Pump It Milk Booster : Tambah Susu Dengan Kaedah Sapuan

9:22 PM Sue Izza 15 Comments


Masuk bulan April ni,Alhamdulillah Humaira dah 4 bulan lebih.Makin banyak peel dan kerenah dia,dan makin bijak kenal ayah ibu.Dah pandai ketawa dan agah orang.Syukur dia terus membesar dengan sihat dan syukur sangat bila Cik Sue di beri anugerah dan peluang dari Allah untuk susukan atau breast feeding  Humaira sepenuhnya susu ibu.Walau susu tak meriah macam orang lain tapi cukup dapat mengenyangkan Humaira.

Pengalaman menyusukan sendiri anak sulung Cik Sue ni bohong la kalau kata tak de cabaran,ada tapi tak sama la dengan ibu-ibu yang lain.Cik Sue ni baru anak sulung,dengan tak de pengalaman nak menguruskan,nak mengekalkan kadar susu yang di hasilkan lagi,nak jaga emosi lagi.Sebab susu badan ni berkait rapat dengan emosi ibu,kalau asyik bercelaru penat,stress,tension,akan beri kesan kepada penghasilan susu badan,nanti penghasilan susu merudum.Lagi-lagi dalam pantang hari tu  Cik Sue kena bengkak susu menangis juga la.

Bila dah habis pantang,Cik Sue perasan susu cukup-cukup je ,jadi berusaha juga la cari milkbooster,ada yang menjadi ada yang tak,kena rajin sikit la,kena makan,amalkan,rebus,masak semua.Agak leceh tapi demi nak tambah susu,buatlah jugak,ikhlaskan hati ye untuk anak.Baru-baru ni Cik Sue terjumpa masa google satu produk milkbooster yang tak perlu makan hanya sapu je,hurmmm mudahnya,mula tu tak yakin tapi bila godek-godek testimoni  tu wahhhh macam bagus je produk ni.



Haaaa ni la produk nya Pump It Milk Booster dari http://www.milkwithlove.com.my  ,berbentuk essential oil ,dengan penggunaan luaran tak perlu di makan.Ada 3 jenis produk yang boleh di beli satu set atau berasingan.Harga pun berpatutan dan mampu milik ,korang boleh tengok di web tu ye.
Jom tengok satu-satu produknya :


Pump It Milk Up
Produk ni memang sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami masalah  susu tidak mencukupi untuk anak,ibu-ibu yang nak tambah susu untuk buat stok kemudian hari.Hanya sapu je di payudara  tanpa kena puting selepas  breastfeeding dan nursing bayi korang.Penggunaan hanya bila perlu sahaja bukan setiap hari seperti supplement biasa.


Pump It Relax Mama
Yang ini pula untuk menenangkan emosi ibu-ibu untuk penghasilan susu,selain itu boleh melegakan bengkak susu.Cara penggunaannya boleh sapu di belakang leher dan telinga,boleh di hidu juga sebelum menyusukan bayi atau sekitar payudara ketika bengkak susu.Untuk hilangkan stress boleh sapu 2 kali sehari.



Pump It Sore Away
Ini pula untuk rawatan puting payudara melecet.Sapukan 2 kali sehari pada puting selepas menyusukan atau pam susu.


Kelebihan Produk Pump It
-Hanya sapu pada luaran tidak perlu makan.
-100% bahan semulajadi dari tumbuhan,herba dan bunga-bungaan.
-Tiada paraben,sintetik,sulfat dan wangian tiruan.
-Selamat untuk ibu dan bayi.
-Penggunaan hanya bila perlu sahaja bukan setiap hari seperti supplement (jimat)

Produk Pump It ni juga bahannya merangsang hormon  Prolaktin dan Oxytocin yang menggalakkan penghasilan susu ibu lebih banyak.Penggunaan bahan dari minyak kelapa dara atau Virgin Coconut Oil pula membantu masalah puting melecet dan luka,dapat melegakan dengan semulajadi.

Cik Sue suka produk ni sebab botolnya mudah di bawa ke mana-mana ,cukup untuk penggunaan ketika di perlukan.Senang kalau travel atau balik kampung boleh masukkan dalam beg tangan je.Malah bahan semulajadi yang di gunakan memang menarik ,ye la nak guna apa-apa produk pun kena fikirkan kesan kepada anak atau bayi kan.Cik Sue pilih produk Milk Up dan Relax Mama,sesuai untuk keadaan Cik Sue sekarang nak banyakkan susu.Doakan proses menyusu Cik Sue berjalan lancar ye.Nanti dah cuba ,Cik Sue tambah update sini ye,Insya Allah kalau tak lupa heheheh,sebelum tu jom tengok testimony pengguna lain dulu ye.




Tak sabar nak guna produk ni dan harapan dapat lah Cik Sue kumpul stok, tak banyak pun tak pe,asalkan ada untuk kecemasankan manalah tahu,apa-apa jadi,senang,masukkan dalam botol.Kalau-kalau Cik Sue demam ke,sakit ke ,Humaira tak la kelaparan.Kalau korang nak dapatkan maklumat produk ni boleh terjah link di bawah ni ye.Semoga kita ibu-ibu yang di beri peluang menyusukan sendiri ni dapat susukan anak-anak  dengan baik.



ig : pumpit_natural_milkbooster

Produk:
Milk Booster Pump It

15 comments:

  1. untung ibu2 sekarang ...banyak produk untuk milk booster

    ReplyDelete
  2. Juju ada kisah susu bdn x cukup dlu sian abam Qi..kalau ada rezeki nak cuba produk ni

    ReplyDelete
  3. Menarik.. macam-macam cara ada sekarang nie kan untuk ibu-ibu dapat teruskan penyusuan susu Ibu..

    ReplyDelete
  4. senangnya.. sapu2 je.. dulu semua jenis kena telan.. bertabahlah

    ReplyDelete
  5. teringin jugak nak guna ehhhhhhhh

    ReplyDelete
  6. Saya tak ada bini.
    Tapi saya baca.

    ReplyDelete
  7. senang je, sapu je..bgus sebab ada untuk release stress tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete

    2. Do you know that breastfeading is one of the most beautiful things that exist in nature. This is a certain form of beauty and divinity.

      Delete
  8. Cik su boleh bg review lepas gune ni, ok x? Bertambah x? Susah sy nak percaya review dr screenahot atas tu

    ReplyDelete