAFI Shayla memperkenalkan rangkaian Pek Fleksi baru yang di perkaya dengan Habbatus Sauda.


Pembungkusan yang memudahkan para wanita membawanya,samada untuk travel atau perjalanan,di letakkan dalam beg untuk ke gym atau selepas bersukan,balik kampung ,ke kursus yang berhari-hari memang sesuai.Fleksibel untuk di bawa dengan penutup yang mudah buka.Variasi warna masih sama dengan pek botol dan pam di kekalkan,cuma Safi Fleksi mudah di bawa dengan saiz 480gram sahaja.



Cik Sue suka sebab ada Habbatus Sauda yang kita tahu bahan semulajadi yang menjaga dan memberi khasiat untuk rambut.Peknya pun senang nak masukkan dalam beg toiletries Cik Sue,boleh bawa je ke mana-mana.Wangi pulak tu baunya,lama juga la tahan bila lepas mandi dan bersyampu dengan Safi Shayla ni.


Harganya hanya RM14.65 sahaja dan korang boleh cari di mana-mana pasaraya dan hypermarket seluruh Malaysia,atau pun korang boleh klik link kat bawah ni tuk maklumat lanjut.

Facebook | www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram | www.instagram.com/SAFI@safimalaysia
Youtube | www.youtube.com/safimalaysia

2 singgah dan taip sket..:

Resepi Ketam Masak Butter/Butter Crab mudah cara Cik Sue.

12:00 PM Sue Izza 6 Comments


Ketamnya dah lama bertapa dalam peti ais tu,ada la dalam seminggu hehehe,dok fikir la nak masak apa.Nak masak bersambal dah selalu,memang cadang nak ratah je,sebab kalau makan ngan nasi tak feel sangat hehe,Cik Sue and family memang penggemar seafood,tapi bukan Mr D sebab dia tak pandai makan ketam hehehe tak de isi katanya,nasib baik la dapat bini tukan kopek ketam udang,boleh la makan hahahha.

Sekali skrol FB nampak post kawan blogger gambar ketam terus teringat nak makan,google je la resepi ketam yang best-best nak cuba,ni kali pertama cuba buat Ketam Masak Butter ni,belasah je la bahan apa yang ada kat dapur tu.Jom tegok resepi ala Cik Sue,tak de la susah mana,dah boleh makan ala-ala restoran mewah kata Mr D ngeeeeee.



Bahan-bahan :

2 ekor ketam-bersihkan dan potong 2,senang nak makan.
5 ulas bawang putih-cincang halus
1/2 biji bawang holland kuning-dadukan
10-15 helai daun kari
10 biji cili padi (ikut suka kalau nak pedas)
3 sudu @ 30 gm butter (cik sue pakai buttercup je)
1/2 tin susu cair
1 sudu tepung jagung di bancuh dengan air
1 sudu gula
1 keping keju cheesedale atau 2 sudu parutan keju parmesan
garam

Cara :
1. Panaskan sedikit minyak masak dan masukkan butter hingga cair,masukkan bawang putih dan bawang merah.Biar sedikit layu,masukkan daun kari dan cili api.
2. Masukkan susu cair,dengan garam dan gula,biar mendidih dan masukkan bancuhan tepung jagung tuk pekatkan.
3. Kemudian masukkan ketam dan tabur keje parmesan tadi,gaulkan rata.

Mr D makan siap menjilat kuahnya,sedap katanya buat cicah roti pun layan,heheeh bileh buat lagi nanti,tapiiii part ketamnya Cik Sue jugak la kena kopek tuk dia,kalau tak memang dia amik kuah je la huhuuuu.

Resepi ni boleh juga di gunakan untuk udang,sotong atau ayam,kalau ayam tu goreng dulu bagi garing.

6 singgah dan taip sket..:

Buruk Sangka Penyakit Hati : Iklan #Petronas Deepavali 2016

3:35 AM Sue Izza 17 Comments

Setiap tahun dan perayaan dari zaman Yasmin Ahmad lagi ,iklan dari Petronas memang di nanti oleh semua.Dan pastinya setiap karya atau iklan dari Petronas membawa mesej dan pengajaran untuk kita,selain mesej perpaduan dan keharmonian hidup berbilang bangsa di Malaysia ni.

