Selamat Datang 2019

Image result for new year 2019



Huhhh dah seminggu masuk tahun 2019 baru ada mood nak up entry pertama,apoooo la Cik Sue ni.Apa nak buat,kesibukan melanda,apaaaa la yang sibuk sangat tah kikiki.
Apapun selamat tahun baru semua,semoga apa yang korang rancang dan azamkan awal-awal tahun ni akan tercapai ye.Pstttt apa azam tahun baru korang tu? ke teruskan yang belum trcapai tahun lepas? Cik Sue? alaaa macam biasa la "AZAM NAK KURUS" tu memang lekat kat dahi selagi belum kurus walau 5 tahun akan datang wakakakakkaa.Elehhhhh korang pun cam tu kannnnn terutama perempuan,akui je la,kita ni impiannya nak kurus,hobinya makan,dak gitu? hahahha

Gambar pertama 2019,dinner kat Kenny sambil setelkan isu simcard
Tak banyak yang Cik Sue inginkan untuk 2019 ni,hanya ingin hidup lebih happy dan positif,aik sebelum ni tak happy ke.Tak de la gitu,cuma nak lebihhhhhhhh happy hahhaha.Dan nak belajar hindarkan benda-benda negatif dan apa yang Allah tak suka,sikit-sikit baiki diri dah hampir nak ke 40an dah ni,bawa-bawa la sedar diri Cik Sue oii...huhuu.Dah kena kejar akhirat pulak,sudah-sudah la mengejar dunia,cewahhhhh kemainkan,tapi ni la orang kata azam.Kita tetapkan dan usaha,dengan izin Allah ,pasti tercapai,tapi kalau tak usaha tak yah dok bebel la lepas tu hahahha.

Satu lagi,nak didikhati fokus pada diri sendiri,keluarga sendiri dan adik beradik sendiri,jangan sibuk dengan hal orang hidup orang,fokus untuk repair diri dulu.Insya Allah semoga menjadi kenyataan apa yang Cik Sue azamkan ni.Bak kata FynnJamal,fokus diri baru la kita tak judge orang sesuka hati,kan?

Apapun 2018 yang berlalu,bukan sahaja membawa pergi kepahitan yang tak terluah biar tersimpan terperam menjadi pengajaran dan ubat yang menyembuhkan nanti,tapi menyimpan banyakkkkk juga kenangan manis untuk Cik Sue dan keluarga kecil kami.Semoga kehidupan kami lebih baik di tahun 2019 ini,dari segi kewangan dan ibadat kepada Yang Maha Esa.

Eh,panjang pulak bebel,nak wish Selamat Tahun Baru 2019 je kat semua kawan-kawan dan yang mana membaca coretan kenangan ni.wishh u olls happy dan sukses dunia akhirat.






7 comments

  1. Selamat Tahun Baru 2019 Sue .. :)
    Bilalah dapat jumpa dengan awak kann..

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru cik sue..lamanya nak blh ko ucap slamat thun baru pun..hihi

    ReplyDelete
  3. Happy New Year! Moga humaira dapat adik. Aamin.

    ReplyDelete
  4. betul sangat ciksue..fokus dengan diri sendiri dulu!

    happy new year!

    ReplyDelete
  5. selamat tahun baru kak sueeeeeeeeee

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru, semoga tahun ini lebih baik dari sebelumnya

    ReplyDelete