TRAVELOKA SALE-ABRATION SEMPENA MATTA FAIR 2018 KEMBALI : JOM KE BANDUNG


Sapa je yang tak suka melancong,cer angkat tangan sikit? Tipu la kalau tak suka kan,dapat berjalan-jalan lihat tempat orang,mencuba makanan tempatan,melihat keindahan alam dan membeli-belah dengan harga murah pastinya.Cik Sue memang kalau nak di ikutkan dari zaman bujang dulu memang tak reti dok diam,asal ada cuti atau kesempatan memang adaaaa je perancangan tak kisah la dalam negara atau luar,mesti  nak habiskan masa menjelajah tempat orang.Bila dah bekeluarga ni Cik Sue kena buat perancangan teliti kalau nak melancong sebab dah ada anak dan suami,kena la fikirkan mereka juga seperti ibu bapa yang lain.Tambahan pula hujung-hujung tahun ni kan,mak ayah yang ada anak sekolah pasti teringin nak bawa anak-anak berjalan,sebagai ganjaran dah berhempas-pulas bekerja dan belajar sepanjang tahun,dan pasti mencari diskaun serta potongan harga untuk tiket penerbangan dan hotel.


TRAVELOKA SALE-ABRATION 2018


Selalunya bila berlangsung Matta Fair masing-masing akan berebut nak dapatkan pakej-pakej menarik untuk melancong tapi kalau tak berkesempatan nak bersesak-sesak sewaktu acara tu ,korang jangan bimbang dan kecewa ye. Traveloka Sale-abration punsedang berlangsung sempena Matta Fair ni ,semuanya di hujung jari je.Tak payah susah-susah nak memandu ke acara Matta Fair tu ,duduk je depan laptop,gunakan jari anda hehehe.Apa yang menarik dengan sale traveloka kali ini ? Banyakkkkkk sangat yang best tau,baca sampai habis ye kalau tak korang rugiiiiii sangat :

  1.  Diskaun hebat untuk pembelian segera dalam talian,harga yang berbaloi untuk di miliki.Rugi kalau korang tak dapatkan sekarang sebab harga yang di tawarkan kali ni memang sangat menarik.
  2. Tiada Booking Fee,korang boleh tempeh promosi tiket penerbangan dari syarikat yang terlibat dan adaaaa diskaun ye,sangatttt la menarik dan destinasinya kemana saja serta boleh terbang bila-bila masa sahaja.Haaaa apalagi rancang sekarang,nak pergi tahun ni ke tahun depan,boleh dah buat perbincangan meja bulat dengan ahli keluarga serta kawan-kawan.
  3.  Diskaun kupon 8% atau sehingga RM40 untuk tiket penerbangan, tertakluk pada terma dan syarat,yang selalu nak ke mana-mana ini la yang Cik Sue dok fikirkan,tiket penerbangan pastinya mahal kalau main beliiii je sendiri kan,jadi guna traveloka ni ,banyakkkk sangat penjimatannya,rugi la kalau tak dapatkan sekarang.
  4. Satu lagi yang Cik Sue sukaaa sangat-sangat promosi traveloka kali ni kita boleh terbang dan melancong bila-bila masa sahaja,orang kata cop je dulu tiket penerbangan,hotel ke mana-mana destinasi,bila nak pergi tu kita cerita kemudian,sempoikan heheheh.
  5. Promosi ini hanya sah dari 4 September 2018 hingga 10 September 2018 tau, jadi tak payah nak lenggang mak minah lagi la,cepat sikit je pergi tempah apa yang patut sekarang,kalau melepas tak payah nak menangis di bucu katil pulak.



JOM KE BANDUNG DENGAN TRAVELOKA.


Psttttt nak tahu tak Cik Sue nak ke mana kali ni,haaa dah bincang-bincang dengan suami,kami rancang nak ke Bandung,Insya Allah semoga di izinkan,sebagai trip release tension kami terutama encik suami yang sangat bekerja keras tahun ni,dia hadapi bebanan kerja yang banyak dan sangat meletihkan,harap-harap dapat segarkan fikiran dia.