Jom saksikan Iklan #PETRONAS Deepavali 2016 kali ini dengan mesej "jangan berprasangka sebelum tahu apa sebenarnya realiti atau kisah sebenar".Selalu kan terjadi dalam kehidupan seharian kita,suka bersangka-sangka tanpa selidik dulu kisah sebenar.Penyakit hati sebenarnya tu,ye perlu berhati-hati tambah-tambah zaman sekarang yang susah nak percaya sembarangan orang,tapi tak patut kalau kita memandang serong hanya dari pandangan pertama kan?

I AM MUNIANDY




Pelakon ni sekali tengok macam Ezad Lazim,sekali macam Opie Zami,sekali macam Bruno Mars hehehehhe...ok la,lakonannya menjadi.Banyak pengajarannya iklan kali ni :

Jangan mudah bersangka buruk
Jangan hanya kerana rasa curiga kita menelah yang bukan-bukan hanya melalui pandangan sahaja,jika betul rasa sangsi,siasatla.Jangan buat andaian sendiri,kalau salah dan main terjah je kang malu sendiri.

Jangan menilai dari rupa
Jangan amalkan menilai hanya dari rupa,mentang-mentang nampak muka macam tak de kerja,macam budak liar,konon macam pecah rumah kita dah anggap yang bukan-bukan,yang buruk.Tak semestinya ye.No Noooo jangan macam tu,tak baik.Zaman sekarang ni yang berkot bertie pakai hensem,cantik tu pun boleh jadi penjenayah tau,haaa jangan tak tau plak.

Saling peka dan membantu serta hormat-menghormati.
Kita patut contohi Muniandy dan kawannya tu,nampak je macam tu tapi hati baik,peka dengan membantu Rumah Jagaan Orang Tua untuk menyambut Deepavali,malah menghormati warga emas di situ.Bagus diorang siap tolong kemas dan hias rumah tu.


Keharmonian melalui timbang rasa dan persefahaman.
Iklan ini juga membuatkan kita berfikir untuk mencapai keharmonian dalam masyarakat berbilang kaum dan budaya,kenalah ada sifat saling bertimbang rasa dan memahami budaya masing-masing,barulah kita lebih hormat dan hidup dalam suasana harmoni tanpa mengira perbezaan yang ada.Kita bersatu dalam meraikan persamaan sebagai rakyat Malaysia.

ceeewahhhhh dah macam wakil rakyat lak Cik sue ni kan hehehhe...

Apapun syabas Petronas tak pernah gagal membawa mesej-mesej terbaik untk rakyat Malaysia.
Akhir kata,Happy Deepavali untyk semua penganut Hindu di Malaysia dan kawan-kawan Indian Cik Sue ye.


P/s :
Rindu nak makan maruku Auntie Amuda yang ranggup tu ( kawan ma kat estet dulu ) mana la diorang sekarang huhuuu...






17 singgah dan taip sket..:

Momma Pregolact : Milk Booster untuk susu ibu.

11:04 AM Sue Izza 8 Comments


Ibu mengandung sememangnya perlukan makanan berkhasiat,bukan sahaja untuk diri sendiri tapi untuk bayi dalam kandungan juga.Susu selalunya memang di sarankan sebagai sumber utama membekalkan kalsium untuk ibu dan bayi.Cik Sue ni ada masalah sikit sebenarnya dengan susu ni,tak boleh telan susu kosong mesti kena campur coklat ke ,milo ke atau sebarang perisa la,kalau tak,haaa memang cawan susu tu di pandang sepi je la.

Bila dah di nasihat doktor,di beri penerangan,baru la Cik Sue tahu susu bukan sahaja untuk kalsium malah boleh meningkatkan kandungan susu badan bila melahirkan nanti,untuk susukan bayi pula.Campuran susu dengan bahan-bahan lain menjadi booster tuk badan hasilkan susu sendiri.Jadi Cik Sue pun pilihlah Momma Pregolact ni,sebab apa? ada perisa coklat hahahhaha,kalau kosong jawabnya simpan dalam lemari je la.


