Organic Ashitaba penuh khasiat

Hai semua,korang pernah dengar pasal Ashitaba tak? Cik Sue pun kali pertama dengar dan cuba,katanya bahan dan makanan kesihatan organik baik untuk tubuh bahan.Malah khasiatnya sangat tinggi dari sayuran dan tumbuhan lain,popular di Jepun untuk pelbagai penyakit.Sekarang Cik Sue tengah cuba Organic Ashitaba dari Dynamic Nutrition.


Apa itu Ashitaba? 

Ashitaba (juga dikenali sebagai Angelica Keiskei) adalah tumbuhan  Jepun asli yang berasal dari Pulau Hachijo, Jepun. Ashitaba adalah makanan yang kaya dengan khasiat dan tenaga.

Ashitaba bermaksud "Daun Esok" dalam bahasa Jepun. Daya hayat pentingnya begitu kuat sehingga ia dipercayai tumbuh daun baru esok jika korang petik salah satu daunnya hari ini

Ashitaba organik ditanam di ladang bersertifikat organik Pertanian Jepun (JAS) di dataran tinggi subur di Indonesia oleh Japan Bio Science Laboratory Co., Ltd.

Tiada bahan kimia pertanian digunakan dan setiap proses membuat tanah, menanam dan menuai dilakukan dengan tangan yang sangat berhati-hati.


Nutrisi di dalam Ashitaba


Ashitaba adalah makanan yang ideal untuk vegan dan vegetarian, memandangkan Ashitaba mempunyai pelbagai nutrien yang luas. Ia mengandungi 11 jenis vitamin dan 13 mineral, fitokimia, klorofil, serat, beta-karoten, enzim & sebagainya


 Khasiat Ashitaba

Banyak rupanya khasiat dan kelebihan bahan organik ni :

1. Menguatkan sistem imun badan
2. Membersihkan darah dan melancarkan peredaran darah
3. Menaikkan metabolisma badan
4. Menyingkirkan toksid dalam badan
5. Menjadikan tidur lebih lena
6. melegakan sakit badan dan sendi
7. Antioksida,antibakteria dan melegakan keletihan
8. Menurunkan adar "water rentation"
9. Meningkatkan fungsi hati dan buah pinggang
10. Membantu proses penghadaman
11. Mengawal kolesterol,darah tinggi dan gula dalam darah.
12. Detox heavy metal dalam badan
13. Meningkatan pengeluaran NFG (Nerve Growth Factor) yang mana efektif dalam mengawal dan merawat penyakit Azlheimer.

Banyak lagi khasiat Ashitaba ni sebenarnya,kiranya ia adalah makanan vegetarian yang sangat bagus untuk tubuh bahan,malah organik pula,tiada campuran bahan-bahan kimia.

Cara Pengambilan

Produk dari Dynamic Nurition ni dalam bentuk serbuk,ye la takkan nak kunyah daun Ashitaba tu cam kambing lakkan hehehhe,oh ya dari mata Cik Sue daunnya macam daun saderi pun ada,lebih kurang la.Jom tengok cari minumnya :




Ambil 1 sudu besar serbuk Ashitaba dan campurkan dengan segelas air (bawah suhu 40 darjah,agak-agak je la ye,maksudnya air masak suam) amalkan 2-3 kali sehari sebelum makan.


Bagaimana mendapatkannya? 


Oh ya mana nak dapatkan produk ni kan,korangboleh dapatkan di web mereka : 


Atau pun korang bukak lazada atau shopee taip je Ashitaba Organic ye,haaa boleh beli kat situ.


Cik Sue dah amalkan hampir 2 minggu Alhamdulillah rasa ringan badan ,lawas sangat pagi-pagi,cramp kaki malam-malam pun dah kurang.Insya Allah nak cuba habiskan satu botol ni dulu,ingatnak beli juga tuk abah ngan ma,sebab khasiatnya memang bagus ni.

2 comments