Dia pergi di hari ulang tahun kelahiran ku... Al fatihah

Hj Abu Bakar bin Mat dan Che Som binti Mamat

Assalamualaikum semua,

Lamanya tak update story kat sini,Alhamdulillah kita bertemu Ramadhan sekali lagi,kali ini Cik Ngah lalui dengan hati yang sayu,ada rasa rindu dan sedih di hati.
Tanggal 21 June lepas,tepat di hari ulangtahun  kelahiran Cik Ngah,datuk tersayang pergi meninggalkan kami buat selamanya.... Alfatihah...

Dalam pukul 3 pagi dapat call datuk masuk icu di Hospital Temerloh,baru Cik Ngah termangu-mangu berfikir,dapat pulak call dari mak cik yang mengkhabarkan yang datuk sudah pergi selamanya mengikut jejak nenek yang pergi pada tahun 2010.
Arwah datuk dan nenek, antara orang yang peting dalam hidup Cik Ngah,membesar di bawah jagaan mereka,sangat rapat dari kecil sampai besar,pantang cuti sekolah,dari sekolah rendah sampai sambung study di ipt tetap akan balik cuti,sanggup balik sorang2,banyak nasihat dan panduan dari mereka Cik Ngah bawa sebagai bekalan hidup sehingga ke hari ini.Childhood memories.

"Ya Allah,kau jauhkan lah api nereka dari kedua nenek dan datukku,limpahilah rahmatMu,masukkan lah mereka dalam golongan orang2 yang Kau redhai"

bisik-bisik:
Rindu tak pernah padam,abadi dalam kenangan.

Mr D,
Terima kasih atas budimu,
Dengan kesihatanku yang kurang baik untuk pulang menziarah datuk tuk kali terakhir,
Kau sanggup tawarkan diri,
tq so much,semoga Allah membalasnya....

Post a Comment

6 Comments

  1. Al Fatihah. Semoga rohnya ditmptkan di kalangan org2 yg beriman

    ReplyDelete
  2. Al Fatihah. Semoga rohnya ditmptkan di kalangan org2 yg beriman

    ReplyDelete
  3. Semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yang beriman..setiap yg bernyawa pasti akan merasai mati..nanti kita giliran kita plak..hanya amalan kita peneman di alam kubur..Al-Fatihah..

    ReplyDelete