Haaaa ni lah susunya,sedappppp,tak manis sangat,tak de bau hanyir susu kosong macam selalu.Buat panas-panas atau suam,sedapppp je hirup.Rupanya bila di baca memang susu ni akan meningkatkan penghasilan susu ibu nanti,memang sesuai la,sebab En suami pun mintak susukan baby sendiri nanti.Banyak kebaikankan susu ibu untuk bayi,jadi pentinglah makanan untuk banyakkan susu ibu ni.

Susu ni ada juga perisa Vanilla tau,cuma Cik Sue kurang gemar la.Pada yang suka boleh la cuba nanti.Susu ni banyak juga khasiat lain selain sebagai milk booster ibu-ibu sekalian,contohnya :


1. Cantik: Membantu menghalus, melicinkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
2. Sihat: Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress.
3. Bertenaga: Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.
4. Bijak: Mengandungi EPA & DHA yang dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi.
5. Milk Booster: Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu kurang.


Bagusnya susu ni di tambah bahan-bahan lain yang menggalakkan lagi penghasilan susu ibu seperti Zaitun,Kismis,Omega 3,Delima,Buah Tin,Habbatus Sauda,Susu Kambing,Kurma,Madu,Safron,Inulin,Coklat dan Vanilla.Sebab tu la rasanya sedap,malah ada kelulusan KKM dan Halal Jakim lagi,jadi jom minum tanpa ragu-ragu ehheehe.
                          
Cik Sue pun dah dekat dengan tarikh bersalin ni memang mencari la susu macam ni,sebab harap-harap dapat beri baby susu yang secukupnya nanti.Memang impian nak susukan selama yang boleh,semoga Allah makbulkan hasrat Cik Sue ni,tapi kena usaha juga la kan,di samping fikiran yang positif.Harap-harap dengan susu ni dapat membantu Cik Sue nanti.

testimoni pengguna



bungkusan lama dan bungkusan baru susu Momma ini.


Kelebihan MOMMA® Pregolact™

1. Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk booster)
2. Memekatkan susu ibu (bayi lebih kenyang dan tidur lena)
3. Mencantik dan menghaluskan kulit ibu dan bayi
4. Memberi tenaga kepada ibu
5. Baik untuk perkembangan otak bayi.
6. Meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan stress.


bancuhan panas susu Momma perisa coklat

minum panas-panas ,sedappppp
Kalau ada ibu-ibu nak cuba boleh dapatkan maklumat kat bawah ni ye,nak beli ke ,nak tahu khasiat ke,jom sama-sama menyokong penyusuan ibu.gituuuu.

Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®:

Facebook: www.facebook.com/momma.nutrition
Website: http://shop.momma-nutrition.com
Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962
Untuk testimonial boleh layari http://bit.ly/testimonialMOMMA

Atau terus ke kedai beralamat:
MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Google Map / Waze: Momma Club

8 singgah dan taip sket..:

Menang Scooter dengan hanya makan pizza?

3:01 AM Sue Izza 6 Comments

Alhamdulillahhh ,sepanjang pregnant ni memang tak de lagi rasanya menu yang teringin tapi tak dapat.Ye la Cik Sue takde pun mengidam menu pelik-pelik,mana yang ada sekeliling je.Salah satunya pizza la,dan semestinya feveret Cik Sue pizza Domino's.

Dari dulu sampai sekarang memang suka pizza ni,kena dengan selera Cik Sue,dari zaman bujang lagi,samada pergi beli sendiri atau delivery je kat rumah bujang tu,tapi sedih gak la,tak de lak delivery pizza Domino's ke kawasan rumah sekarang,sedih acik haa...hheehe.


Yeayyyyy,Jumaat lepas sempat menjamu selera dengan promosi terbaru Domino's.Terima kasih banyak la kat auntie Yanty  hahaahh sudi bawa Cik Sue makan Domino's,baby say tq auntieeeeee...heheheehe.Korang kalau nak tahu ada promosi terbaru tau set Fabolous Four yang mengandungi Roasted Chicken Drummet , Garlic Cheese Onion , Cheezy Mozarella Stix & Mini Cinnadots dengan harga pengenalan Rm19.90 je.Murahkan,boleh dapat 4 jenis lagi,kitaorang makan 3 orang pun tak habis.Berbaloi sangat.Cik Sue paling suka Cheezy Mozarella Stix tu,memang terasa kejunya,kalau nak beli dia je pun ada je jual asing.Ayam tu pun sedap,siap tapau bawa balik tuk Mr D dan dia pun kata sedap.

