Minum kopi campur garam?

2:20 AM Sue Izza 7 Comments

Pernah minum kopi campur garam? bukan yang tersilap ingatkan gula tu garam tau,ni memang ada garam dalam kopi tu,hehehehe Cik Sue minum sekarang.Tapi bukan la garam yang buat masak kat dapur tu.Ini garam buluh yang tinggi kandungan magnesiumdan mineral lain,baik untuk tubuh badan kita.Cik Sue minum kopi ni la Min Kaffe.


Kisahnya Cik Sue kepenatan akhir-akhir ni,tak cukup tidur bila anak meragam malam-malam,sakit kepala migrain datang kembali,mungkin perubahan hormon lepas bersalin kan.Cik Sue memang peminat kopi tapi tak boleh minum selalu dan banyak,kandungan kafein berlebih tak elok tuk orang migrain.

Seminggu yang lepas,ada kawan hadiahkan Cik Sue sekotak kopi ni yang ada 20sachet Min Kaffe.Katanya boleh jadi "energy booster",mula-mula tak percaya mana sebab produk macam ni kan banyak je kat pasaran.Balik tu terus cuba sebab memang tengah teringin nak minum kopi.Bancuh kopi ni tak payah tambah gula ye,alamak kang pahit pula huhuuu.Tapi Cik Sue nak cuba juga,sekali hirup,urmmmmmm...sedappppp lemak-lemak kelat,tapi memang sedap.Tak pekat sangat tak cair sangat ,sedang-sedang je,ngam-ngam orang kata.


Kopi ni memang sesuai di minum walaupun yang ada penyakit kencing manis ke,darah tinggi ke,gastrik,migrain,asma dan lain-lain.Ia tak memudaratkan sebab kandungan kafeinnya sangat rendah ,mengandungi mineral dan magnesium yang membantu menyerap kalsium dan zat-zat lain.Malah menghilangkan stress serta memulihkan tenaga kala keletihan.Kopi ni bukn ubat ye tapi minuman bernutrisi dan elok untuk kesihatan.

KHASIAT MINERAL COFFEE BAGI IBU MENGANDUNG

Orang kata wanita mengandung tak elok minum kopi,tapi Min Kaffe ni boleh minum malah memang elok :

✅ dapat mengatasi masalah bacaan tekanan darah rendah.
✅ menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM (gestational diabetes melitus) atau kencing manis ketika mengandung
✅ menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah.
✅ memberi tenaga serta mengenyangkan di kala ibu yang mengalami 'morning sickness', tidak lalu makan atau kerap muntah pada awal kehamilan.
✅ si ibu lebih bertenaga dan tidak mudah penat sepanjang kehamilan
✅ merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.

 KHASIAT MIN KAFFE BAGI IBU MENYUSU

Jika ibu hamil boleh minum min kaffe.Mestilah ibu menyusu pon boleh juga,yang ni Cik Sue suka sebab apa je makanan yang boleh banyakkan susu untuk Humaira ,semua Cik Sue bedal hehehhe..

✅ khasiat Magnesium dalam min kaffe akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang dan gigi ibu menyusu.
✅ min kaffe dapat meredakan stress para ibu akibat masalah kesihatan atau kesakitan selepas bersalin dan lain2
✅ ingat punca utama KEGAGALAN penyusuan ekslusif ibu adalh STRESS selain amalan pemakanan yang tidak betul.
✅ membanyakkn atau memekatkn susu badan.
✅ ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dengan MENYUSU bayi bersama min kaffe. Ini kerana selepas bersalin pasti sembelit dan mengalami kesukaran untuk membuang air.. So bila minum min kaffe ia melawaskan perut kita..

Antara testimoni pengguna Min Kaffe:






Testimoni Cik Sue :

-Bangun pagi lebih bertenaga walau tidur lewat dan ada kala satu malam tak tidur,pagi masih bertenaga dan segar.
-Mula-mula minu rasa pening-pening lalat sikit hehehhe,lepas tu kepala rasa ringan dan tak de dah migrain teruk.Alhamdulillah,sakit kepala pun kurang.
-Kalau minum masa sarapan,lambat nak rasa lapar untuk makan tengahari,biasa kul 12 perut dah berbunyi tapi kalau minum Min Kaffe pukul 2 petang baru la perut berbunyi0bunyi mintak makan.

Rasa macam nak beli lagi la kopi ni ,dah hari-hari lak nak,rasa tak lengkap kalau tak minumnya.sedap pun sedap rasanya.Harga pun tak mahal sangat RM33 sekotak ada 20 sachet.Kalau korang nak cuba juga boleh la kontek kawan Cik Sue ni ,detail kat bawah ye :

Tempahan : 017-9450407 (EJA)
FB : www.facebook.com/sakura.eja

7 comments:

  1. Mineral coffee ni memang lain dari yang lain. Selalu minum kalau rasa tak bermaya nak tulis blog :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kopi campuran garam buluh ,baik untuk kesihatan.

      Delete
  3. memula dkna fikir, bancuh kopi lepas tu letak garam..hahahahaa..
    tak pernah jumpa lagi coffee ni kat kedai.. sedap eh kak su?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap dkna,dah campur semua dah tu,kak sue dah try nak abis sekotak dah memang sedap.nak kena order la.

      Delete
  4. bagus ye sekarang..dalam coffee banyak khasiatnya

    ReplyDelete