Jadinya Cik Sue teruskan gunakan web Traveloka untuk survey harga hotel   dannn memang berbaloi sangat ye.tiada caj tersembunyi dan caj transaksi,fuhhh memang jimat ni.Tengok hotel-hotel yang di tawarkan pun,cantik-cantik dan selesa.Itu harga yang di paparkan itulah yang korang akan bayar,jangan risau ye.Lepas dah lihat hotel serta harga Cik Sue cari tiket penerbangan pula,haaa berderet keluar dari hampir lebih 10 pilihan dari pelbagai syarikat penerbangan,pilih je yang mana berkenan dan sesuai dengan poket korang ye.

Kenapa Cik Sue pilih Bandung ? Sebab Cik Sue rasa ia destinasi yang lebih sesuai untuk keluarga,ada tempat tinggi yang sejuk boleh rehatkan minda,ada tempat membeli-belah untuk golongan mak-mak yang nak shopping,ada juga tempat hiburan serta taman tema untuk anak-anak bergembira.Malah pilihan restoran halal pun banyak dan mudah untuk di dapati di sana.


Dan pastinya Cik Sue sukakan pemandangan serta dekat dengan alam semulajadi,gunung-ganang yang cantic,Cik Sue memang suka tempat yang sejuk dan tenang boleh berehat,teringin nak pergi ke kawasan Tebing Keraton,Lembang dan Dusun Bambu selain banyak lagi tempat menarik seperti Trans Studio Bandung,Stone Garden,Lactasari Mini Farm,Pasar Baru dan Rumah Mode.



PERJALANAN LEBIH MUDAH DENGAN TRAVELOKA


Pastinya traveloka menjadi pilihan Cik Sue untuk perjalanan kali ini,jom muat turun aplikasi Traveloka di telefon kita supaya mudah nanti nak tempeh tiket penerbangan dan bilik hotel yang ebih berbaloi daripada kita cari sendiri dan mahal pula nanti.Cik Sue dan rancang korang bila lagi? Jom cuti-cuti dengan keluarga ,eratkan hubungan dan segarkan minda untuk kembali bekerja serta belajar nanti.Dengan Traveloka pastinya poket tak koyak rabak sangat hehehe.
Jom terjah  https://www.traveloka.com/en-my/    untuk penjimatan hebat.




23 comments

  1. cantiknya view kat bandung.Banyak betul gunung ganang.Best ni utk selfie.. btw,offer dari traveloka memang terbaik

    ReplyDelete
  2. Seronoknya!! Haritu pergi bandung shopping je.

    ReplyDelete
  3. KakYa mmg suka guna aplikasi Traveloka .. mmg senang dan mudah . Tawaran promoai pon best2 sangat .

    ReplyDelete
  4. Pernah pi Bandung tp dah lama sangat. Masa kecik dulu .
    Macam menarik jer promo kat Traveloka ni... Tergoda kita!

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi booking flight dengan traveloka,biasa booking hotel jer. Nak try la

    ReplyDelete
  6. ciksuekebandung hastaggg hhahaha... kak sue bawa balik puyemm

    ReplyDelete
  7. Teringin gak nak ke Bandung..pemandangan dia tu menggamit betul

    ReplyDelete
  8. Sedakk doh serro ore nok g bandung...

    ReplyDelete
  9. best traveloka ni..memang selalu ada je promosi..ni lagi kalau nak pergi boleh je..hahahha..

    ReplyDelete
  10. Ada je promosi Traveloka ni tau.

    ReplyDelete
  11. Menarik gak kan pi Bandung, org kata shopping syok situ

    ReplyDelete
  12. Teringinnya pi Bandung, nampaknya kena usha promosi kat Traveloka ni!

    ReplyDelete
  13. bestnya dapat shopping di bandung, syurga beli belah kekdahnya

    ReplyDelete
  14. Wah menariknya pemandangan semulajadi kat Bandung 😁

    ReplyDelete
  15. Teringin nak ke bandung. memang best promo dr traveloka !

    ReplyDelete
  16. wow bestnyaa!! nak search harini gak >.<

    ReplyDelete
  17. rambang matanya matta fair kali ni

    ReplyDelete
  18. cantik juga tempatnya di Bandung ni...tak silap ramai yang cari telekung cantik-cantik kat sini

    ReplyDelete
  19. tengah minggu2 promosi matta ni sronok leee sapa2 yang aim ticket flight tu =D

    ReplyDelete