27 May 2017



Pernah tak korang kehabisan pakaian bila hari hujan tak berhenti baju tak kering dan kekangan kerja yang banyak,terpaksa overtime siang malam,atau berkursus di sekitar Kuala Lumpur  dan perlu mencuci stok pakaian,tapi tak sempat nak basuh baju? Ha sekarang semua benda dah di permudahkan,semuanya di hujung jari antara mahu dengan tidak je.


Meh Cik Sue kenalkan dengan satu kedai dobi online pertama di Malaysia.Lepas ni mana-mana yang datang bekerja,berkursus atau ada kekangan masa dan cuaca yang membuatkan anda tak sempat basuh baju tu jangan risau ye,boleh layari web Mamawosh ni.Mudah sangat hanya di hujung jari,depan laptop atau guna phone pun boleh,sambil-sambil minum waktu rehat tau break dari slot kursus pun boleh layari dan gunakan perkhidmatan mereka.7 hari seminggu dari jam 8 pagi hingga 10 malam.Jadi dapatlah anda menyiapkan kerja dengan tenang tanpa serabut fikirkan baju-baju kotor dan kehabisan baju nak pakai nanti kan.



Perkhidmatan yang di sediakan oleh Mamawosh.

Anatara perkhidmatan yang di sediakan oleh Mamawosh ni adalah :

1. Basuh dan Lipat 
Basuhan biasa pakaian harian seperti tshirt,seluar,baju kerja,sarung bantal,cadar.Dan akan di lipat terus sebelum di hantar kepada anda.

2. Basuhan tangan atau Hand Wash
Untuk pakaian yang di minta pelanggan untuk basuhan tangan,pakaian dari fabrik tertentu seperti permintaa pelanggan dan di basuh serta di wangikan.

3. Cucian Kering atau Dry Cleaning
Untuk jacket,blazer atau kot yang di pinta pelanggan.Mamawosh akan pastikan kebersihan baju dari kotoran degil.

4. Cucian Langsir.
Haaaa mesti ramai yang nak basuh langsir dekat-dekat nak raya ni kan? kena pulak rumah yang banyak tingkap dan pintu ,mau 2 3 beg jugak tu,nak membasuh sendiri mana pulak nak jemurnya kan,laman luas bolehla.Mamawosh sediakan perkhidmatan ini,jangan risau.

Bagaimana Mamawosh membantu anda?



Macam mana nak menggunakan khidmat Mamawosh ni,meh Cik Sue ajar :

1. Korang buka web Mamawosh , klik "order pickup", masukkan butiran yang di perlukan.atau boleh call mengikut no telefon yang di beri di bahagian bawah sekali laman web itu.
2. Korang boleh booking secara online bila-bila masa 24 jam sehari 7 hari seminggu dan pihak Mmamawosh akan datang ambil baju kotor selepas 60 minit.
3. Keesokan harinya mereka akan hantar kembali pakaian yang sudah bersih kecuali cucian tangan dan dry cleaning selepas 3 hari.
4. Cara membayar pula boleh di lakukan secara online atau cash ketika penghantaran (COD).

Harga dan pakej Mamawosh

Mesti ada yang ingat mahalkan dobi online ni,tapi bagi Cik Sue harga Mamawosh ni sangat berpatutan dengan perkhidmatan yang mereka berikan.Lebih kurang je kalau korang ke dobi layan diri pun,tapi ni lagi jimat la tak payah keluar.Nak tahu harganya korang boleh klik link harga dan pakej ni.



Kawasan liputan untuk penghantaran

Ok,Mamawosh ni ada kawasan liputan yang mereka beri perkhidmatan dobi online ni,tapi kalau di luar kawasan liputan ada caj la untuk pengambilan dan penghantaran pakaian korang tu,nak lagi jelas korang tengok je map kat bawah ni ye,senang :







Senang,jimat masa dan tenaga kan? Kalau berminat korang boleh dapatkan maklumat dari detail kat bawah ni :

Mama Wosh (Malaysia) Sdn. Bhd.
No 8, First Avenue, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor

Mobile: +60 17 370 1074

http://www.mamawosh.com/

Email: hello@mamawosh.com

p/s : Segalanya di hujung jari,antara malas dengan rajin je.

6 singgah dan taip sket..

Bagus dah skrg ni.. dobi pun dah boleh buat secara online.. nice!! Thanks share hal ini kak sue

REPLY

Ehh menarik ni, terus rasa mcm nak try. Bab wash & fold tu yg best tu. Akak paling malas lipat baju hahhahaha

REPLY

good sharing mek sue..:)

REPLY

mudah bagi warga kota yang sentiasa sibuk

REPLY

wahh, menarik! pejabat IQ dalam area free surcharge tapi macam mana nak bawak baju ke ofis? haha!

tapi kan, IQ nak cuci comforter, tak ada ek?

REPLY

makin mudah dah zaman skrg. semua kat hujung jari. nak dgn tak nak jee

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates