Buffet Ramadhan Cheese Banjir : Hidangkan menu viral dan terbaik

Hai korang,Ramadhan akan tiba  dalam beberapa hari je lagi,dah ada perancangan nak berbuka puasa di luar ke? dengan kawan-kawan dan keluarga,mungkin di hari minggu ke? Jom cuba kelainan dalam menu berbuka yang di hidangkan  oleh Restoran Cheese Banjir kali ini.


Konsep cheese meletop dan menu viral.


Cheese Banjir yang popular dengan konsep makanan bercheese mejadi pilihan penggemar-penggemarnya,dan untuk buffet ramadhan kali ini pun di masukkan menu-menu terbaik dan menu viral mereka antaranya Meatza-pizza tanpa doh,hanya daging 100% sebagai base serta mewah cheese.Menu viral ni memang menjadi pilihan mereka yang selalu datang ke restoran ni,kiranya killer menu diorang la.Bagi Cik Sue menu ni memang terbaik,dengan daging segar yang menggantikan doh,garing di bawah,lapisan cheese dan sayur memang pizza yang unik dan rasa yang aduhaiiii boleh bawa dalam mimpi tau nikmatnya haaaaa rugi kalau tak cuba.





Selain Meatza viral ni ,di sediakan juga menu western lain seperti ayam daging dan kambing grill lengkap dengan sos blackpepper dan cheese fountain yang korang boleh amik ikutlah sebanyak mana yang korang nak,ceduk la sendiri ye.Memang puas hati menu-menu ni semua,lebih dari berbaloi dengan harga buffetnya.Hidangan grill yang juicy,sedap di tekak dengan sos yang sangat ngam kata orang.Hidangan pasta pun sedap,yang Cik Sue pasti hidangan pastanya ada sentuhan citarasa asia sebab ada rasa pedas cilipadi tapi tak de la sampai berasap telinga ye,jangan risau,lite-lite je.Satu lagi Cik Sue berkenan Mushroom Soup ,sedap ya amatttt,sanggup tapau tau next time,Humaira pun abis semangkuk ye,sedap la tu maknanya sebab anak dara tu sangat la cerewet bab makan ye.Cukup rasa,pekat yang sempurna dan tak terlalu masin.


















Satu lagi yang memikat selera Cik Sue tentang menu kat sini adalah sos untuk menu grillnya,cukup rasa dan sedap.Sesetengah tempat ada yang terlebih masin la,ceroi la,blackpepper sampai berasap telinga la,tapi kat sini perghhhh terasa di tekak.Bila hidangan menu western setengah restoran selalu abaikan sos-sos ni semua sedangkan ini la yang menambah selera dan lengkapkan hidangan.Korang kena cuba tau.











Bagi yang tekak meminta nasi dan lauk-pauk jangan risau,menu lauk-oauk diorang pun memang terbaik.Yang korang wajib cuba asam pedas tetel (daging hancur) ,Cik Sue datang sini memang akan tapau asam pedas,sanggup frozenkan dalam peti ais makan ulang-kali,makin panaskan makin sedap tau.Pekat melekat kat tekak rasanya,memang umphhhhh.






Lauk-pauk lain pun ada juga macam kari ayan,ayam goreng,udanng butter,sotong celup tepung.Buah-buahan dan kurma serta kuih-muih pun ada sebagai pencuci mulut.Oh ya,ulam dan sambal belacan power pun ada,tuk makan dengan nasi.Yang salad dan mayo tu untk western food la.Ada juga di sdiakan bubur kacang dan gandum,tauhu sumbat.Memang berbaloi la dengan harga yang di tawarkan.Air pula ada sirap dan teh tarik.






Parking jangan risau ,mudah je dapat sekeliling bangunan kedai ni.Surau dan tandas yang selesa pun di sediakan.Ruang makan pun selesa berbumbung boleh pilihnak makan di luar atau dalam kedai.oleh muat 150 orang satu-satu masa.


Jadi,berapa harganya,haaa nah tengok poster kat bawah ni ye.Haaaa nak diskaun korang cari geng 10 orang dapat free1 orang lagi punya seat,ok la kan.Tak pun tempah awal,ada diskaun tu.Cepat tau.


Harga

Dewasa RM59
Kanak-kanak RM39

Promosi Early Bird
Booking dan bayar penuh  sebelum 17 Mei 2018
Dewasa RM49
Kanak-kanak RM29

Untuk tempahan hubungi
018-2036070


Insta www.instagram.com/cheesebanjir
Facebook www.facebook.com/CheeseBanjirOfficial

Lokasi
Lot G10, G-Village , Jalan 1/76 , Desa Pandan , Kuala Lumpur.




20 comments

  1. Waaa semuanya cheese ke ? Meriahnyaa...
    Tak tahan kambng tu haaa...adeiii

    ReplyDelete
  2. aduh cheese tu..selalu tengok org makan, sedap betul..dekat dah dengan rumah

    ReplyDelete
  3. murah dah tu harga di tawarkan.Haihhhh! memang kalo ina p sini..2 3 round kot makan.hahahahaha..semuanya pebret ina

    ReplyDelete
  4. menu menu klasik tu . sesuai untuk penggemar cheese tp lisa tk makan cheese hehehe

    ReplyDelete
  5. omg sedapnyaaaa , nasib baik dah rasa sekali hohoho

    ReplyDelete
  6. Memang viral sudah restoran cheese banjir ni😍

    ReplyDelete
  7. Eh macam kenal orang yang berdiri pakai seluar merah tu....hehehehe

    ReplyDelete
  8. Mak aihhh mengancam betul pilihan makanannya, kena pergi jugak buka puasa kat sini.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah, cheese fountain banjir pun ada ingat coklat fountain je ada...sungguh menyelerakan...ritu dh save banner dia...insyaAllah nanti nak jejak

    ReplyDelete
  10. Aduhai ttp mata jap tgk cheese diaaa tuuu dapnyer .. nak g jugok laa

    ReplyDelete
  11. weeeeee....menarik la k.sue..nak ajak geng opis gak la buka sini

    ReplyDelete
  12. Huwaaaaa. ... Jahatnya!!
    Tak mo kawan Sue. Kak nina terliur nengok cheese melimpah ruah tuh.
    Jommmm.. ..

    ReplyDelete
  13. tolong !! tolong sedap.. gambr semua sedap-sedap...

    ReplyDelete
  14. Full of cheese.. bestnya..

    ReplyDelete
  15. Meleleh air liur tgk meatza. Semuanya sedap2 belaka ni

    ReplyDelete
  16. menarik menu yang disediakan.. lapar terus yanie tgk huhu

    ReplyDelete
  17. ya rabbiiii godaan apekah ini ?? ahahaha hantu cheese ni kena pegi ni kena pegi..

    ReplyDelete