Fabolous Four

Selain tu kami order juga Classified Chicken,suka sukaaaa sebab ada banyak mushroom,yes suka sangat mushroom dengan ayam,dah la pizza ni kerak yang nipis dan ranggup memang sesuai dengan topping atasnya tu.Tak muak pun makan.

Classsified Chicken
Si Yanty lak bagi Cik Sue meatball kat bawah ni,haaa sos dia di gabungkan dengan meatball tu alahaiiiii sedapnya.Rasa nak order satu soarang je,ishhhh time taip ni pun terliur pulak.huhuuu.



Haaaaa yang ni pulak feveret terbaru Cik Sue kat Do mino's ni,Cheezy Mozarella Stix,korang tengok la Dak Yanty ni makan,penuh nikmatkan,dia punya cheese walawehhhhh makin tarik makin nikmat hahahahha.Korang boleh beli dia alacarte dengan harga RM8.80 sebekas.

Cheesy Mozarella Stix
penuh nikmat koooooo hahhaha.

Ingat tu je ke kami makan? ada lagi tau,di rekemen oleh staf Domino's kami di beri mencuba menu yang jarang-jarang kami order tapi sebenarnya sedapppppp.Selama ni,asyik order pizza feveret yang biasa-biasa je kan.Kami cuba Golden Mexican,yang dalamnya ala-ala nugget tapi agak pedas sosnya,tapi tak de la sepedas cili api hehehhe.Memang sedap.Nanti bila-bila nak order lagilah.Pastu cuba pula Pizza Smoked Beef,yang kaya dengan rasa beefnya tu,ni pun jarang-jarang Cik Sue order,boleh dah lain kali cuba yang ni dengan Mr D.
Golden Mexican
Smoked Beef
Dah habis makanan berat-berat yang membuntalkan perut ,di hidangkan pulak dengan dessert,pertama kali Cik Sue tahu dan cuba Banana Kaya Dessert ni,tapikan selama ni apasal tak perasan lak menu ni kat Domino's? urmmmm apa la Cik Sue ni,boleh tertinggal keretapi pulak,pasni wajib order dah heheheh.Serius sedap,tambah makan panas-panas,kalau delivery kat rumah ,korang buat kopi panas,wallawehhhh...segar biji mata hehehheh.Dannnn dessert wajib Chocolate Lava Cake la,dengan coklat cair di dalamnya aummm.

Banana Kaya Dessert
Chocolate Lava Cake

Memang terbaik la Domino's Pizza,makin bulat mak buyung,joget-joget baby makan macam-macam siap tapau lagi bawa balik,tak pernah kecewakan tekak Cik Sue ni hehhheee.Oh ya,lupa pulak nak cerita yang sekarang ni kalau korang makan Domino's Pizza ada peluang nak menang skuter edisi terhad tau,ada 2 biji je tuk di menangi,haaa ekslusif kooo.Peraduan ni datang bersama promosi Fabolous Four yang Cik Sue cite awal-awal tadi tau,meh nak cite macam mana nak menang eh.



Domino's Pizza & Pepsi 's The Perfect Deal Contest

Cara menyertai peraduan ni senang je:
1. Korang kena beli set Perfect Deal seperti dalam gambar di bawah iaitu set Fabulous Four dengan 2 pizza,anda akan dapat percuma Pepsi 1.5 Liter edisi Emoji,dan akan di beri ID serta Regular Pizza E-Coupon untuk pembelian selanjutnya.Yang E-Coupon tu sapa masuk peraduan je akan dapat tau.
2. Korang kena bukak web www.dominos.com.my atau klik SINI untuk menyertai peraduan tersebut.
3. Masukkan kod ID dan detail order yang di beri.
4. Jawab 2 soalan mudah dan tekan submit.
5. Pemenang akan di hubungi kelak

Amacam,mudahkan? Peraduan ini berlangsung dari  4 Oktober hingga 13 November 2016.Jom cepat-cepat mana tahu tuah korang kan? Perut kenyang dapat Skuter Edisi Khas lagi.Tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia kita tak tahu kan hehehehe.




