21 October 2017


Seronok pulak rasa bila ada acara larian atau marathon untuk anak-anak kecil begini.Selalukan untuk orang dewasa je,pastu lari pulak jauh-jauh dan untuk golongan profesional dalam bidang sukan ini.

Kali ini acara untuk anak-anak pulak dari seawal 4 tahun hingga 12 tahun ,boleh sertai larian KIDS ECO DASH yang akan diadakan di Taman Eco Rimba,Hutan Simpan Bukit Nanas,Kuala Lumpur pada 28 Oktober 2017 ini.Mesti anak-anak seronok sambil lari sambil menikmati keindahan alam sekitar sepanjang laluan.Aktiviti Fun Run sebegini memang selalunya banyak acara-acara menarik untuk seisi keluarga jadi memang sesuai la untuk riadah hujung minggu dengan anak-anak.



Pendaftaran pun tak mahal RM35 je setiap peserta dan dapat goodis bag,tshirt ,Bib Race dan medal,murah dah  tu untuk semua kategori.Oh ya,anak-anak akan di bahagikan kepada kategori mengikut lingkungan umur :

Caterpillar 4-6 tahun (0.8km)
Rabbit 7-9 tahun (1.8km)
Tiger 10-12 tahun (3km)



Selain larian ada juga aktiviti lain yang berlangsung di situ,jadi yang tak sertai larian boleh ambil bahagian acara lain ye.Jom la korang bawa anak-anak pendaftaran sampai 24 Oktober je tau,Selasa ni.Jangan lepaskan peluang bagi anak rasai aktiviti sihat begini.


Untuk ibu bapa pula korang boleh mendaftar sebagai sukarelawan acara ,sementara anak-anak boleh berlari ibu bapa boleh tolong awasi dan ambil bahagian juga.

Untuk malkumat lanjut dan pendaftaran boleh klik https://www.sbbhosted.com/event/kids-eco-dash-2-0-2017-55

Race Kit pick up.
Date: 27 Oct 2017, Friday
Time: 11am - 10pm
Venue: Malaysia Tourism Centre @ Matic Jalan Ampang

Race kit tak boleh ambil hari acara tu ye,jadi wakilkan je sapa-sapa nanti.




Jom rmai-ramai sertai dan meriahkan acara.

Kalau ada anak dah besar seronok juga ni daftarkan,boleh jalan-jalan kat Eco Rimba tu ehhehehhe



4 singgah dan taip sket..

Wahhh kanak2 seawal 4 tahun dah boleh join. Mestii seronok dorang..mesti comel jee kecik cenonett laari-lari .hihihi

REPLY

Seronoklah budak2 jumpa ramai kwn.kat sana

REPLY

Menarik..budaj-budak pun enjoy

REPLY

Aktiviti sihat yang menyeronokkan..

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates