Buffet Ekslusif Tahun Baru 2018 Di Grand Bluewave Shah Alam.

Sekejap je masa berlalukan? sedar tak sedar dah nak sampai penghujung 2017,mesti dah banyak pencapaian dan misi atau cita-cita yang dah berjaya korang capai,tak pun hampir tercapai.Mungkin ada yang ingin meraikan bersama keluarga dan rakan-rakan sempena tahun baru ni,nak eratkan silaturrahim ke dengan kawan-kawan pejabat atau pasukan ataupun team yang membawa kejayaan kepada korang kan.Jom Cik Sue cadangkan satu tempat dengan menu-menu lazat sempena tahun baru ni.



Grand Bluewave Hotel Shah Alam akan mengadakan New Year Eve Dinner sempena sambutan malam tahun baru nanti.Satu malam je tau,tuk nikmati menu-menu terbaik di hotel ni iaitu di Club Lounge,Level 18 yang mengadap tasik area masjid negeri tu.Sambil menikmati makanan nanti boleh la tengok bunga api dari tingkap yang selalu di pasang di datran yang berhampiran.

Mana-mana yang nak sambut tahun baru dengan tenang dan rileks sambil nikmati menu terbaik,tak mahu berhimpit-himpit di padang=padang atau mana-mana sambutan di luar.Nak habiskan masa berbua dengan rakan-rakan dan keluarga yang jarang-jarang berkumpul bolehlah ke sini,tak jauh pun dari ibukota.Bermula dari jam 6.30 petang 31 Dec hingga 1 pagi 1 Januari anda boleh lepak sini.

Menu terbaik dan menyelerakan.

Menu-menu terbaik yang di hidangkan di ilham dan di selenggara oleh Chef Al-Hafiz in Redzuan (Senior Chef De Cuisine) menyajikan pelbagai menu termasuk menu western,pencuci mulut,hidangan utama bersama nasi dan lauk pauk.

Antara pembuka selera yang di hidangkan adalah Parade of Cold Seafood on Ice,Cold Cut Display,Italian Safood Salad,Orzo Pasta Salad with Roasted Baby Roma and Basil dan banyak lagi.Hidangan seafood yang segar dan lazat seperti tiram menjadi pilihan Cik Sue,terasa kemanisan isi seafod yang segar tu bila makan.




Antara menu lain yang memikat hari Cik Sue juga adalah Braised Ribs dengan isi lembut dan sos atau gravy yang sangat lazat,korang memang kena cuba.Roasted Lam Leg dan Beef Wellington juga hidangan terbaik Cik Sue pernah rasa setakat ini,dengan daging dan isi yang berjus sos dan gravy yang sangat sedap,rugi kalau di lepaskan,lagi-lagi kalau pasangan nak belanja ehhhh hahahahhaha.Dan banyak lagi hidangan berat termasuk Prawn Cracker ,ada Roasted Chicken with Italian Seasoning,ada Chicken Teriyaki Sesame,Smoked Salmon Quiche dan macam-macam lagi hidangan.Oh ya nasi juga di sediakan jangan risau wahai tekak melayu hahahah.





Dan pastinya ada pencuci mulut yang sedap-sedap macam pavlova,pelbagai perisa puding,biksut-biskut sempena Krismas pun ada,pelbagai pastri,Muffins,Caramel Popcorn,Chocolate Fountain dan macam-macam lagi lah yang pastinya korang tak mahu ketinggalan merasa semua ni,pstttttt kek coklat sini sedap ya ampunnnnn...hehehehhe












Amacam,terliur tak? Ni kalau malam tahun baru buat dinner date atau table for two dengan en suami ke,tunang ke luangkan masa berdua ,best jugakkan,ngeeeeee,bila lagi? nak keluar merayau-rayau sambut New Year kat dataran macam dah tak sesuai kan dah beranak pinak ni,apa kata buat dinner date kat sini,luangkan masa berbual dan merancang masa depan ehhhh...Oh ya,tempat terhad tau jadi sapa yang teringin tu booking awal-awal ye.

Ok,mana yang berkenan dan nak sertainya maklumat seperti di bawah ni ye,boleh hubungi nombor telefon yag di sertakan tu :

Harga : RM90 nett (dewasa)
             RM43++ (kanak-kanak 4-11 tahun)
Tarikh : 31 Disember 2017
Masa  : 6.30pm-1.00am
Tempat : Club Lounge ,Level 18,GrandBluewave Hotel,Shah Alam.
Hubungi untuk tempahan : 
Royale Songket Restaurant 03-55118811 ext 2612 atau 26133 



Cik Sue dating dengan si kenit ni je la,ayahnya sibuk huhuuuu next la dating ngan ayah pulak bila free,tinggal si kenit ni ngan mak su dia hahahhaha...(sanggup keeeeee)

18 comments

  1. perghh nampak sedap2 makanannya memang puas kalau makan

    ReplyDelete
  2. Makanan dia semua sedap... best nya...

    ReplyDelete
  3. Makanan semua sedap-sedap kan Sue, memang berbaloi dengan harga..

    ReplyDelete
  4. sedap-sedap semua pilihan makanan. lapar plak pagi-pagi ni tengok..hehe

    ReplyDelete
  5. Yummeh.. Sedapnya nampak makanan tu semua.

    ReplyDelete
  6. seafood lover here! besnye..bole makan smpai pitam.

    ReplyDelete
  7. Wah..sambut tahun baru macam ni best gak kan..dri dekt luar,tgk bunga api..hahha..yang ni makan jela..hehehe..best2

    ReplyDelete
  8. Dapnyer makanan yang disajikan..tergoda ahkak.. ni sapa makan banyak ni..
    ibu ayah atau maira ni.. jangan makan byk2 sangat tau nanti maira mok2 tak larat ibu nak dukung.

    ReplyDelete
  9. Bila la eh boleh rasa pi sana huhu. Dari dulu teringin sbb tgk menu menu tu menyelerakannnn

    ReplyDelete
  10. Sedapnya , tak berkesempatan lagi nak g situ

    ReplyDelete
  11. rupanya ini punca utama member office suka lunch disini...hihihi

    ReplyDelete
  12. Wahhh semua nampak menyelerakan.

    ReplyDelete
  13. adoiii,,,menggoda sangat tengok gambar makanan dia....

    ReplyDelete
  14. Wah, menunya tampak menyelerakan! :)

    ReplyDelete
  15. Wahh hotel hotel dah mula rancak buat promosi macam ni ehh skrang ..

    ReplyDelete