Kebaikan Bijirin dan Makanan Sunnah Dalam S Great Grain dari Surya Malaysia

Assalamualaikum semua,ada yang suka makan bijirin tak? terutama mesti la yang rajin menjaga kesihatan kan,eh sekarang bukan tuk yang rajin je dah jadi wajib tau jaga kesihatan tu.Zaman sekarang ni kesihatan dan pemakanan perkara penting nak kena jaga tau,dengan lambakan produk pelik-pelik yang mengandungi entah apa-apa bahan,wajiblah kita menjaga tubuh badan yang pinjaman ini ecehhh.

Tapiiiiiii,masalah Cik Sue ni tak suka dan ngengada tak boleh nak telan bijirin dalam versi asal,contoh oat yang di masak atau apa-apa bijirin pastu campur susu atau buah bagai tu,huhuuu tak tertelan wehhhh haaaa perangai kan.Sekarang Cik Sue tak perlu risau dah,tak susah dah nak jaga kesihatan macam korang semua tu,lagi senang tak payah nak potong buah bagai,nak masak-masak oat atau nak sediakan dengan renyah tu,semua dalam satu sachet je,tuang dalam cawan dan bancuh je dengan air panas,minum je,semudah abc je ehhh heheheheh apa benda yang Cik Sue nak bagitau ni,haaaa inilah S Great Grain dari Surya Malaysia.Dah la sedap,berkhasiat,sangat mudah di sediakan.



Mengandungi Bijirin Berkhasiat

S Great Grain ni memang cukup lengkap segala khasiat tau,mengandungi kombinasi 18 jenis bijirin dan 5 bahan semulajadi makanan sunnah istimewa menjadikan ia super food yang bagus untuk badan kita.Antara 18 bijirin itu ialah :

-Beras Merah
-Kacang Merah
-Kacang Hijau
-Kacang
-Benih Coix
-Biji Bunga Teratai
-Biji Rami
-Bijan Hitam
-Kacang Walnut
-Aprikot
-Kacang Hitam
-Chia Seed
-Beras Pulut
-Beras Perang
-Jagung
-Kacang Soya
-Gandum
-Sekoi

Haaaaa semuanya bijirin yang berkhasiat dan mengenyangkan,malah baik untuk organbadan manusia seperti jantung ,hati,paru-paru ,buah pinggang dan perut kita tau.Sebab itu ia sangat sesuai di ambil untuk sarapan,cukup lengkap nutrisinya.Malah bijirin yang ada ni membantu pengurusan berat badan yang sihat,membantu mengawal keseimbangan glukosa darah,menggalakkan kesihatan sistem pencernaan dan sumber serabut atau fiber untuk diet sihat.



5 Makanan Sunnah Terbaik

Selain kombinasi bijirin dalam sachet minuman ni,ada juga campuran makanan sunnah yang terbaik di masukkan bersama.Zaman kini kita makin menyedari dan mula mengamalkan makanan sunnah yang rata-rata tahu besarnya khasiat dan kebaikan setiap satunya.Jadi tak perlu susah payah mencari dan nak campurkan lagi,dah siap-siap ada dalam 1 sachet ni,maknanya tadi dah 18 bijirin sekarang tambah lagi 5 jenis super food makanan sunnah,wahhhh hanya dalam 1 sachet korang akan dapat khasiat terbaik tau.Antara makanan sunnah yang di masukkan adalah :

-Jintan Hitam
-Buah Zaitun
-Buah Delima
-Madu
-Buah Ara

Kebaikan bahan istimewa ini dapat membantu meningkatkan imuniti badan,sebagai sumber antioksidan,membantu melindungi kesihatan jantung dan mengekalkan kesihatan kulit,wahhhh boleh cantik juga rupanya.


 Cara Pengambilan :

Cik Sue guna cara yang paling mudah la,bancuh je 1 sachet dengan secawan air suam dan terus minum.Sekali sehari biasanya waktu sarapan,tapi kalau terlebih rajin bancuh 1 sachet dengan tepung gandum dan buat lempeng atau penkek pun ngam woooo cicah sambal tumis,ehhh terliur plak hehehehe...

Boleh juga kalau nak masukkan dalam bancuhan biskut ataupun nak buat overnight oat pun ok tambah buah segar dan simpan dalam peti ais.Kita buat dia kannnn hehehe,ikut suka la nak makan minum macam mana asalkan masuk dalam perut,ikut selera masing-masing.




Dan jangan risau S Great Grain ini di sahkan halal JAKIM ye,boleh di ambil tanpa ragu-ragu.Jom dapatkan khasiat terbaik dari sumber makanan hebat ni.

Korang boleh dapatkan  Surya S Great Grain di :
Watson, Himalaya, farmasi terpilih atau shopee
Shopee : SGGShopee
Facebook : Surya.Malaysia
Instagram : @surya.malaysia

2 comments