Untuk maklumat lanjut korang boleh klik link-link kat bawah ni ye:
Faceboook: DominosMY
Instagram: DominosMY
Peraduan:  The Perfect Deal

bisik-bisik:
Adeh teringat pulak Cheezy Mozarella Stix tu,ada start keta pi domino's ni kang...hehehhe...

6 singgah dan taip sket..:

Bila mak buyung tak reti dok diam.

7:42 PM Sue Izza 2 Comments

Gitu la perangai,sihat ke tak sihat ke,memang tak reti dok diam.Dari kecik sampai besar selagi boleh gerak,haaaa tu la Cik Sue,ma abah tak larat bising dah,degil! sekarag en suami la pulak kena layan perangai degil Cik Sue ni hehehe,depan dia elokkk je ikut arahan,pantang lepa mata adaaa je benda nak buat,tapi tak de la benda yang memudaratkan.Sekadar tak boleh nak dok diam la,nak jugak buat sesuatu hehehe.

Tambah-tambah sekarang menjawat jawatan " pengurus rumahtangga sepenuh masa" kan,haaaa lagi la macam-macam idea datang dok kat rumah tu.Minggu lepas kena kuarantin dok rumah je,gara-gara uri kandungan ke bawah.Tak boleh nak buat kerja berat-berat dan lasak-lasak,kalau tak dok wad lagi la jawabnya huhuu.

Punya bosan,teringat lak kulit popia banyak lagi yang lebih nak buat kuih raya masa raya haji hari tu tak sempat,gigih la Cik Sue dok menggunting kat depan tv,sambil layan nustan la,layan drama la.2 bungkus kulit popia,banyak jugak rupanya.Tapi okeyla sambil-sambil duduk je,dari membazir ke tong sampah baiklah buat sesuatu kan.


Dah siap goreng ,Cik Sue buat 2 versi,1 salut nestum dengan milo,1 lagi perisa bbq letak serbuk kari.Alhamdulillah alang-alang dah banyak bagi la kat kawan-kawan sikit.Memang tak habis la berbotol kat rumah ni sebab Cik Sue bukan makan sangat pun,tinggalkan tu Mr D je 1 perisa 1 botol.Apa salahnya kan sedekah kat kawan-kawan dari membazir.



Popia Nestum Milo :
1. Gunting popia ikut suka,sepatutnya gulung dan gunting tapi Cik Sue malas hehehhe.
2. Goreng dalam minyak banyak dan toskan ,goreng sekejap je,nanti hangus lak,agak kuning angkat terus.
3. Blend nestum kasar dengan milo,gaulkan dengan kulit popia tadi dalam besen,masukkan dalam botol dan tutup kemas jangan bagi masuk angin.

Popia BBQ Kari :
1. Sama juga cara popia nestum cuma gaul dengan serbuk kari,serbuk cukup rasa dan sedikit garam,agak-agak la ye dengan kuantiti kulit popia tu.

Okey,dah setel,bahan-bahan kuih raya ni,Alhamdulillah dapat juga buat sesuatu daripada buang.Kalau buang memang hijau la Mr D kat rumah ni,dia pantang betul kalau membazir-bazir makanan.huhuuuu....


2 singgah dan taip sket..:

Promosi Steamboat Grill Murah di Shah Alam : D'kayangan Steamboat

6:57 PM Sue Izza 6 Comments

Sapa suka makan steamboat? sekali yang ada bakar-bakar ,grill-grill tu? angkat tangan cepatttt..hehee yeayyy kita geng.Baru-baru ni Cik Sue sempat menikmati steamboat and grill kat D'kayangan Steamboat Shah Alam,dulu-dulu pernah datang sini masa bos buat majlis perpisahan tapiiiii dah lama la 2 tahun lepas heheehe berzaman dah.Kali ni datang dengan kawan-kawan pulak,kebetulan ada promosi murah dan berbaloi kan.Promosi apa tu,haaa rujuk gambar di bawah ye,murahkan Sunday Lunch tu.Hari minggu nak datang makan dengan family memang berbaloi la.Masa berkualiti dengan keluarga,perut pun kenyang,gituuuu....


Promosi Sunday Lunch
Jam 11 pagi hingga 3 petang
Dewasa RM22.90++
Kanak-kanak RM9.90++

Dua kali datang masih sama services yang di beri,pelayan pun baik-baik,mintak  je kalau nak apa-apa senang.Ada tak cukup bagitau je.

