22 August 2017

Hai semua,kali ni Cik Sue nak bercerita tentang anak-anak aka bayi ye.Bila ada anak kecil atau bayi ni,kena tumpukan lebih perhatian kepadanya sebab bayi mudah terkena serangan bakteria dan virus selsema la,demam la.Mak-mak mesti selalu hadapi masalah anak-anak batuk,tidur tak lena,tantrum atau asyik mengamuk je,perut kembung lahidung tersumbat la kan? Sama la dengan Humaira ni,dia jarang demam teruk tapi selalu batuk berkahak dan selsema tersumbat hidung.Selain rujuk ke klinik atau hospital ,banyak alternatif atau petua boleh di gunakan.



Sekarang ni popular penggunaan minyak essential oil kan,yang pakai diffuser tu.Tapi kali ni Cik Sue nak kenalkan minyak essential oil juga tapi dalam bentuk balm,tak perlu diffuser tu.Just colek dan sapu je kat badan baby,khasiatnya sama dengan essential oil juga,cuma lebih mudah penggunaan dan mudah di bawa ke mana-mana.Balm dari Tasneem Naturel ni ada 4 jenis dalam 1 set yang Cik Sue pakai ni,tapi nak beli satu-satu pun boleh.Kalau beli 1 set memang lengkap la untuk keperluan bayi korang.


Balm Sleep Time membantu bayi tidur lena :
-Membantu bayi yang susah tidur untuk dapatkan tidur yang lena
-Bantu bayi bangun dengan mood ceria
-Memberi bayi tidur yang berkualiti.
-Cara menggunakan : Sapu di tulang belakang,tapak kaki,nadi belakang telinga dan pergelangan tangan.

Balm Tummy Time redakan kembung perut :
-Bertindak seperti minyak telon/minyak angin.
-Membuang angin dalam perut.
-Melegakan perut sebu.
-Bantu melegakan kembung perut.
-Cara guna : sapu pada perut dan tapak kaki.

Balm Calm Time bantu bayi bertenang :
-Memberi rasa selesa dan tenang bagi anak yang selalu tantrum.
-Mengurangkan tekanan.
-Mengurangkan keletihan.
-Cara guna : sapu di tulang belakang,tapak kaki,di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Balm CoughFlu Time legakan batuk dan selsema:
-Bantu kurangkan selsema
-Bantu cairkan kahak
-Bantu legakan asma
-Bantu turunkan suhu ketika demam.
-Cara guna : sapu di hidung,tekak,tulang belakang,tapak kaki dan dada.



Alhamdulillah,Humaira sesuai dan serasi dengan set balm pati minyak essential dari Tasneem Naturel ni,pertama yang Cik Sue cuba kat dia yang sleep tu,sebab dia mudah terjaga kalau tidur,tak kira la siang atau malam.Tidur macam terganggu dan tak lena,setiap 30 minit terjaga.Biasa lepas makan,mandikan dia dan sapu balm sleep ni,terus nampak dia mengantuk,susukan terus dia lena.Mudah lena dan lama sikit la dia tidur.Sempatla Cik Sue buat kerja rumah.Satu lagi selain sapu balm ni kalau nak anak tidur lena,pastikan pampers bersih,bilik dan suhu selesa,dan tak de gangguan bunyi yang terlalu kuat atau apa-apa yang menarik perhatian dia untuk bermain dannnn semestinya perut kena kenyang hehehee.Itu yang selalu Cik Sue amalkan.



Balm Coughflu Time pula Cik Sue guna masa Humaira selsema bulan lepas,2 hari ulang sapu ikut cara pakai yang di beri.Alhamdulillah membantu sangat melegakan batuk dan selsema dia.Bukanlah kata sekali sapu terus elok dan sembuh ye.Ambil masa juga la,sebab ni kan rawatan tradisional juga sebenarnya,dari alam semulajadi pati minyak tumbuhan,hingus dia pun tak meleleh dan kering lepas 2 hari.Batuk pun beransur hilang,tapi kena terusss sapu la sampai betul-betul hilang,Dua tiga hari juga la.


Oh ya,balm-balm ni semua bukan bayi atau anak-anak je boleh guna ye,Cik Sue guna juga tuk diri sendiri dan Mr D yan selalu semput,agak membantu dan melegakan.Balm sleep pun CikSue sapu kat Mr D bila tengok dia stress kerja dan tidur tak lena.Seisi keluarga boleh pakai balm ni.Memang berbaloi beli 1 set hari tu.


Lagi satu Cik Sue suka balm ni,mudah di bawa ke mana-mana,masuk je dalam handbag atau bekas toiletries Humaira,bawa balik kampung pergi jalan-jalan pun senang.Buka bekas dan sapukan je kat badan,bekas pun cantik.Kalau korang nak tahu maklumat lebih lagi tentang balm ni klik kat link-link di bawah ye :

Tel 011-20964665

p/s : Setiap family harus ada balm ni,memudahkan.

20 singgah dan taip sket..

Comelnya packaging! Ada baby elok laa sentiasa simpan benda camni kan, bila perlu ja senang nak guna

REPLY

Kene dapatkan juga ni...sbb Haida pun dok selalu angin ni...

REPLY

Menarik kak..bleh sarankan kpd kwn2 yg ada baby..

REPLY

Banyaknya kelebihan dia . Mesti Humaira sukaa tu

REPLY

Comel nya.. Humaira nmpk happy je...

REPLY

wahh.. tgok humairah tuu. Senyum je lepas kena Balm tuu. Siap ada asing jenis balm.. lg selesa baby dgn balm tuu

REPLY

Alahai comelnya set balm tasneem ni, nanti nak beli jugak untuk baby baru.

REPLY

Comel balm ni... Bagus leh guna seisi keluarga.

REPLY

Comelnyaaaa balm tu . Hehehe

REPLY

Bagusnya boleh beli untuk dahlia nanti

REPLY

Comelnya balm tu. Menarik!

REPLY

Comel sangat packaging dia. Berbaloi beli sebab bukan baby je boleh pakai, yang dewasa pun boleh

REPLY

Kene ada ni..bakal babay baru..kene cuba ni

REPLY

yang pasti sleep time tu mesti bes! comel je packaging die

REPLY

Tadi saya mintak link ni kat fb. Ingat tak.

Saya rasa blog sue dulu kerap juga saya baca. Betul kan?

REPLY

Mula2 tgk packaging dia tu kan hati terpikat daaa.. comel jer..

REPLY

Cantiknya packaging dia. Kena beli jugak ni untuk BabyHanna.

REPLY

Packaging dia comel..bau pun sure best ni kan..okey akak boleh skodeng utk anak buah

REPLY

Acik lya mari laaaa ni haa.. nak tengok dak maira comel .

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates