Humaira kali pertama tengok wayang.







Nak tulis juga kat sini walau dah berzaman ceritanya hehehe biasa la simpan buat kenangan mak-mak kan.Cerita kali pertama bawa Humaira tengok wayang,layan cerita Boboiboy je.Setengah ada yang berpendapat tak elok ajar anak benda-benda gini,risau dedahkan anak dengan benda lagha,terpulanglah,pendapat masing-masingkan.Bagi Cik Sue selagi ada kawalan dari ibu ayah,its ok.Sekurangnya besar nanti kalau kawan-kawan dok berlagak ngan dia pergi tengok wayang,haaaa mak aku dah lama bawa weh oppssss,dah sekurangnya dia tak la teruja sangat bila kawan-kawan sibuk ajak dan bercerita sebab kita sendiri mak ayah pun dah bawakan,dia dah tahu suasan tu macam mana,mungkin kalau nak keluar dengan kawan-kawan pun nanti,apa salah kita temankan,beli la tiket asing-asingkan ,haaaaa Humaira kecik lagi mek sue weiiii kang besar tah apa ragam,jangan nak berangan sangat lah hahahha,Insya Allahhh moga dia jadi anak yang lembut hati dan mendengar cakap.

Jauhnya melencong hahaha kisahnya Qaseh dan family datang bermalam di Hotel Everly sebelah Alamanda tu,jadi kami plan la nak bawa Rayyan dan Humaira tengok wayang tapiii Cik Sue rasa kami mak ayah yang excited lebih sebenarnya dah lama tak tengok wayang sesama hahahaah tapi sebab dah ada anak,kita tengok cerita yang anak boleh tengok la kan baru adil heheheh.




Kami ambil tiket malam sebab Mr D dan adik Cik Sue pun nak join juga,siang diorang kerja.Jadi kami jumpa la depan kaunter,sempat la beli aor popcorn bagai risau gak takut Humaira ajak keluar kang atau dia meraung sebab gelap dalam tu,Tawakal je la,tapi dari awal nampak dia excited.




Alhamdulillah,tak rugi duit tiket ibu bawa Humaira untuk kali pertama,dia punya excited tengok Boboiboy siap naik berdiri atas kerusi,sepanjang movie dok terjerit-jerit kalau Boboiboy kena serang.Tergelak-gelak ibu tengok hahahah,masalahnya rugi je bawa ayah,boleh tidur pulak dalam panggung hahahahha penat kerja agaknya.


Ok done untuk kali pertama,nanti boleh ibu bawa buat teman tengok movie la hari-hari orang gi kerja kan heheheh yeayyy ada geng dah tapi ibu bukan rajin sangat nak gi tengok kat wayang punnnn hahahha.

11 comments

  1. Bagus Humaira...lepas ni tunggu Frozen keluar plak, kompom Ayahnya pun tidur hahahaha

    ReplyDelete
  2. wahh bestla kecik2 dpat tengok wayang ni. hahah ayahnya tidur sbb bukan genre dia. pishangg

    ReplyDelete
  3. Amboiii kemain posing mek Humaira ni... Ema pun pernah bawa anak-anak tgk movie upin ipin...pertama kali tengok wayang...anak-anak kemain excited... mungkin sebab skrin besar kat depan..

    ReplyDelete
  4. Ini nak cerita pasal Humaira ke ayah nya yang tertidur dalam panggung kak?

    ReplyDelete
  5. comelnye.
    done follow sis
    nice blog.

    http://asmasuhaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. hee~ suka tau gelagat Humaira ni.. semoga membesar sihat dan terus jadi penyejuk hati ibu ayah..

    ReplyDelete
  7. baagusnyaaa.. hehe mesti dia suka tu excited =D

    ReplyDelete