Kenapa Cik Sue suka makan kat sini,ada pilihan nak makan di ruang tertutup kat dalam atau ruang terbuka kat luar.Cik Sue lagi suka makan kat luar,berangin ala-ala tepi pantai lak kalau petang-petang atau malam.Lagi best kuah tomyam dia walawehhhhh sedap oiii,bagi orang lain mungkin pedas skit la tapi bagi Cik Sue pedas lite-lite je,sedap sangat dah hirup dengan segala seafood yang ada,fuhhhh memang sedap.tambah pulak dengan cendawan dan sayur yang ada,yummyyy.Pastu ada plak bakar-bakar grill tu,dengan bahan daging perap bbq,sate ayam,ikan daging,otak-otak,udang,sotong yang perap,wehhhh korang tak terliur ke? sedapppp.



Pilihan sayur pun banyak,ada macam-macam kalau korang nak masuk dalam tomyam korang tu,nak buat salad sendiri pun boleh ada sos dan mayonis di sediakan.Cik Sue kalau part sayur ni ratah saja pun jadi.Pilihan makanan laut pun segar-segar,pilih je nak apa,sotong,udag,kerang,pepahat,lala,tiram,ketam,ikan pun ada dah siap perap,boleh bakar cicah kicap cili,amacam? heppp lap air liur yang meitik tu hehehhe.






Macam-macam ada,korang boleh makan la sampai membuntal apa je yang korang nak,jadi kreatif buat je hidangan sendiri,nak buat mee tomyam seafood ke,nak tomyam sayur ke,nak bakar grill ke,nak bbq ke,semua boleh,ikut selera korang ye.Memang puas hati makan kat sini.Tambah-tabah lak ada feveret menu Cik Sue,apa lagi kalau bukan kambing golek,asal sampai itu yang Cik Sue terjah dulu heehee takut habis lak nanti.Kambing golek sini sedap kat tekak Cik Sue sebab di panggang cukup masak dapat lak yang garing kan fuhhh ranggup je.Sosnya pun sedap kena ngan kambing golek tu,cukup rasa.


Selain tu kalau nak nasi ke lauk pauk pun ada tau,ada sup tulang,ayam masak merah,mee goreng,mihun goreng,nasi putih,nasi goreng,sayur campur.Jadi kalau korang nak makan nasi dengan seafood tomyam pun ok,nak makan ngan seafood grill pun ok,ikut suka.Dan masakan diorang pun sedap-sedap.Mr D siap puji mee gorengnya sedap.





Dah habis makan? nak balik dah? eh nanti dulu,tak rasa lagi pencuci mulut dan desert yang ada kat sini tau.Ada pelbagai perisa aiskrim,Cik Sue suka mint,coffee dan coklat ,yummyyy.Ada juga rojak buah,boleh pilih nak buah apa.Ada juga hidangan kek,agar-agar dan puding,memang melegakan perut lepas makan banyak-banyak hehehhe.oh ya ABC pun ada dengan macam-macam bahan korang boleh letak.Jagung cup pun ada,boleh ambil sendiri.Fuhhhh memang puas hati betul makan sini.Insya Allah nanti nak bawa family dari kampung datang sini.




Memang sesuai kalau nak buat gathering atau lepak santai dengan family atau kawan-kawan,kawasan kedai yang luas dan banyak pilihan meja.



Bahagian dalam kedai




Ruang terbuka di bahagian luar kedai.





Aduhhhh tengok gambar dah lapar semula hehhehe,ada repeat lagi ni kang,nanti la bawa family kalau berkesempatan lagi sebelum bersalin ni.Seronok bila makan ramai-ramai dan berkumpul sambil borak-borak kan.







Facebook Steamboatbbqbuffetdkayangan
Instagram dkayangansteamboat

Waze Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan

Alamat :
No 1, Apartment Servis Sri Acapella
Jalan Lompat Tinggi 13/33,Seksyen 13
Shah Alam SelangorBerhampiran Giant dan Stadium

Untuk tempahan boleh hubungi :
012-2971091
017-5076274
03-55234979

6 singgah dan taip sket..: